Informovanost středoškoláků o nutriční hodnotě tuků
Students' Awareness about the Nutritional Value of Fats
bakalářská práce (NEOBHÁJENO)
Zobrazit/ otevřít
Trvalý odkaz
http://hdl.handle.net/20.500.11956/51387Identifikátory
SIS: 86639
Kolekce
- Kvalifikační práce [19159]
Autor
Vedoucí práce
Oponent práce
Vodáková, Jitka
Fakulta / součást
Pedagogická fakulta
Obor
Chemie se zaměřením na vzdělávání - Výchova ke zdraví se zaměřením na vzdělávání
Katedra / ústav / klinika
Katedra pedagogiky
Datum obhajoby
8. 9. 2011
Nakladatel
Univerzita Karlova, Pedagogická fakultaJazyk
Čeština
Známka
Neprospěl
Klíčová slova (česky)
Tuky, výživa, margariny, mastné kyseliny, cholesterolKlíčová slova (anglicky)
Fats, nutrition, margarine, fatty acids, cholesterolBakalářská práce se zabývá tuky z pohledu výživy, kde jsou tuky chápány jako jedna ze základních živin ve výživě člověka. Konkrétně se zabývá charakteristikou tuků, jejich technologickým zpracováním a významem ve stravování člověka. Podrobněji se zaměřuje na zjištění konkrétních znalostí o tucích mezi vybranými dospělými osobami. Cílem této práce je objasnit, do jaké míry mají vybrané dospělé osoby přehled o tucích a jaké mají znalosti, které následně mohou využít ve svém běžném životě při výběru pokrmů a přípravě stravy. Současně je také cílem získat podklady o znalostech o tucích, které budou následně využity v další práci, kde se zaměřím na jinou cílovou skupinu a to na studenty ze středních škol a gymnázií. Klíčová slova Tuky, výživa, margariny, mastné kyseliny, cholesterol
Bachelor theses is concerned with the fats in terms of nutrition, where fats are regarded as one of the basic nutrients in human nutrition. Specifically, is concerned with the characteristics of fats, their technological processing and importance in human boarding. Detail is focused on finding specific knowledge about fats among selected adults. The aim of this work is to clarify the extent to which selected adult overview of fats and what have the knowledge, which in turn can use in your everyday life when choosing foods and preparing meals. At the same time also to provide input for knowledge of fats, which are subsequently used in further work, which will focus on a different target group namely students from secondary schools and grammar schools. Keywords Fats, nutrition, margarine, fatty acids, cholesterol