Zobrazit minimální záznam

Vietnamese Gastronomy in Trade Centre Sapa
dc.contributor.advisorNováková, Barbora
dc.creatorLe, Duc Anh
dc.date.accessioned2019-11-07T10:56:13Z
dc.date.available2019-11-07T10:56:13Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/111617
dc.description.abstractThis bachelor thesis is dealing with the topic of Vietnamese gastronomy in Czech cultural environment, with the focus on its adaptation and the perception of Czech consumers. This work is using the Trade Center Sapa of district Praha - Libuš as a case study. The thesis has both theoretical and practical part. The first part is introducing the theoretical concept of gastronomy from anthropological view, continuing with description of Vietnamese gastronomy in the context of public restaurant facilities in Vietnam. In the second part, Trade Center Sapa is being introduced and its restaurant facilities are categorized and described. The last part is comparing perspectives of Vietnamese producers versus Czech and Vietnamese consumers on the issue of Vietnamese gastronomy in Sapa. Key words: Trade centre Sapa, Vietnamese gastronomy, public eatingen_US
dc.description.abstractStudent se ve své bakalářské práci zabývá problematikou vietnamské gastronomie v českém prostředí, se zaměřením na její adaptace a na její vnímání českými konzumenty, a to skrze případovou studii Obchodního centra Sapa v městské části Praha-Libuš. Práce má teoretickou i praktickou část. V první části práce je řešen teoretický pojem gastronomie z antropologického hlediska a je charakterizována vietnamská gastronomie v kontextu veřejných restauračních zařízeních ve Vietnamu. V druhé části je představeno Obchodní centrum Sapa, dále jsou zkategorizovány a popsány místní restaurační zařízení. Poslední část se zabývá komparací pohledů vietnamských provozovatelů restauračních zařízení, jejich vietnamských a českých zákazníků na vietnamskou gastronomii v Obchodním centru Sapa. Klíčová slova: Obchodní centrum Sapa, vietnamská gastronomie, veřejné stravovánícs_CZ
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Filozofická fakultacs_CZ
dc.subjectObchodní centrum Sapa|vietnamská gastronomie|veřejné stravovánícs_CZ
dc.subjectTrade centre Sapa|Vietnamese gastronomy|public eatingen_US
dc.titleVietnamská gastronomie v Obchodním centru Sapacs_CZ
dc.typebakalářská prácecs_CZ
dcterms.created2019
dcterms.dateAccepted2019-09-05
dc.description.departmentKatedra sinologiecs_CZ
dc.description.departmentDepartment of Sinologyen_US
dc.description.facultyFaculty of Artsen_US
dc.description.facultyFilozofická fakultacs_CZ
dc.identifier.repId214385
dc.title.translatedVietnamese Gastronomy in Trade Centre Sapaen_US
dc.contributor.refereeLopatková, Marta
thesis.degree.nameBc.
thesis.degree.levelbakalářskécs_CZ
thesis.degree.disciplineEtnologie se specializací vietnamistikacs_CZ
thesis.degree.disciplineEthnology with Vietnameseen_US
thesis.degree.programHistoryen_US
thesis.degree.programHistorické vědycs_CZ
uk.thesis.typebakalářská prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csFilozofická fakulta::Katedra sinologiecs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFaculty of Arts::Department of Sinologyen_US
uk.faculty-name.csFilozofická fakultacs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Artsen_US
uk.faculty-abbr.csFFcs_CZ
uk.degree-discipline.csEtnologie se specializací vietnamistikacs_CZ
uk.degree-discipline.enEthnology with Vietnameseen_US
uk.degree-program.csHistorické vědycs_CZ
uk.degree-program.enHistoryen_US
thesis.grade.csVýborněcs_CZ
thesis.grade.enExcellenten_US
uk.abstract.csStudent se ve své bakalářské práci zabývá problematikou vietnamské gastronomie v českém prostředí, se zaměřením na její adaptace a na její vnímání českými konzumenty, a to skrze případovou studii Obchodního centra Sapa v městské části Praha-Libuš. Práce má teoretickou i praktickou část. V první části práce je řešen teoretický pojem gastronomie z antropologického hlediska a je charakterizována vietnamská gastronomie v kontextu veřejných restauračních zařízeních ve Vietnamu. V druhé části je představeno Obchodní centrum Sapa, dále jsou zkategorizovány a popsány místní restaurační zařízení. Poslední část se zabývá komparací pohledů vietnamských provozovatelů restauračních zařízení, jejich vietnamských a českých zákazníků na vietnamskou gastronomii v Obchodním centru Sapa. Klíčová slova: Obchodní centrum Sapa, vietnamská gastronomie, veřejné stravovánícs_CZ
uk.abstract.enThis bachelor thesis is dealing with the topic of Vietnamese gastronomy in Czech cultural environment, with the focus on its adaptation and the perception of Czech consumers. This work is using the Trade Center Sapa of district Praha - Libuš as a case study. The thesis has both theoretical and practical part. The first part is introducing the theoretical concept of gastronomy from anthropological view, continuing with description of Vietnamese gastronomy in the context of public restaurant facilities in Vietnam. In the second part, Trade Center Sapa is being introduced and its restaurant facilities are categorized and described. The last part is comparing perspectives of Vietnamese producers versus Czech and Vietnamese consumers on the issue of Vietnamese gastronomy in Sapa. Key words: Trade centre Sapa, Vietnamese gastronomy, public eatingen_US
uk.file-availabilityV
uk.publication.placePrahacs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, Filozofická fakulta, Katedra sinologiecs_CZ
thesis.grade.code1


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV