Zobrazit minimální záznam

Growing tea in India
dc.contributor.advisorBendíková, Soňa
dc.creatorMalcová, Zuzana
dc.date.accessioned2017-05-06T19:43:56Z
dc.date.available2017-05-06T19:43:56Z
dc.date.issued2012
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/40322
dc.description.abstractCílem bakalářské práce je ucelený popis indického čajového průmyslu. Práce se zaměřuje zejména na tři hlavní oblasti produkce čaje v Indii; totiž na Ásám, Dárdžiling a Nílgiri. Hlavním přínosem je souhrnné pojednání o tematice čajového průmyslu v Indii s ohledem na mnoho jeho dalších aspektů. Úvodní část bakalářské práce hovoří o prvních zmínkách o čaji v Indii včetně historie zakládání čajových plantáží na indickém území. Druhá část mapuje různé stránky čajového průmyslu: pěstování čaje a sběr čajových listů, jejich zpracování i prodej, pracovní sílu, ochranná obchodní loga a postavení Indie na mezinárodním trhu s čajem. Posledním tématickým okruhem, kterému se práce věnuje, je způsob konzumace čaje v Indii a její specifika.cs_CZ
dc.description.abstractThe aim of this work is coherent description of the Indian tea industry. The work is focused on three main areas of tea production in India, namely the Assam, Darjeeling and Nilgiri. The main benefit is a coherent treatise on the topic of the tea industry in India with regard to many of its other aspects. The introductory part of the thesis talks about the first mentions of tea in India, including the history of the foundation of tea plantations in the Indian territory. The second part describes various aspects of tea industry: tea growing and tea-leaf collection, their manufacturing and sales, the manpower, trademarks and position of India in the international market with tea. The last thematic area which is devoted to the ways of consumption of tea in India and its specifics.en_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Filozofická fakultacs_CZ
dc.subjectčajcs_CZ
dc.subjectčajová plantážcs_CZ
dc.subjectNílgirics_CZ
dc.subjectDárdžilingcs_CZ
dc.subjectÁsámcs_CZ
dc.subjectteaen_US
dc.subjecttea plantationen_US
dc.subjectNilgirien_US
dc.subjectDarjeelingen_US
dc.subjectAssamen_US
dc.titlePěstování čaje v Indiics_CZ
dc.typebakalářská prácecs_CZ
dcterms.created2012
dcterms.dateAccepted2012-06-27
dc.description.departmentInstitute of South and Central Asiaen_US
dc.description.departmentÚstav jižní a centrální Asiecs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Artsen_US
dc.description.facultyFilozofická fakultacs_CZ
dc.identifier.repId110240
dc.title.translatedGrowing tea in Indiaen_US
dc.contributor.refereeDuda, Petr
dc.identifier.aleph001487527
thesis.degree.nameBc.
thesis.degree.levelbakalářskécs_CZ
thesis.degree.disciplineIndologyen_US
thesis.degree.disciplineIndologiecs_CZ
thesis.degree.programPhilologyen_US
thesis.degree.programFilologiecs_CZ
uk.thesis.typebakalářská prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csFilozofická fakulta::Ústav jižní a centrální Asiecs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFaculty of Arts::Institute of South and Central Asiaen_US
uk.faculty-name.csFilozofická fakultacs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Artsen_US
uk.faculty-abbr.csFFcs_CZ
uk.degree-discipline.csIndologiecs_CZ
uk.degree-discipline.enIndologyen_US
uk.degree-program.csFilologiecs_CZ
uk.degree-program.enPhilologyen_US
thesis.grade.csVýborněcs_CZ
thesis.grade.enExcellenten_US
uk.abstract.csCílem bakalářské práce je ucelený popis indického čajového průmyslu. Práce se zaměřuje zejména na tři hlavní oblasti produkce čaje v Indii; totiž na Ásám, Dárdžiling a Nílgiri. Hlavním přínosem je souhrnné pojednání o tematice čajového průmyslu v Indii s ohledem na mnoho jeho dalších aspektů. Úvodní část bakalářské práce hovoří o prvních zmínkách o čaji v Indii včetně historie zakládání čajových plantáží na indickém území. Druhá část mapuje různé stránky čajového průmyslu: pěstování čaje a sběr čajových listů, jejich zpracování i prodej, pracovní sílu, ochranná obchodní loga a postavení Indie na mezinárodním trhu s čajem. Posledním tématickým okruhem, kterému se práce věnuje, je způsob konzumace čaje v Indii a její specifika.cs_CZ
uk.abstract.enThe aim of this work is coherent description of the Indian tea industry. The work is focused on three main areas of tea production in India, namely the Assam, Darjeeling and Nilgiri. The main benefit is a coherent treatise on the topic of the tea industry in India with regard to many of its other aspects. The introductory part of the thesis talks about the first mentions of tea in India, including the history of the foundation of tea plantations in the Indian territory. The second part describes various aspects of tea industry: tea growing and tea-leaf collection, their manufacturing and sales, the manpower, trademarks and position of India in the international market with tea. The last thematic area which is devoted to the ways of consumption of tea in India and its specifics.en_US
uk.publication.placePrahacs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, Filozofická fakulta, Ústav jižní a centrální Asiecs_CZ
dc.identifier.lisID990014875270106986


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV