Zobrazit minimální záznam

Nutrition of hemodialysis patients
dc.contributor.advisorVotroubková, Michaela
dc.creatorAndrýsová, Kateřina
dc.date.accessioned2017-06-01T05:20:44Z
dc.date.available2017-06-01T05:20:44Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/76575
dc.description.abstract77 ANOTACE Autor: Kateřina Andrýsová Název instituce: Ústav sociálního lékařství LF v Hradci Králové Název práce: Výživa hemodialyzovaných pacientů Vedoucí práce: Mgr. Michaela Votroubková Počet stran: 78 Počet příloh: 14 Rok obhajoby: 2015 Klíčová slova: Chronické ledvinné selhání, hemodialýza, dietoterapie, restrikce tekutin, nutrienty. Bakalářská práce se zabývá výživou pacientů v chronickémhemodialyzačním programu. Teoretická část zmiňuje anatomii a význam ledvin, selhání ledvin a metody náhrady jejich funkce. Popisuje specifika a důležitost dietoterapie, základní nutrienty, dietní doporučenía následky nedodržování výživových zásad (malnutrice). Výzkumná část byla provedena formou dotazníkového šetření u 63 respondentů - 36 mužů a 27 žen. Dotazník byl ze 2/3 koncipován jako test znalostí. Vyhodnocení proběhlo v podobě koláčových grafů a v případě otevřené otázky byly údaje zaneseny do tabulky. Výzkum přinesl odpovědi na 1 stanovený cíl a 6 hypotéz.cs_CZ
dc.description.abstract78 ANNOTATION Author: Kateřina Andrýsová Institution: Charles University in Prague, FacultyofMedicine in Hradec Králové, Department ofSocialMedicine, Department ofNursing Title: NUTRITION OF HAEMODIALYSIS PATIENTS Supervisor: Mgr. Michaela Votroubková Numberofpages: 78 Numberofattachments: 14 Year defense: 2015 Keywords: Chronickidneydisease,haemodialysis, dietotherapy, fluid restriction, nutrients. Thisbachelor thesis dealswithpatient'snutrition in chronicallyhaemodialysisprogramm. Theoretical part mentions anatomy and importanceofkidney, kidneyfailure and methodsofreplacementofkidney'sfunctions. Itdescribesspecifics and importanceofdietotherapy, basic nutrients, dietsrecommendations and resultsofviolationofnutritionrules (malnutrice). Exploratory part was made in formof questionnaire by 63 respondents - 36 men and 27 women. Questuinnairewasdrawn as knowledge test. Evaluationwas made in formofpie chart and in caseof open question, thereis a chart createdfromtheanswers. Researchbroughtanswer to 1 establishedgoal - to findouthemodialysispatient'sknowledgeaboutnutritionrules and 6 hypothesis.en_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Lékařská fakulta v Hradci Královécs_CS
dc.titleVýživa hemodialyzovaných pacientůcs_CZ
dc.typebakalářská prácecs_CZ
dcterms.created2015
dcterms.dateAccepted2015-10-30
dc.description.departmentDepartment of Social Medicineen_US
dc.description.departmentÚstav sociálního lékařstvícs_CZ
dc.description.facultyLékařská fakulta v Hradci Královécs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Medicine in Hradec Královéen_US
dc.identifier.repId154913
dc.title.translatedNutrition of hemodialysis patientsen_US
dc.contributor.refereePánková, Jitka
dc.identifier.aleph002048656
thesis.degree.nameBc.
thesis.degree.levelbakalářskécs_CZ
thesis.degree.disciplineVšeobecná sestracs_CZ
thesis.degree.disciplineGeneral Nurseen_US
thesis.degree.programOšetřovatelstvícs_CZ
thesis.degree.programNursingen_US
uk.thesis.typebakalářská prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csLékařská fakulta v Hradci Králové::Ústav sociálního lékařstvícs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFaculty of Medicine in Hradec Králové::Department of Social Medicineen_US
uk.faculty-name.csLékařská fakulta v Hradci Královécs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Medicine in Hradec Královéen_US
uk.faculty-abbr.csLFHKcs_CZ
uk.degree-discipline.csVšeobecná sestracs_CZ
uk.degree-discipline.enGeneral Nurseen_US
uk.degree-program.csOšetřovatelstvícs_CZ
uk.degree-program.enNursingen_US
thesis.grade.csVýborněcs_CZ
thesis.grade.enExcellenten_US
uk.abstract.cs77 ANOTACE Autor: Kateřina Andrýsová Název instituce: Ústav sociálního lékařství LF v Hradci Králové Název práce: Výživa hemodialyzovaných pacientů Vedoucí práce: Mgr. Michaela Votroubková Počet stran: 78 Počet příloh: 14 Rok obhajoby: 2015 Klíčová slova: Chronické ledvinné selhání, hemodialýza, dietoterapie, restrikce tekutin, nutrienty. Bakalářská práce se zabývá výživou pacientů v chronickémhemodialyzačním programu. Teoretická část zmiňuje anatomii a význam ledvin, selhání ledvin a metody náhrady jejich funkce. Popisuje specifika a důležitost dietoterapie, základní nutrienty, dietní doporučenía následky nedodržování výživových zásad (malnutrice). Výzkumná část byla provedena formou dotazníkového šetření u 63 respondentů - 36 mužů a 27 žen. Dotazník byl ze 2/3 koncipován jako test znalostí. Vyhodnocení proběhlo v podobě koláčových grafů a v případě otevřené otázky byly údaje zaneseny do tabulky. Výzkum přinesl odpovědi na 1 stanovený cíl a 6 hypotéz.cs_CZ
uk.abstract.en78 ANNOTATION Author: Kateřina Andrýsová Institution: Charles University in Prague, FacultyofMedicine in Hradec Králové, Department ofSocialMedicine, Department ofNursing Title: NUTRITION OF HAEMODIALYSIS PATIENTS Supervisor: Mgr. Michaela Votroubková Numberofpages: 78 Numberofattachments: 14 Year defense: 2015 Keywords: Chronickidneydisease,haemodialysis, dietotherapy, fluid restriction, nutrients. Thisbachelor thesis dealswithpatient'snutrition in chronicallyhaemodialysisprogramm. Theoretical part mentions anatomy and importanceofkidney, kidneyfailure and methodsofreplacementofkidney'sfunctions. Itdescribesspecifics and importanceofdietotherapy, basic nutrients, dietsrecommendations and resultsofviolationofnutritionrules (malnutrice). Exploratory part was made in formof questionnaire by 63 respondents - 36 men and 27 women. Questuinnairewasdrawn as knowledge test. Evaluationwas made in formofpie chart and in caseof open question, thereis a chart createdfromtheanswers. Researchbroughtanswer to 1 establishedgoal - to findouthemodialysispatient'sknowledgeaboutnutritionrules and 6 hypothesis.en_US
uk.file-availabilityV
uk.publication.placeHradec Královécs_CS
uk.grantorUniverzita Karlova, Lékařská fakulta v Hradci Králové, Ústav sociálního lékařstvícs_CS
dc.identifier.lisID990020486560106986


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV