Spokojenost pacientů se stravováním v nemocnici
Contentment patients with diet in hospital
bachelor thesis (DEFENDED)
View/ Open
Permanent link
http://hdl.handle.net/20.500.11956/16685Identifiers
Study Information System: 57791
Collections
- Kvalifikační práce [1156]
Author
Advisor
Referee
Sobotka, Luboš
Ulrychová, Hana
Faculty / Institute
Faculty of Medicine in Hradec Králové
Discipline
General Nurse
Department
Department of Social Medicine
Date of defense
18. 6. 2008
Publisher
Univerzita Karlova, Lékařská fakulta v Hradci KrálovéLanguage
Czech
Grade
Excellent
Autor: Petra Hornychová Instituce: Ústav sociálního lékařství LF UK v Hradci Králové, Oddělení ošetřovatelství Název práce: Spokojenost pacientů se stravováním v nemocnici Vedoucí práce: Bc. Dana Vaňková Počet stran: 74 Počet příloh: 12 Rok obhajoby: 2008 Klíčová slova: bílkoviny, tuky, cukry, minerály, stopové prvky, vyšetření nutričního stavu, dietní systém, diety, enterální výživa, parenterální výživa Bakalářská práce pojednává o spokojenosti pacientů se stravováním ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové. Cílem práce bylo zjistit, jak pacienti hodnotí úroveň a kvalitu stravování ve FN HK. V teoretické části jsou popsány základní složky výživy (tuky, cukry, bílkoviny, vitamíny a minerální látky), jednotlivé metody vyšetření nutričního stavu. Je zde definován dietní systém a popsány jednotlivé diety. Dále je zde popsán princip podávání enterální a parenterální výživy. V empirické části byl prováděn výzkum spokojenosti pacientů se stravováním pomocí dotazníkového šetření. Byl vypracován dotazník, který byl rozdán pacientům ve Fakultní nemocnici Hradec Králové.
This bachelor's thesis discuss a contentment patiens with diet in the fakulty hospital in Hradec Králové. The goal of the bachelor's thesis is to find out satisfaction patiens with hospital's diet in fakulty hospital in Hradec Králové. A theoretical part describe basicly element's of food (lipids, carbohydrates, proteins, vitamins and minerals) and some methods used for find out mutrition state od patiens.There is define dietary system, describe some diet and describe method of giving enteral and parenteral nutrition. A empirical part consist of research od satisfaction patients with diet by questionnaire. The questionnaire I did myself and distributed to patiens in the fakulty hospital in Hradec Králové.