Zobrazit minimální záznam

Folk cuisine in the Podkrkonoší region - history and present
dc.contributor.advisorŠtěpánová, Irena
dc.creatorŠteflová, Petra
dc.date.accessioned2017-04-27T07:21:23Z
dc.date.available2017-04-27T07:21:23Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/35051
dc.description.abstractPráce je zamerena na historický vývoj lidové stravy v oblasti Podkrkonoší a její stav v soucasnosti. Je založena na studiu odborné literatury a predevším na dlouhodobém terénním výzkumu. Charakterizuje hlavní faktory, ovlivnující tento proces v dané oblasti. Na základe zvoleného metodologického postupu bylo zjišteno, že tento vývoj ovlivnily podmínky prírodní, technické a socio-kulturní, které urcovaly složení stravy i zpusob jejího zpracování. Záver studie vyústil v analýzu jídelní kultury v soucasnosti.cs_CZ
dc.description.abstractThe study is focused on the historical development of the folk cuisine in the Podkrkonoší region and its current state. It is based on the knowledge of the professional literature and mainly on the long-termed research in-situ. It describes the main factors of this process, thus the natural, technical and socio-cultural conditions, which influent the structure and procedure of the alimentation. The conclusion of the study analyses the contemporary state of the folk cuisine in the described region.en_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Filozofická fakultacs_CZ
dc.titleLidová strava v Podkrkonoší - minulost a přítomnostcs_CZ
dc.typediplomová prácecs_CZ
dcterms.created2010
dcterms.dateAccepted2010-09-20
dc.description.departmentInstitute of Ethnologyen_US
dc.description.departmentÚstav etnologiecs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Artsen_US
dc.description.facultyFilozofická fakultacs_CZ
dc.identifier.repId92791
dc.title.translatedFolk cuisine in the Podkrkonoší region - history and presenten_US
dc.contributor.refereeKrupková, Jaroslava
dc.identifier.aleph001371661
thesis.degree.nameMgr.
thesis.degree.levelmagisterskécs_CZ
thesis.degree.disciplineEthnologyen_US
thesis.degree.disciplineEtnologiecs_CZ
thesis.degree.programHistoryen_US
thesis.degree.programHistorické vědycs_CZ
uk.thesis.typediplomová prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csFilozofická fakulta::Ústav etnologiecs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFaculty of Arts::Institute of Ethnologyen_US
uk.faculty-name.csFilozofická fakultacs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Artsen_US
uk.faculty-abbr.csFFcs_CZ
uk.degree-discipline.csEtnologiecs_CZ
uk.degree-discipline.enEthnologyen_US
uk.degree-program.csHistorické vědycs_CZ
uk.degree-program.enHistoryen_US
thesis.grade.csVelmi dobřecs_CZ
thesis.grade.enVery gooden_US
uk.abstract.csPráce je zamerena na historický vývoj lidové stravy v oblasti Podkrkonoší a její stav v soucasnosti. Je založena na studiu odborné literatury a predevším na dlouhodobém terénním výzkumu. Charakterizuje hlavní faktory, ovlivnující tento proces v dané oblasti. Na základe zvoleného metodologického postupu bylo zjišteno, že tento vývoj ovlivnily podmínky prírodní, technické a socio-kulturní, které urcovaly složení stravy i zpusob jejího zpracování. Záver studie vyústil v analýzu jídelní kultury v soucasnosti.cs_CZ
uk.abstract.enThe study is focused on the historical development of the folk cuisine in the Podkrkonoší region and its current state. It is based on the knowledge of the professional literature and mainly on the long-termed research in-situ. It describes the main factors of this process, thus the natural, technical and socio-cultural conditions, which influent the structure and procedure of the alimentation. The conclusion of the study analyses the contemporary state of the folk cuisine in the described region.en_US
uk.publication.placePrahacs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, Filozofická fakulta, Ústav etnologiecs_CZ
dc.identifier.lisID990013716610106986


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV