Zobrazit minimální záznam

Alternative eating habbits and their perception by people aged 18-27
dc.contributor.advisorStarnovská, Tamara
dc.creatorKordíková, Ivana
dc.date.accessioned2019-07-10T14:59:09Z
dc.date.available2019-07-10T14:59:09Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/107764
dc.description.abstractJméno: Kordíková Ivana Vedoucí práce: PhDr. Tamara Starnovská Oponent práce: Mgr. Ing. Diana Chrpová, Ph.D. Abstrakt Bakalářská práce se zaměřuje na alternativní způsoby stravování a jejich vnímání mezi mladými lidmi ve věku 18-27 let. Práce je rozdělena na dvě části, část teoretickou a část praktickou. V úvodu teoretické části jsou uvedeny základní složky potravy, které by měla racionální strava obsahovat. Hlavní část pak tvoří vymezení pojmu alternativní směry stravování a stručný popis jednotlivých alternativních způsobů stravování. Kromě obecných informací uvádí i jejich pozitivní či negativní zdravotní hlediska. Praktická část je vypracována pomocí anonymního dotazníkového šetření. U respondentů zde byly zjištěny nejen jejich znalosti, popřípadě zkušenosti s alternativním stravováním, ale i jejich vztah k výživě. Získané informace jsou vypracovány v podobě výsečových grafů s následným komentářem. Cílem práce bylo zaměřit se na benefity a zdravotní rizika, která alternativní stravování přináší, a dále zjistit, zda mladé lidi alternativní stravování zajímá, jak ho vnímají a také na jejich osobní zkušenosti s tímto způsobem stravování. Klíčová slova: Alternativní způsoby stravování, výživa, zdraví, životní stylcs_CZ
dc.description.abstractName: Kordíková Ivana Supervisor: PhDr. Tamara Starnovská Opponent: Mgr. Ing. Diana Chrpová, Ph.D. Title of bachelor thesis: Alternative eating habbits and thein perception by people agend 18-27 Abstract The bachelor thesis is focused on alternative diets and their perception among young people aged between 18-27. The thesis is divided into two parts, a theoretical part and a practical part. In the beginning of the theoretical part, it presents basic components of nutrition that rational diet should contain, and each component is described individually. The Main section of the theoretical part consists of setting the definition of alternative ways of eating habits and each alternative eating habit is briefly described. In addition to the general information, it also lists their positive or negative health aspects. The practical part was prepared using an anonymous survey. The respondents were questioned not only about their knowledge and experience with alternative diets but also about their relationship with nutrition. The obtained data is graphically presented by pie chart followed by subsequent commentary. The aim of the work was to focus on the benefits and health risks of alternative eating habits, additionally to investigate whether young people are interested in alternative eating habits, how they...en_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, 1. lékařská fakultacs_CZ
dc.subjectAlternative eating habbitsen_US
dc.subjectnutritionen_US
dc.subjecthealthen_US
dc.subjectlifestyleen_US
dc.subjectAlternativní způsoby stravovánícs_CZ
dc.subjectvýživacs_CZ
dc.subjectzdravícs_CZ
dc.subjectživotní stylcs_CZ
dc.titleAlternativní směry stravování a jejich vnímání lidmi ve věku 18-27cs_CZ
dc.typebakalářská prácecs_CZ
dcterms.created2019
dcterms.dateAccepted2019-06-19
dc.description.department3rd Medical Department - Clinical Department of Endocrinology and Metabolismen_US
dc.description.departmentIII. interní klinika - klinika endokrinologie a metabolismu 1.LF a VFN v Prazecs_CZ
dc.description.facultyFirst Faculty of Medicineen_US
dc.description.faculty1. lékařská fakultacs_CZ
dc.identifier.repId204242
dc.title.translatedAlternative eating habbits and their perception by people aged 18-27en_US
dc.contributor.refereeChrpová, Diana
thesis.degree.nameBc.
thesis.degree.levelbakalářskécs_CZ
thesis.degree.disciplineNutritional Therapyen_US
thesis.degree.disciplineNutriční terapeutcs_CZ
thesis.degree.programSpecializations in Health Serviceen_US
thesis.degree.programSpecializace ve zdravotnictvícs_CZ
uk.thesis.typebakalářská prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-cs1. lékařská fakulta::III. interní klinika - klinika endokrinologie a metabolismu 1.LF a VFN v Prazecs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFirst Faculty of Medicine::3rd Medical Department - Clinical Department of Endocrinology and Metabolismen_US
uk.faculty-name.cs1. lékařská fakultacs_CZ
uk.faculty-name.enFirst Faculty of Medicineen_US
uk.faculty-abbr.cs1.LFcs_CZ
uk.degree-discipline.csNutriční terapeutcs_CZ
uk.degree-discipline.enNutritional Therapyen_US
uk.degree-program.csSpecializace ve zdravotnictvícs_CZ
uk.degree-program.enSpecializations in Health Serviceen_US
thesis.grade.csVelmi dobřecs_CZ
thesis.grade.enVery gooden_US
uk.abstract.csJméno: Kordíková Ivana Vedoucí práce: PhDr. Tamara Starnovská Oponent práce: Mgr. Ing. Diana Chrpová, Ph.D. Abstrakt Bakalářská práce se zaměřuje na alternativní způsoby stravování a jejich vnímání mezi mladými lidmi ve věku 18-27 let. Práce je rozdělena na dvě části, část teoretickou a část praktickou. V úvodu teoretické části jsou uvedeny základní složky potravy, které by měla racionální strava obsahovat. Hlavní část pak tvoří vymezení pojmu alternativní směry stravování a stručný popis jednotlivých alternativních způsobů stravování. Kromě obecných informací uvádí i jejich pozitivní či negativní zdravotní hlediska. Praktická část je vypracována pomocí anonymního dotazníkového šetření. U respondentů zde byly zjištěny nejen jejich znalosti, popřípadě zkušenosti s alternativním stravováním, ale i jejich vztah k výživě. Získané informace jsou vypracovány v podobě výsečových grafů s následným komentářem. Cílem práce bylo zaměřit se na benefity a zdravotní rizika, která alternativní stravování přináší, a dále zjistit, zda mladé lidi alternativní stravování zajímá, jak ho vnímají a také na jejich osobní zkušenosti s tímto způsobem stravování. Klíčová slova: Alternativní způsoby stravování, výživa, zdraví, životní stylcs_CZ
uk.abstract.enName: Kordíková Ivana Supervisor: PhDr. Tamara Starnovská Opponent: Mgr. Ing. Diana Chrpová, Ph.D. Title of bachelor thesis: Alternative eating habbits and thein perception by people agend 18-27 Abstract The bachelor thesis is focused on alternative diets and their perception among young people aged between 18-27. The thesis is divided into two parts, a theoretical part and a practical part. In the beginning of the theoretical part, it presents basic components of nutrition that rational diet should contain, and each component is described individually. The Main section of the theoretical part consists of setting the definition of alternative ways of eating habits and each alternative eating habit is briefly described. In addition to the general information, it also lists their positive or negative health aspects. The practical part was prepared using an anonymous survey. The respondents were questioned not only about their knowledge and experience with alternative diets but also about their relationship with nutrition. The obtained data is graphically presented by pie chart followed by subsequent commentary. The aim of the work was to focus on the benefits and health risks of alternative eating habits, additionally to investigate whether young people are interested in alternative eating habits, how they...en_US
uk.file-availabilityV
uk.publication.placePrahacs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, 1. lékařská fakulta, III. interní klinika - klinika endokrinologie a metabolismu 1.LF a VFN v Prazecs_CZ
thesis.grade.code2


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV