dc.contributor.advisor | Vaňková, Dana | |
dc.creator | Hornychová, Petra | |
dc.date.accessioned | 2020-11-26T16:32:38Z | |
dc.date.available | 2020-11-26T16:32:38Z | |
dc.date.issued | 2008 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/20.500.11956/16685 | |
dc.description.abstract | This bachelor's thesis discuss a contentment patiens with diet in the fakulty hospital in Hradec Králové. The goal of the bachelor's thesis is to find out satisfaction patiens with hospital's diet in fakulty hospital in Hradec Králové. A theoretical part describe basicly element's of food (lipids, carbohydrates, proteins, vitamins and minerals) and some methods used for find out mutrition state od patiens.There is define dietary system, describe some diet and describe method of giving enteral and parenteral nutrition. A empirical part consist of research od satisfaction patients with diet by questionnaire. The questionnaire I did myself and distributed to patiens in the fakulty hospital in Hradec Králové. | en_US |
dc.description.abstract | Autor: Petra Hornychová Instituce: Ústav sociálního lékařství LF UK v Hradci Králové, Oddělení ošetřovatelství Název práce: Spokojenost pacientů se stravováním v nemocnici Vedoucí práce: Bc. Dana Vaňková Počet stran: 74 Počet příloh: 12 Rok obhajoby: 2008 Klíčová slova: bílkoviny, tuky, cukry, minerály, stopové prvky, vyšetření nutričního stavu, dietní systém, diety, enterální výživa, parenterální výživa Bakalářská práce pojednává o spokojenosti pacientů se stravováním ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové. Cílem práce bylo zjistit, jak pacienti hodnotí úroveň a kvalitu stravování ve FN HK. V teoretické části jsou popsány základní složky výživy (tuky, cukry, bílkoviny, vitamíny a minerální látky), jednotlivé metody vyšetření nutričního stavu. Je zde definován dietní systém a popsány jednotlivé diety. Dále je zde popsán princip podávání enterální a parenterální výživy. V empirické části byl prováděn výzkum spokojenosti pacientů se stravováním pomocí dotazníkového šetření. Byl vypracován dotazník, který byl rozdán pacientům ve Fakultní nemocnici Hradec Králové. | cs_CZ |
dc.language | Čeština | cs_CZ |
dc.language.iso | cs_CZ | |
dc.publisher | Univerzita Karlova, Lékařská fakulta v Hradci Králové | cs_CZ |
dc.title | Spokojenost pacientů se stravováním v nemocnici | cs_CZ |
dc.type | bakalářská práce | cs_CZ |
dcterms.created | 2008 | |
dcterms.dateAccepted | 2008-06-18 | |
dc.description.department | Department of Social Medicine | en_US |
dc.description.department | Ústav sociálního lékařství | cs_CZ |
dc.description.faculty | Lékařská fakulta v Hradci Králové | cs_CZ |
dc.description.faculty | Faculty of Medicine in Hradec Králové | en_US |
dc.identifier.repId | 57791 | |
dc.title.translated | Contentment patients with diet in hospital | en_US |
dc.contributor.referee | Sobotka, Luboš | |
dc.contributor.referee | Ulrychová, Hana | |
dc.identifier.aleph | 001488364 | |
thesis.degree.name | Bc. | |
thesis.degree.level | bakalářské | cs_CZ |
thesis.degree.discipline | Všeobecná sestra | cs_CZ |
thesis.degree.discipline | General Nurse | en_US |
thesis.degree.program | Ošetřovatelství | cs_CZ |
thesis.degree.program | Nursing | en_US |
uk.thesis.type | bakalářská práce | cs_CZ |
uk.taxonomy.organization-cs | Lékařská fakulta v Hradci Králové::Ústav sociálního lékařství | cs_CZ |
uk.taxonomy.organization-en | Faculty of Medicine in Hradec Králové::Department of Social Medicine | en_US |
uk.faculty-name.cs | Lékařská fakulta v Hradci Králové | cs_CZ |
uk.faculty-name.en | Faculty of Medicine in Hradec Králové | en_US |
uk.faculty-abbr.cs | LFHK | cs_CZ |
uk.degree-discipline.cs | Všeobecná sestra | cs_CZ |
uk.degree-discipline.en | General Nurse | en_US |
uk.degree-program.cs | Ošetřovatelství | cs_CZ |
uk.degree-program.en | Nursing | en_US |
thesis.grade.cs | Výborně | cs_CZ |
thesis.grade.en | Excellent | en_US |
uk.abstract.cs | Autor: Petra Hornychová Instituce: Ústav sociálního lékařství LF UK v Hradci Králové, Oddělení ošetřovatelství Název práce: Spokojenost pacientů se stravováním v nemocnici Vedoucí práce: Bc. Dana Vaňková Počet stran: 74 Počet příloh: 12 Rok obhajoby: 2008 Klíčová slova: bílkoviny, tuky, cukry, minerály, stopové prvky, vyšetření nutričního stavu, dietní systém, diety, enterální výživa, parenterální výživa Bakalářská práce pojednává o spokojenosti pacientů se stravováním ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové. Cílem práce bylo zjistit, jak pacienti hodnotí úroveň a kvalitu stravování ve FN HK. V teoretické části jsou popsány základní složky výživy (tuky, cukry, bílkoviny, vitamíny a minerální látky), jednotlivé metody vyšetření nutričního stavu. Je zde definován dietní systém a popsány jednotlivé diety. Dále je zde popsán princip podávání enterální a parenterální výživy. V empirické části byl prováděn výzkum spokojenosti pacientů se stravováním pomocí dotazníkového šetření. Byl vypracován dotazník, který byl rozdán pacientům ve Fakultní nemocnici Hradec Králové. | cs_CZ |
uk.abstract.en | This bachelor's thesis discuss a contentment patiens with diet in the fakulty hospital in Hradec Králové. The goal of the bachelor's thesis is to find out satisfaction patiens with hospital's diet in fakulty hospital in Hradec Králové. A theoretical part describe basicly element's of food (lipids, carbohydrates, proteins, vitamins and minerals) and some methods used for find out mutrition state od patiens.There is define dietary system, describe some diet and describe method of giving enteral and parenteral nutrition. A empirical part consist of research od satisfaction patients with diet by questionnaire. The questionnaire I did myself and distributed to patiens in the fakulty hospital in Hradec Králové. | en_US |
uk.file-availability | V | |
uk.grantor | Univerzita Karlova, Lékařská fakulta v Hradci Králové, Ústav sociálního lékařství | cs_CZ |
thesis.grade.code | 1 | |
uk.publication-place | Hradec Králové | cs_CZ |
dc.identifier.lisID | 990014883640106986 | |