Hledat
Zobrazují se záznamy 1-10 z 11
Proteinové složení těstovin aneb jsou ve špagetách vejce?
Protein composition of pasta or are eggs in spaghetti?
Bakalářská práce (OBHÁJENO)
Vedoucí práce: Kučková, Štěpánka
Datum publikování: 2019
Datum obhajoby: 10. 09. 2019
Fakulta / součást: Pedagogická fakulta / Faculty of Education
Abstrakt nenalezen
Rozlišení zvířecí srsti pomocí hmotnostní spektrometrie
Identification of animal hair by mass spectrometry
Bakalářská práce (OBHÁJENO)
Vedoucí práce: Kučková, Štěpánka
Datum publikování: 2019
Datum obhajoby: 28. 05. 2019
Fakulta / součást: Pedagogická fakulta / Faculty of Education
Abstrakt: The goal of this bachelor work was to find out if it is possible to recognize mammal species by analyzing the proteins extracted from their hairs. This information could be of use, for example, in forensic science as ...
Cílem mé bakalářské práce bylo zjistit, zda je možné pomocí proteinové analýzy zvířecí srsti rozlišit živočišný rod ze třídy savců. Tato informace by mohla napomoci například ve forenzním dokazování v případech pašování ...
Cílem mé bakalářské práce bylo zjistit, zda je možné pomocí proteinové analýzy zvířecí srsti rozlišit živočišný rod ze třídy savců. Tato informace by mohla napomoci například ve forenzním dokazování v případech pašování ...
Izolace a hmotnostní charakterizace chlorofylu
Isolation and mass characterisation of chlorophyll
Bakalářská práce (OBHÁJENO)
Vedoucí práce: Hrdličková Kučková, Štěpánka
Datum publikování: 2015
Datum obhajoby: 27. 05. 2015
Fakulta / součást: Pedagogická fakulta / Faculty of Education
Abstrakt nenalezen
Využití hmotnostní spektrometrie při proteinové analýze vybraných skořápkových plodů
Protein analysis of selected nuts by mass spectrometry
Bakalářská práce (OBHÁJENO)
Vedoucí práce: Kučková, Štěpánka
Datum publikování: 2022
Datum obhajoby: 18. 05. 2022
Fakulta / součást: Pedagogická fakulta / Faculty of Education
Abstrakt: This bachelor thesis investigates the possibility of differentiation of certain kinds of nuts with the help of mass spectrometry used in protein analysis. The theoretical part provides an overview of nuts - their morphology, ...
Cílem bakalářské práce bylo zjistit, zdali je možné odlišit od sebe vybrané skořápkové plody za pomoci hmotnostně spektrometrických technik využívaných při proteinové analýze. Teoretická část shrnuje dostupné poznatky ...
Cílem bakalářské práce bylo zjistit, zdali je možné odlišit od sebe vybrané skořápkové plody za pomoci hmotnostně spektrometrických technik využívaných při proteinové analýze. Teoretická část shrnuje dostupné poznatky ...
Analýza krevních nátěrů hmotnostní spektrometrií
Analysis of blood coatings by mass spectrometry
Bakalářská práce (OBHÁJENO)
Vedoucí práce: Kučková, Štěpánka
Datum publikování: 2020
Datum obhajoby: 01. 06. 2020
Fakulta / součást: Pedagogická fakulta / Faculty of Education
Abstrakt nenalezen
Zjišťování druhového původu masa hmotnostní spektrometrií
Determination of meat origin by mass spectrometry
Bakalářská práce (OBHÁJENO)
Vedoucí práce: Kučková, Štěpánka
Datum publikování: 2019
Datum obhajoby: 28. 05. 2019
Fakulta / součást: Pedagogická fakulta / Faculty of Education
Abstrakt: Tato bakalářská práce se zabývá zjišťováním druhového původu masa pomocí hmotnostní spektrometrie MALDI-TOF (Matrix-Assisted Laser Desorption/IonizationTime-of-Flight) s následným vyhodnocením analýzou hlavních komponent ...
This thesis focuses on determination of meat origins based on mass spectrometry MALDI-TOF (Matrix-Assisted Laser Desorption/Ionization Time-of-Flight) followed by principal components analysis (PCA). Today, this method is ...
This thesis focuses on determination of meat origins based on mass spectrometry MALDI-TOF (Matrix-Assisted Laser Desorption/Ionization Time-of-Flight) followed by principal components analysis (PCA). Today, this method is ...
Barvení textilií rostlinnými barvivy
Textile dyeing by vegetal dyes
Bakalářská práce (OBHÁJENO)
Vedoucí práce: Hrdličková Kučková, Štěpánka
Datum publikování: 2014
Datum obhajoby: 27. 05. 2014
Fakulta / součást: Pedagogická fakulta / Faculty of Education
Abstrakt: Teoretická část práce krátce pojednává o barevném vnímání člověka a historii barvení přírodními barvivy. Věnuje se barvířským rostlinám, jejich využití a obsahovým látkám. Dále se zabývá klasifikací přírodních barviv, ...
1 ABSTRACT: Theoretical part of this bachelor thesis deals briefly with colour perception and history of dyeing with natural dyes. Also it devotes to dyer's plants, their use and colouring agents. Then the thesis deals ...
1 ABSTRACT: Theoretical part of this bachelor thesis deals briefly with colour perception and history of dyeing with natural dyes. Also it devotes to dyer's plants, their use and colouring agents. Then the thesis deals ...
Sledování změn v proteomickém složení slin
Monitoring of changes in proteomic composition of saliva
Bakalářská práce (OBHÁJENO)
Vedoucí práce: Kučková, Štěpánka
Datum publikování: 2019
Datum obhajoby: 10. 09. 2019
Fakulta / součást: Pedagogická fakulta / Faculty of Education
Abstrakt nenalezen
Proteomické rozlišení obilnin
Proteomic resolution of cereals
Bakalářská práce (OBHÁJENO)
Vedoucí práce: Kučková, Štěpánka
Datum publikování: 2024
Datum obhajoby: 23. 05. 2024
Fakulta / součást: Pedagogická fakulta / Faculty of Education
Abstrakt: Tato bakalářská práce se zabývá proteomickým rozlišením obilovin (amarantu, ječmene setého, kukuřice seté, merlíku čilského (quinoi), čiroku zrnového, ovsa setého, pšenice seté, pohanky seté, prosa setého, rýže seté, špaldy, ...
This bachelor thesis deals with the proteomic differentiation of cereals (amaranth, sown barley, sown maize, qinoa, grain sorghum, sown oats, sown wheat, sown buckwheat, sown millet, sown rice, spelt, sown rye). Cereals ...
This bachelor thesis deals with the proteomic differentiation of cereals (amaranth, sown barley, sown maize, qinoa, grain sorghum, sown oats, sown wheat, sown buckwheat, sown millet, sown rice, spelt, sown rye). Cereals ...
Proteinové markery sloužící pro rozlišení rostlinných náhražek mlék
Protein markers used to distinguish plant-based milk substitutes
Bakalářská práce (OBHÁJENO)
Vedoucí práce: Kučková, Štěpánka
Datum publikování: 2024
Datum obhajoby: 23. 05. 2024
Fakulta / součást: Pedagogická fakulta / Faculty of Education
Abstrakt nenalezen