Komentovaný překlad: Les essentiels de la cuisine française : 400 recettes et techniques pour réussir tous les classiques ! (T. Roussilon, Éditions First, Paris 2012, s. 7-61)
Commented translation: Les essentiels de la cuisine française : 400 recettes et techniques pour réussir tous les classiques ! (T. Roussilon, Éditions First, Paris 2012, p. 7-61)
bakalářská práce (OBHÁJENO)
Zobrazit/ otevřít
Trvalý odkaz
http://hdl.handle.net/20.500.11956/92691Identifikátory
SIS: 180346
Kolekce
- Kvalifikační práce [22841]
Autor
Vedoucí práce
Oponent práce
Šotolová, Jovanka
Fakulta / součást
Filozofická fakulta
Obor
Francouzština pro mezikulturní komunikaci - Obecná lingvistika
Katedra / ústav / klinika
Ústav translatologie
Datum obhajoby
11. 9. 2017
Nakladatel
Univerzita Karlova, Filozofická fakultaJazyk
Čeština
Známka
Velmi dobře
Klíčová slova (česky)
základy francouzské kuchyně|recepty francouzské kuchyně|komentovaný překlad|překladatelská analýza|překladatelské problémy|překladatelské posunyKlíčová slova (anglicky)
basics of French cuisine|French cuisine recipes|annotated translation|translation problems|translation analysis|translation shiftsCílem této bakalářské práce je překlad vybraných kapitol z knihy Les essentiels de la cuisine française spisovatele Thierry Roussillona a analýza překladu originálního textu. Práce je rozdělena do dvou částí - samotného překladu a teoretického komentáře, který zahrnuje analýzu originálního textu a typologii nejvýraznějších překladatelských problémů.
The aim of this bachelor thesis is to present a translation of selected chapters from the book Les essentiels de la cuisine française by author Thierry Roussillon and an analysis of the original text. The thesis is divided into two parts - the translation itself followed by a theoretical annotation containing the analysis of the original text and the typology of the most significant translation problems.