dc.contributor.advisor | Bendíková, Soňa | |
dc.creator | Malcová, Zuzana | |
dc.date.accessioned | 2017-05-06T19:43:56Z | |
dc.date.available | 2017-05-06T19:43:56Z | |
dc.date.issued | 2012 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/20.500.11956/40322 | |
dc.description.abstract | Cílem bakalářské práce je ucelený popis indického čajového průmyslu. Práce se zaměřuje zejména na tři hlavní oblasti produkce čaje v Indii; totiž na Ásám, Dárdžiling a Nílgiri. Hlavním přínosem je souhrnné pojednání o tematice čajového průmyslu v Indii s ohledem na mnoho jeho dalších aspektů. Úvodní část bakalářské práce hovoří o prvních zmínkách o čaji v Indii včetně historie zakládání čajových plantáží na indickém území. Druhá část mapuje různé stránky čajového průmyslu: pěstování čaje a sběr čajových listů, jejich zpracování i prodej, pracovní sílu, ochranná obchodní loga a postavení Indie na mezinárodním trhu s čajem. Posledním tématickým okruhem, kterému se práce věnuje, je způsob konzumace čaje v Indii a její specifika. | cs_CZ |
dc.description.abstract | The aim of this work is coherent description of the Indian tea industry. The work is focused on three main areas of tea production in India, namely the Assam, Darjeeling and Nilgiri. The main benefit is a coherent treatise on the topic of the tea industry in India with regard to many of its other aspects. The introductory part of the thesis talks about the first mentions of tea in India, including the history of the foundation of tea plantations in the Indian territory. The second part describes various aspects of tea industry: tea growing and tea-leaf collection, their manufacturing and sales, the manpower, trademarks and position of India in the international market with tea. The last thematic area which is devoted to the ways of consumption of tea in India and its specifics. | en_US |
dc.language | Čeština | cs_CZ |
dc.language.iso | cs_CZ | |
dc.publisher | Univerzita Karlova, Filozofická fakulta | cs_CZ |
dc.subject | čaj | cs_CZ |
dc.subject | čajová plantáž | cs_CZ |
dc.subject | Nílgiri | cs_CZ |
dc.subject | Dárdžiling | cs_CZ |
dc.subject | Ásám | cs_CZ |
dc.subject | tea | en_US |
dc.subject | tea plantation | en_US |
dc.subject | Nilgiri | en_US |
dc.subject | Darjeeling | en_US |
dc.subject | Assam | en_US |
dc.title | Pěstování čaje v Indii | cs_CZ |
dc.type | bakalářská práce | cs_CZ |
dcterms.created | 2012 | |
dcterms.dateAccepted | 2012-06-27 | |
dc.description.department | Institute of South and Central Asia | en_US |
dc.description.department | Ústav jižní a centrální Asie | cs_CZ |
dc.description.faculty | Faculty of Arts | en_US |
dc.description.faculty | Filozofická fakulta | cs_CZ |
dc.identifier.repId | 110240 | |
dc.title.translated | Growing tea in India | en_US |
dc.contributor.referee | Duda, Petr | |
dc.identifier.aleph | 001487527 | |
thesis.degree.name | Bc. | |
thesis.degree.level | bakalářské | cs_CZ |
thesis.degree.discipline | Indology | en_US |
thesis.degree.discipline | Indologie | cs_CZ |
thesis.degree.program | Philology | en_US |
thesis.degree.program | Filologie | cs_CZ |
uk.thesis.type | bakalářská práce | cs_CZ |
uk.taxonomy.organization-cs | Filozofická fakulta::Ústav jižní a centrální Asie | cs_CZ |
uk.taxonomy.organization-en | Faculty of Arts::Institute of South and Central Asia | en_US |
uk.faculty-name.cs | Filozofická fakulta | cs_CZ |
uk.faculty-name.en | Faculty of Arts | en_US |
uk.faculty-abbr.cs | FF | cs_CZ |
uk.degree-discipline.cs | Indologie | cs_CZ |
uk.degree-discipline.en | Indology | en_US |
uk.degree-program.cs | Filologie | cs_CZ |
uk.degree-program.en | Philology | en_US |
thesis.grade.cs | Výborně | cs_CZ |
thesis.grade.en | Excellent | en_US |
uk.abstract.cs | Cílem bakalářské práce je ucelený popis indického čajového průmyslu. Práce se zaměřuje zejména na tři hlavní oblasti produkce čaje v Indii; totiž na Ásám, Dárdžiling a Nílgiri. Hlavním přínosem je souhrnné pojednání o tematice čajového průmyslu v Indii s ohledem na mnoho jeho dalších aspektů. Úvodní část bakalářské práce hovoří o prvních zmínkách o čaji v Indii včetně historie zakládání čajových plantáží na indickém území. Druhá část mapuje různé stránky čajového průmyslu: pěstování čaje a sběr čajových listů, jejich zpracování i prodej, pracovní sílu, ochranná obchodní loga a postavení Indie na mezinárodním trhu s čajem. Posledním tématickým okruhem, kterému se práce věnuje, je způsob konzumace čaje v Indii a její specifika. | cs_CZ |
uk.abstract.en | The aim of this work is coherent description of the Indian tea industry. The work is focused on three main areas of tea production in India, namely the Assam, Darjeeling and Nilgiri. The main benefit is a coherent treatise on the topic of the tea industry in India with regard to many of its other aspects. The introductory part of the thesis talks about the first mentions of tea in India, including the history of the foundation of tea plantations in the Indian territory. The second part describes various aspects of tea industry: tea growing and tea-leaf collection, their manufacturing and sales, the manpower, trademarks and position of India in the international market with tea. The last thematic area which is devoted to the ways of consumption of tea in India and its specifics. | en_US |
uk.publication.place | Praha | cs_CZ |
uk.grantor | Univerzita Karlova, Filozofická fakulta, Ústav jižní a centrální Asie | cs_CZ |
dc.identifier.lisID | 990014875270106986 | |