Informovanost středoškoláků o nutriční hodnotě tuků
Students' Awareness about the Nutritional Value of Fats
bachelor thesis (NOT DEFENDED)
View/ Open
Permanent link
http://hdl.handle.net/20.500.11956/51387Identifiers
Study Information System: 86639
Collections
- Kvalifikační práce [18635]
Author
Advisor
Referee
Vodáková, Jitka
Faculty / Institute
Faculty of Education
Discipline
Chemistry Oriented at Education - Health Education
Department
Information is unavailable
Date of defense
8. 9. 2011
Publisher
Univerzita Karlova, Pedagogická fakultaLanguage
Czech
Grade
Fail
Keywords (Czech)
Tuky, výživa, margariny, mastné kyseliny, cholesterolKeywords (English)
Fats, nutrition, margarine, fatty acids, cholesterolBakalářská práce se zabývá tuky z pohledu výživy, kde jsou tuky chápány jako jedna ze základních živin ve výživě člověka. Konkrétně se zabývá charakteristikou tuků, jejich technologickým zpracováním a významem ve stravování člověka. Podrobněji se zaměřuje na zjištění konkrétních znalostí o tucích mezi vybranými dospělými osobami. Cílem této práce je objasnit, do jaké míry mají vybrané dospělé osoby přehled o tucích a jaké mají znalosti, které následně mohou využít ve svém běžném životě při výběru pokrmů a přípravě stravy. Současně je také cílem získat podklady o znalostech o tucích, které budou následně využity v další práci, kde se zaměřím na jinou cílovou skupinu a to na studenty ze středních škol a gymnázií. Klíčová slova Tuky, výživa, margariny, mastné kyseliny, cholesterol
Bachelor theses is concerned with the fats in terms of nutrition, where fats are regarded as one of the basic nutrients in human nutrition. Specifically, is concerned with the characteristics of fats, their technological processing and importance in human boarding. Detail is focused on finding specific knowledge about fats among selected adults. The aim of this work is to clarify the extent to which selected adult overview of fats and what have the knowledge, which in turn can use in your everyday life when choosing foods and preparing meals. At the same time also to provide input for knowledge of fats, which are subsequently used in further work, which will focus on a different target group namely students from secondary schools and grammar schools. Keywords Fats, nutrition, margarine, fatty acids, cholesterol