Zobrazit minimální záznam

Feeding of patients, seniors in hospice
dc.contributor.advisorPečenková, Jaroslava
dc.creatorŠkodová, Jana
dc.date.accessioned2020-11-26T17:16:11Z
dc.date.available2020-11-26T17:16:11Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/28672
dc.description.abstractv AJ: The bachelor thesis deals with feeding of seniors in hospice. The aim of the thesis is to investigate the nutritional state of seniors in hospice, their dietary habits, and their satisfaction with feeding. The importance of nutrition, the main components of diet (proteins, saccharides, lipids, vitamins, minerals, and trace elements), examinational methods of nutritional state, and dietary system is emphasized in the theoretical part of the thesis. Further, the trophotherapy and the methodology of seniors feeding are defined. The bachelor thesis is based on the quantitative research using the method of questionnaire. The nutritional state od seniors in hospice, their dietary habits, and satisfaction with feeding are monitored thereby. The created questionnaire was distributed to patients, 65 years old and over, in hospice in Jaroměř and hospice in Hradec Králové. Klíčová slova v AJ: senior, hospice, nutrition, nutritional screening, feeding, dietary systemen_US
dc.description.abstract95 Univerzita Karlova v Praze - Léka ská fakulta v Hradci Králové Ústav sociálního léka ství Odd lení ošet ovatelství Anotace bakalá ské práce Název práce v ýJ: Podávání stravy pacient m, senior m na LDN Název práce v AJ: Feeding of patients, seniors in hospice Rok obhajoby : 2010 Vysoká škola: Ústav sociálního léka ství LF UK v Hradci Králové, Odd lení ošet ovatelství Autor práce: Jana Škodová Vedoucí práce: Jaroslava Pečenková Abstrakt v ýJ: Bakalá ská práce pojednává o problematice podávání stravy senior m na LDN. Cílem práce bylo zjistit výživový stav senior v LDN, jejich stravovací návyky a spokojenost s podáváním stravy. V teoretické části je zd razn n význam výživy, popsány jsou základní složky potravy (bílkoviny, cukry,tuky,vitamíny, minerály a stopové prvky), metody vyšet ení nutričního stavu, dietní systém. Dále jsou definovány formy nutriční terapie a metodika podávání stravy senior m. Bakalá ská práce je postavena na základ kvantitativního výzkumu formou dotazníkového šet ení. Sleduje se zde výživový stav senior na LDN, jejich stravovací návyky a spokojenost s podáváním stravy.Byl vypracován dotazník, který byl rozdán pacient m ve v ku nad 65 let na LDN v Jarom i a na LDN v Hradci Králové. Abstrakt v AJ: The bachelor thesis deals with feeding of seniors in hospice. The aim of the thesis is to...cs_CZ
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Lékařská fakulta v Hradci Královécs_CZ
dc.titlePodávání stravy pacientům, seniorům na LDNcs_CZ
dc.typebakalářská prácecs_CZ
dcterms.created2010
dcterms.dateAccepted2010-06-16
dc.description.departmentDepartment of Social Medicineen_US
dc.description.departmentÚstav sociálního lékařstvícs_CZ
dc.description.facultyLékařská fakulta v Hradci Královécs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Medicine in Hradec Královéen_US
dc.identifier.repId85692
dc.title.translatedFeeding of patients, seniors in hospiceen_US
dc.contributor.refereeVáclavíková, Zdena
dc.contributor.refereePavlíčková, Jaroslava
dc.identifier.aleph001487497
thesis.degree.nameBc.
thesis.degree.levelbakalářskécs_CZ
thesis.degree.disciplineVšeobecná sestracs_CZ
thesis.degree.disciplineGeneral Nurseen_US
thesis.degree.programOšetřovatelstvícs_CZ
thesis.degree.programNursingen_US
uk.thesis.typebakalářská prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csLékařská fakulta v Hradci Králové::Ústav sociálního lékařstvícs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFaculty of Medicine in Hradec Králové::Department of Social Medicineen_US
uk.faculty-name.csLékařská fakulta v Hradci Královécs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Medicine in Hradec Královéen_US
uk.faculty-abbr.csLFHKcs_CZ
uk.degree-discipline.csVšeobecná sestracs_CZ
uk.degree-discipline.enGeneral Nurseen_US
uk.degree-program.csOšetřovatelstvícs_CZ
uk.degree-program.enNursingen_US
thesis.grade.csVelmi dobřecs_CZ
thesis.grade.enVery gooden_US
uk.abstract.cs95 Univerzita Karlova v Praze - Léka ská fakulta v Hradci Králové Ústav sociálního léka ství Odd lení ošet ovatelství Anotace bakalá ské práce Název práce v ýJ: Podávání stravy pacient m, senior m na LDN Název práce v AJ: Feeding of patients, seniors in hospice Rok obhajoby : 2010 Vysoká škola: Ústav sociálního léka ství LF UK v Hradci Králové, Odd lení ošet ovatelství Autor práce: Jana Škodová Vedoucí práce: Jaroslava Pečenková Abstrakt v ýJ: Bakalá ská práce pojednává o problematice podávání stravy senior m na LDN. Cílem práce bylo zjistit výživový stav senior v LDN, jejich stravovací návyky a spokojenost s podáváním stravy. V teoretické části je zd razn n význam výživy, popsány jsou základní složky potravy (bílkoviny, cukry,tuky,vitamíny, minerály a stopové prvky), metody vyšet ení nutričního stavu, dietní systém. Dále jsou definovány formy nutriční terapie a metodika podávání stravy senior m. Bakalá ská práce je postavena na základ kvantitativního výzkumu formou dotazníkového šet ení. Sleduje se zde výživový stav senior na LDN, jejich stravovací návyky a spokojenost s podáváním stravy.Byl vypracován dotazník, který byl rozdán pacient m ve v ku nad 65 let na LDN v Jarom i a na LDN v Hradci Králové. Abstrakt v AJ: The bachelor thesis deals with feeding of seniors in hospice. The aim of the thesis is to...cs_CZ
uk.abstract.env AJ: The bachelor thesis deals with feeding of seniors in hospice. The aim of the thesis is to investigate the nutritional state of seniors in hospice, their dietary habits, and their satisfaction with feeding. The importance of nutrition, the main components of diet (proteins, saccharides, lipids, vitamins, minerals, and trace elements), examinational methods of nutritional state, and dietary system is emphasized in the theoretical part of the thesis. Further, the trophotherapy and the methodology of seniors feeding are defined. The bachelor thesis is based on the quantitative research using the method of questionnaire. The nutritional state od seniors in hospice, their dietary habits, and satisfaction with feeding are monitored thereby. The created questionnaire was distributed to patients, 65 years old and over, in hospice in Jaroměř and hospice in Hradec Králové. Klíčová slova v AJ: senior, hospice, nutrition, nutritional screening, feeding, dietary systemen_US
uk.file-availabilityV
uk.grantorUniverzita Karlova, Lékařská fakulta v Hradci Králové, Ústav sociálního lékařstvícs_CZ
thesis.grade.code2
uk.publication-placeHradec Královécs_CZ
dc.identifier.lisID990014874970106986


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV