Zobrazit minimální záznam

Dietary habits of patients with acute coronary syndrome
dc.contributor.advisorTuka, Vladimír
dc.creatorVlčková, Veronika
dc.date.accessioned2017-05-16T12:30:44Z
dc.date.available2017-05-16T12:30:44Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/56720
dc.description.abstractTato práce pojednává o tématu stravovacích zvyklostí pacientů s akutním koronárním syndromem. Teoretická část se zabývá aterosklerózou, jejími ovlivnitelnými a neovlivnitelnými rizikovými faktory a samotným definováním akutních koronárních syndromů, jejich diagnostikou a léčbou. Závěr teorie je věnován prevenci, zjišťování kardiovaskulárního rizika a správné životosprávě. Praktická část porovnává stravovací zvyklosti pacientů s akutním koronárním syndromem a kontrolní skupiny zdravých osob. Srovnává preference a četnost konzumace jednotlivých potravin, které se mohou podílet na vzniku aterosklerózy nebo naopak mohou působit protektivně. Mimo stravovací zvyklosti porovnává také základní antropometrické údaje, pravidelnou pohybovou aktivitu a kouření. Výzkumu se zúčastnilo 19 pacientů a 30 zdravých osob. Klíčová slova: akutní koronární syndromy, ateroskleróza, rizikové faktory, akutní infarkt myokardu, angina pectoris, stravovací zvyklosti, pohybová aktivitacs_CZ
dc.description.abstractThis work focuses on eating habits of patients with acute coronary syndromes. It is divided in two parts. The first deals with atherosclerosis and its risk factors and with acute coronary syndromes, their diagnosis and treatment. At the end of the first part, the cardiovascular risk assessment and healthy lifestyle are discussed. Original data are presented in the second part. I have compared the eating habits of patients with acute coronary syndromes with a control group of healthy people. The preferences of different types of food and their amount consumed weekly are reported. I have also compared basic antropometric data, the amount of regular physical activity and smoking habits. The questionnaires were filled with 19 patients and 30 healthy controls. Key words: Acute coronary syndromes, Atherosclerosis, Risk factors, Eating habits, Physical activityen_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova. 1. lékařská fakultacs_CZ
dc.titleStravovací zvyklosti pacientů s akutním koronárním syndromemcs_CZ
dc.typebakalářská prácecs_CZ
dcterms.created2013
dcterms.dateAccepted2013-06-10
dc.description.department3rd Medical Department - Clinical Department of Endocrinology and Metabolismen_US
dc.description.departmentIII. interní klinika - klinika endokrinologie a metabolismu 1.LF a VFN v Prazecs_CZ
dc.description.facultyFirst Faculty of Medicineen_US
dc.description.faculty1. lékařská fakultacs_CZ
dc.identifier.repId126421
dc.title.translatedDietary habits of patients with acute coronary syndromeen_US
dc.contributor.refereeMatoulek, Martin
dc.identifier.aleph001595443
thesis.degree.nameBc.
thesis.degree.levelbakalářskécs_CZ
thesis.degree.disciplineNutritional Therapyen_US
thesis.degree.disciplineNutriční terapeutcs_CZ
thesis.degree.programSpecializace ve zdravotnictvícs_CZ
thesis.degree.programSpecializations in Health Serviceen_US
uk.thesis.typebakalářská prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-cs1. lékařská fakulta::III. interní klinika - klinika endokrinologie a metabolismu 1.LF a VFN v Prazecs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFirst Faculty of Medicine::3rd Medical Department - Clinical Department of Endocrinology and Metabolismen_US
uk.faculty-name.cs1. lékařská fakultacs_CZ
uk.faculty-name.enFirst Faculty of Medicineen_US
uk.faculty-abbr.cs1.LFcs_CZ
uk.degree-discipline.csNutriční terapeutcs_CZ
uk.degree-discipline.enNutritional Therapyen_US
uk.degree-program.csSpecializace ve zdravotnictvícs_CZ
uk.degree-program.enSpecializations in Health Serviceen_US
thesis.grade.csDobřecs_CZ
thesis.grade.enGooden_US
uk.abstract.csTato práce pojednává o tématu stravovacích zvyklostí pacientů s akutním koronárním syndromem. Teoretická část se zabývá aterosklerózou, jejími ovlivnitelnými a neovlivnitelnými rizikovými faktory a samotným definováním akutních koronárních syndromů, jejich diagnostikou a léčbou. Závěr teorie je věnován prevenci, zjišťování kardiovaskulárního rizika a správné životosprávě. Praktická část porovnává stravovací zvyklosti pacientů s akutním koronárním syndromem a kontrolní skupiny zdravých osob. Srovnává preference a četnost konzumace jednotlivých potravin, které se mohou podílet na vzniku aterosklerózy nebo naopak mohou působit protektivně. Mimo stravovací zvyklosti porovnává také základní antropometrické údaje, pravidelnou pohybovou aktivitu a kouření. Výzkumu se zúčastnilo 19 pacientů a 30 zdravých osob. Klíčová slova: akutní koronární syndromy, ateroskleróza, rizikové faktory, akutní infarkt myokardu, angina pectoris, stravovací zvyklosti, pohybová aktivitacs_CZ
uk.abstract.enThis work focuses on eating habits of patients with acute coronary syndromes. It is divided in two parts. The first deals with atherosclerosis and its risk factors and with acute coronary syndromes, their diagnosis and treatment. At the end of the first part, the cardiovascular risk assessment and healthy lifestyle are discussed. Original data are presented in the second part. I have compared the eating habits of patients with acute coronary syndromes with a control group of healthy people. The preferences of different types of food and their amount consumed weekly are reported. I have also compared basic antropometric data, the amount of regular physical activity and smoking habits. The questionnaires were filled with 19 patients and 30 healthy controls. Key words: Acute coronary syndromes, Atherosclerosis, Risk factors, Eating habits, Physical activityen_US
uk.file-availabilityV
uk.publication.placePrahacs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, 1. lékařská fakulta, III. interní klinika - klinika endokrinologie a metabolismu 1.LF a VFN v Prazecs_CZ
dc.identifier.lisID990015954430106986


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV