Vinohradnictví a vinařství z pohledu práva
Viniculture and wine-production from the legal point of view
diplomová práce (OBHÁJENO)

Zobrazit/ otevřít
Trvalý odkaz
http://hdl.handle.net/20.500.11956/46276Identifikátory
SIS: 93737
Kolekce
- Kvalifikační práce [14202]
Autor
Vedoucí práce
Oponent práce
Humlíčková, Petra
Fakulta / součást
Právnická fakulta
Obor
Právo
Katedra / ústav / klinika
Katedra práva životního prostředí
Datum obhajoby
29. 5. 2012
Nakladatel
Univerzita Karlova, Právnická fakultaJazyk
Čeština
Známka
Velmi dobře
Klíčová slova (česky)
vinohradnictví a vinařství, právo životního prostředíKlíčová slova (anglicky)
viticulture, viniculture, wine-making, wine-growing, environmental lawTato diplomové práci si klade za cíl poskytnout pohled na právní normy upravující vinohradnictví a vinařství a jejich historický vývoj. Dále se zaměřuje na současný právní a faktický stav a na aktuální problematiku spojenou s právní úpravou těchto oborů. Pro tento účel byl v rámci mé diplomové práce vytvořen anonymní dotazník, rozeslaný vybraným malým a středním vinohradníkům/vinařům z vinařské podoblasti Slovácko, jehož cílem bylo nahlédnout na současnou právní úpravu těchto oborů optikou de lege ferenda.
This thesis aims to provide an insight into the legal rules governing viticulture and winemaking, and their historical development. Furthermore, the current legal and factual situation as well as the current issues associated with the legislation in these fields are more closely examined in the thesis. An anonymous questionnaire had been created and sent to a selected group of small and medium-size viniculturists and wine producers in the Slovacko wine subregion in order to supplement the research and its aim of presenting the current legislation from de lege ferenda point of view.