dc.contributor.advisor | Štěpánová, Irena | |
dc.creator | Šteflová, Petra | |
dc.date.accessioned | 2017-04-27T07:21:23Z | |
dc.date.available | 2017-04-27T07:21:23Z | |
dc.date.issued | 2010 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/20.500.11956/35051 | |
dc.description.abstract | Práce je zamerena na historický vývoj lidové stravy v oblasti Podkrkonoší a její stav v soucasnosti. Je založena na studiu odborné literatury a predevším na dlouhodobém terénním výzkumu. Charakterizuje hlavní faktory, ovlivnující tento proces v dané oblasti. Na základe zvoleného metodologického postupu bylo zjišteno, že tento vývoj ovlivnily podmínky prírodní, technické a socio-kulturní, které urcovaly složení stravy i zpusob jejího zpracování. Záver studie vyústil v analýzu jídelní kultury v soucasnosti. | cs_CZ |
dc.description.abstract | The study is focused on the historical development of the folk cuisine in the Podkrkonoší region and its current state. It is based on the knowledge of the professional literature and mainly on the long-termed research in-situ. It describes the main factors of this process, thus the natural, technical and socio-cultural conditions, which influent the structure and procedure of the alimentation. The conclusion of the study analyses the contemporary state of the folk cuisine in the described region. | en_US |
dc.language | Čeština | cs_CZ |
dc.language.iso | cs_CZ | |
dc.publisher | Univerzita Karlova, Filozofická fakulta | cs_CZ |
dc.title | Lidová strava v Podkrkonoší - minulost a přítomnost | cs_CZ |
dc.type | diplomová práce | cs_CZ |
dcterms.created | 2010 | |
dcterms.dateAccepted | 2010-09-20 | |
dc.description.department | Institute of Ethnology | en_US |
dc.description.department | Ústav etnologie | cs_CZ |
dc.description.faculty | Faculty of Arts | en_US |
dc.description.faculty | Filozofická fakulta | cs_CZ |
dc.identifier.repId | 92791 | |
dc.title.translated | Folk cuisine in the Podkrkonoší region - history and present | en_US |
dc.contributor.referee | Krupková, Jaroslava | |
dc.identifier.aleph | 001371661 | |
thesis.degree.name | Mgr. | |
thesis.degree.level | magisterské | cs_CZ |
thesis.degree.discipline | Ethnology | en_US |
thesis.degree.discipline | Etnologie | cs_CZ |
thesis.degree.program | History | en_US |
thesis.degree.program | Historické vědy | cs_CZ |
uk.thesis.type | diplomová práce | cs_CZ |
uk.taxonomy.organization-cs | Filozofická fakulta::Ústav etnologie | cs_CZ |
uk.taxonomy.organization-en | Faculty of Arts::Institute of Ethnology | en_US |
uk.faculty-name.cs | Filozofická fakulta | cs_CZ |
uk.faculty-name.en | Faculty of Arts | en_US |
uk.faculty-abbr.cs | FF | cs_CZ |
uk.degree-discipline.cs | Etnologie | cs_CZ |
uk.degree-discipline.en | Ethnology | en_US |
uk.degree-program.cs | Historické vědy | cs_CZ |
uk.degree-program.en | History | en_US |
thesis.grade.cs | Velmi dobře | cs_CZ |
thesis.grade.en | Very good | en_US |
uk.abstract.cs | Práce je zamerena na historický vývoj lidové stravy v oblasti Podkrkonoší a její stav v soucasnosti. Je založena na studiu odborné literatury a predevším na dlouhodobém terénním výzkumu. Charakterizuje hlavní faktory, ovlivnující tento proces v dané oblasti. Na základe zvoleného metodologického postupu bylo zjišteno, že tento vývoj ovlivnily podmínky prírodní, technické a socio-kulturní, které urcovaly složení stravy i zpusob jejího zpracování. Záver studie vyústil v analýzu jídelní kultury v soucasnosti. | cs_CZ |
uk.abstract.en | The study is focused on the historical development of the folk cuisine in the Podkrkonoší region and its current state. It is based on the knowledge of the professional literature and mainly on the long-termed research in-situ. It describes the main factors of this process, thus the natural, technical and socio-cultural conditions, which influent the structure and procedure of the alimentation. The conclusion of the study analyses the contemporary state of the folk cuisine in the described region. | en_US |
uk.publication.place | Praha | cs_CZ |
uk.grantor | Univerzita Karlova, Filozofická fakulta, Ústav etnologie | cs_CZ |
dc.identifier.lisID | 990013716610106986 | |