Zobrazit minimální záznam

Contentment patients with diet in hospital
dc.contributor.advisorVaňková, Dana
dc.creatorHornychová, Petra
dc.date.accessioned2020-11-26T16:32:38Z
dc.date.available2020-11-26T16:32:38Z
dc.date.issued2008
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/16685
dc.description.abstractThis bachelor's thesis discuss a contentment patiens with diet in the fakulty hospital in Hradec Králové. The goal of the bachelor's thesis is to find out satisfaction patiens with hospital's diet in fakulty hospital in Hradec Králové. A theoretical part describe basicly element's of food (lipids, carbohydrates, proteins, vitamins and minerals) and some methods used for find out mutrition state od patiens.There is define dietary system, describe some diet and describe method of giving enteral and parenteral nutrition. A empirical part consist of research od satisfaction patients with diet by questionnaire. The questionnaire I did myself and distributed to patiens in the fakulty hospital in Hradec Králové.en_US
dc.description.abstractAutor: Petra Hornychová Instituce: Ústav sociálního lékařství LF UK v Hradci Králové, Oddělení ošetřovatelství Název práce: Spokojenost pacientů se stravováním v nemocnici Vedoucí práce: Bc. Dana Vaňková Počet stran: 74 Počet příloh: 12 Rok obhajoby: 2008 Klíčová slova: bílkoviny, tuky, cukry, minerály, stopové prvky, vyšetření nutričního stavu, dietní systém, diety, enterální výživa, parenterální výživa Bakalářská práce pojednává o spokojenosti pacientů se stravováním ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové. Cílem práce bylo zjistit, jak pacienti hodnotí úroveň a kvalitu stravování ve FN HK. V teoretické části jsou popsány základní složky výživy (tuky, cukry, bílkoviny, vitamíny a minerální látky), jednotlivé metody vyšetření nutričního stavu. Je zde definován dietní systém a popsány jednotlivé diety. Dále je zde popsán princip podávání enterální a parenterální výživy. V empirické části byl prováděn výzkum spokojenosti pacientů se stravováním pomocí dotazníkového šetření. Byl vypracován dotazník, který byl rozdán pacientům ve Fakultní nemocnici Hradec Králové.cs_CZ
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Lékařská fakulta v Hradci Královécs_CZ
dc.titleSpokojenost pacientů se stravováním v nemocnicics_CZ
dc.typebakalářská prácecs_CZ
dcterms.created2008
dcterms.dateAccepted2008-06-18
dc.description.departmentDepartment of Social Medicineen_US
dc.description.departmentÚstav sociálního lékařstvícs_CZ
dc.description.facultyLékařská fakulta v Hradci Královécs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Medicine in Hradec Královéen_US
dc.identifier.repId57791
dc.title.translatedContentment patients with diet in hospitalen_US
dc.contributor.refereeSobotka, Luboš
dc.contributor.refereeUlrychová, Hana
dc.identifier.aleph001488364
thesis.degree.nameBc.
thesis.degree.levelbakalářskécs_CZ
thesis.degree.disciplineVšeobecná sestracs_CZ
thesis.degree.disciplineGeneral Nurseen_US
thesis.degree.programOšetřovatelstvícs_CZ
thesis.degree.programNursingen_US
uk.thesis.typebakalářská prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csLékařská fakulta v Hradci Králové::Ústav sociálního lékařstvícs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFaculty of Medicine in Hradec Králové::Department of Social Medicineen_US
uk.faculty-name.csLékařská fakulta v Hradci Královécs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Medicine in Hradec Královéen_US
uk.faculty-abbr.csLFHKcs_CZ
uk.degree-discipline.csVšeobecná sestracs_CZ
uk.degree-discipline.enGeneral Nurseen_US
uk.degree-program.csOšetřovatelstvícs_CZ
uk.degree-program.enNursingen_US
thesis.grade.csVýborněcs_CZ
thesis.grade.enExcellenten_US
uk.abstract.csAutor: Petra Hornychová Instituce: Ústav sociálního lékařství LF UK v Hradci Králové, Oddělení ošetřovatelství Název práce: Spokojenost pacientů se stravováním v nemocnici Vedoucí práce: Bc. Dana Vaňková Počet stran: 74 Počet příloh: 12 Rok obhajoby: 2008 Klíčová slova: bílkoviny, tuky, cukry, minerály, stopové prvky, vyšetření nutričního stavu, dietní systém, diety, enterální výživa, parenterální výživa Bakalářská práce pojednává o spokojenosti pacientů se stravováním ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové. Cílem práce bylo zjistit, jak pacienti hodnotí úroveň a kvalitu stravování ve FN HK. V teoretické části jsou popsány základní složky výživy (tuky, cukry, bílkoviny, vitamíny a minerální látky), jednotlivé metody vyšetření nutričního stavu. Je zde definován dietní systém a popsány jednotlivé diety. Dále je zde popsán princip podávání enterální a parenterální výživy. V empirické části byl prováděn výzkum spokojenosti pacientů se stravováním pomocí dotazníkového šetření. Byl vypracován dotazník, který byl rozdán pacientům ve Fakultní nemocnici Hradec Králové.cs_CZ
uk.abstract.enThis bachelor's thesis discuss a contentment patiens with diet in the fakulty hospital in Hradec Králové. The goal of the bachelor's thesis is to find out satisfaction patiens with hospital's diet in fakulty hospital in Hradec Králové. A theoretical part describe basicly element's of food (lipids, carbohydrates, proteins, vitamins and minerals) and some methods used for find out mutrition state od patiens.There is define dietary system, describe some diet and describe method of giving enteral and parenteral nutrition. A empirical part consist of research od satisfaction patients with diet by questionnaire. The questionnaire I did myself and distributed to patiens in the fakulty hospital in Hradec Králové.en_US
uk.file-availabilityV
uk.grantorUniverzita Karlova, Lékařská fakulta v Hradci Králové, Ústav sociálního lékařstvícs_CZ
thesis.grade.code1
uk.publication-placeHradec Královécs_CZ
dc.identifier.lisID990014883640106986


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV