Stravovací zvyklosti současné rodiny očima žáků 2. stupně vybraných základních škol
Eating habits of the contemporary family through the eyes of pupils from the second grades of selected primary schools
bakalářská práce (OBHÁJENO)

Zobrazit/ otevřít
Trvalý odkaz
http://hdl.handle.net/20.500.11956/51530Identifikátory
SIS: 122631
Kolekce
- Kvalifikační práce [19345]
Autor
Vedoucí práce
Oponent práce
Kučírek, Jiří
Fakulta / součást
Pedagogická fakulta
Obor
Výchova ke zdraví se zaměřením na vzdělávání - Základy společenských věd se zaměřením na vzdělávání
Katedra / ústav / klinika
Katedra pedagogiky
Datum obhajoby
9. 9. 2013
Nakladatel
Univerzita Karlova, Pedagogická fakultaJazyk
Čeština
Známka
Dobře
Klíčová slova (česky)
Výživa, stravovací zvyklosti, rodina, poruchy příjmu potravy, historie stravováníKlíčová slova (anglicky)
Nutrition, eating habits, family, eating disorders, history of eatingNázev: Česky: Stravovací zvyklosti současné rodiny očima žáků 2. stupně vybraných základních škol Autor: Jana Vodrážková Katedra: Pedagogiky Vedoucí práce: PaeDr. Eva Marádová CSc. Abstrakt Česky Bakalářská práce se zabývá postoji žáků 2. stupně vybraných základních škol ke stravování v rámci rodiny. Práce je rozdělena na dvě části. Část teoretická je zaměřena na objasnění pojmů výživa, poruchy příjmu potravy, obezita a na historii stravování. Cílem praktické části je zmapovat povědomí žáků o stravovacích zvyklostech jejich rodiny, aktivní postoje žáků ke stravování, zvyklosti rodiny a její ovlivnění. Získání informací bude realizováno pomocí anonymního dotazníkového šetření mezi žáky sedmých a osmých ročníků vybraných základních škol. Klíčová slova: Česky Výživa, stravovací zvyklosti, rodina, poruchy příjmu potravy, historie stravování
Title: English Eating habits of the contemporary family through the eyes of pupils from the second grades of selected primary schools Author: Jana Vodrážková Department: Pedagogy Supervisor: PaeDr. Eva Marádová CSc. Abstract: English: This thesis deals with the attitude of students in selected primary schools towards catering in the family. The work is divided into two parts. The theoretical part is focused on clarifying the concepts of nutrition, eating disorders, obesity and history of catering. The main aim of the practical part is to monitor pupils' awareness of the dietary habits in their families, active pupil attitudes to eating, family habits and its influence. Obtained information will be realized by using an anonymous questionnaire survey among pupils in the seventh and eighth grades in selected primary schools. Keywords: English: Nutrition, eating habits, family, eating disorders, history of eating.