Pěstování čaje v Indii
Growing tea in India
bakalářská práce (OBHÁJENO)

Zobrazit/ otevřít
Trvalý odkaz
http://hdl.handle.net/20.500.11956/40322Identifikátory
SIS: 110240
Kolekce
- Kvalifikační práce [23970]
Autor
Vedoucí práce
Oponent práce
Duda, Petr
Fakulta / součást
Filozofická fakulta
Obor
Indologie
Katedra / ústav / klinika
Ústav jižní a centrální Asie
Datum obhajoby
27. 6. 2012
Nakladatel
Univerzita Karlova, Filozofická fakultaJazyk
Čeština
Známka
Výborně
Klíčová slova (česky)
čaj, čajová plantáž, Nílgiri, Dárdžiling, ÁsámKlíčová slova (anglicky)
tea, tea plantation, Nilgiri, Darjeeling, AssamCílem bakalářské práce je ucelený popis indického čajového průmyslu. Práce se zaměřuje zejména na tři hlavní oblasti produkce čaje v Indii; totiž na Ásám, Dárdžiling a Nílgiri. Hlavním přínosem je souhrnné pojednání o tematice čajového průmyslu v Indii s ohledem na mnoho jeho dalších aspektů. Úvodní část bakalářské práce hovoří o prvních zmínkách o čaji v Indii včetně historie zakládání čajových plantáží na indickém území. Druhá část mapuje různé stránky čajového průmyslu: pěstování čaje a sběr čajových listů, jejich zpracování i prodej, pracovní sílu, ochranná obchodní loga a postavení Indie na mezinárodním trhu s čajem. Posledním tématickým okruhem, kterému se práce věnuje, je způsob konzumace čaje v Indii a její specifika.
The aim of this work is coherent description of the Indian tea industry. The work is focused on three main areas of tea production in India, namely the Assam, Darjeeling and Nilgiri. The main benefit is a coherent treatise on the topic of the tea industry in India with regard to many of its other aspects. The introductory part of the thesis talks about the first mentions of tea in India, including the history of the foundation of tea plantations in the Indian territory. The second part describes various aspects of tea industry: tea growing and tea-leaf collection, their manufacturing and sales, the manpower, trademarks and position of India in the international market with tea. The last thematic area which is devoted to the ways of consumption of tea in India and its specifics.