Zobrazit minimální záznam

Nutrition and drinking regime of nurses on selected wards
dc.contributor.advisorMarková, Eva
dc.creatorNeradová, Anna
dc.date.accessioned2017-06-02T12:47:51Z
dc.date.available2017-06-02T12:47:51Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/84508
dc.description.abstractv českém jazyce: Tato bakalářská práce se zabývá stravovacím a pitným režimem všeobecných sester na vybraných pracovištích. Osloveny byly všeobecné sestry pracující v třísměnném provozu. Cílem této práce bylo zmapovat stravovací a pitný režim všeobecných sester ve směnném provozu, zjistit jejich stravovací podmínky, vliv stravovacích návyků na jejich zdraví a do jaké míry jsou spokojeny se svým stravovacím režimem. Výzkum byl uskutečněn v rámci Ústřední vojenské nemocnice v Praze. Sběr dat byl realizován pomocí nestandardizovaného anonymního dotazníku vlastní konstrukce. Hlavní vlastnosti získaných dat popisuje deskriptivní statistika a pro lepší přehlednost jsou matematické údaje uvedeny v grafech a tabulkách. Z výsledků bylo zjištěno, že stravovací režim všeobecných sester je nepravidlený. Více než polovina sester snídá až na oddělení. Více než polovina respondetů uvedla, že nemá čas na pravidelný oběd. Podobné množství sester večeří až na noční směně. Téměř polovina sester ze zkoumaného souboru má možnost přestávky na jídlo podle zákoníku práce. Všeobecné sestry ze zkoumaného vzorku se nejčastěji stravují v místním stravovacím zařízení a tekutiny si na směnu nosí. Více než polovina sester je buď úplně nebo částečně nespokojena se svým dosavadním stravovacím režimem. Sestry mají z větší části...cs_CZ
dc.description.abstractv anglickém jazyce: This bachelor thesis is focused on Nutrion and drinking regime of nurses on selected wards. The chosen target group were nurses working on three-shift operation. The aim of this thesis was to analyze nutrion and drinking regime of nurses on three shift operation, to find out their dietary condition and see if there is any influence of eating habits on their health. My aim was also to find out what are the nurses opinions on their own eating regime. This reasearch was realized in The Military University hospital at Prague. To collect the data the unstandardized anonymous questionnaire has been used. The main characteristics of the obtained data were described by descriptive statistics. For the better clarity are the matematical information presented in the graphs and tables. It was found from the final results of this thesis that the nutrition regime of the nurses is irregular. More than half of the nurses which were addressed are having a breakfast on the ward. More than half of the respondents chose that they have no time for regular lunch. A similar amount respondents have a dinner on their night shift. Almoust half of the nurses from the surveyed group has the option of luch break under the labor Code. The nurses mainly visit the local hospital restaurant for their meal and...en_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova. 1. lékařská fakultacs_CZ
dc.subjectVýživacs_CZ
dc.subjectpitný režimcs_CZ
dc.subjectživotní stylcs_CZ
dc.subjectvšeobecná sestracs_CZ
dc.subjectnutritionen_US
dc.subjectdrinking regimeen_US
dc.subjectlife styleen_US
dc.subjectnursesen_US
dc.titleStravovací a pitný režim všeobecných sester na vybraných pracovištíchcs_CZ
dc.typebakalářská prácecs_CZ
dcterms.created2016
dcterms.dateAccepted2016-09-07
dc.description.departmentInstitute of Theory and Practice of Nursing First Faculty of Medicine Charles University in Pragueen_US
dc.description.departmentÚstav teorie a praxe ošetřovatelství 1. LF UK v Prazecs_CZ
dc.description.faculty1. lékařská fakultacs_CZ
dc.description.facultyFirst Faculty of Medicineen_US
dc.identifier.repId158521
dc.title.translatedNutrition and drinking regime of nurses on selected wardsen_US
dc.contributor.refereeLukášová Jeřábková, Lenka
dc.identifier.aleph002102180
thesis.degree.nameBc.
thesis.degree.levelbakalářskécs_CZ
thesis.degree.disciplineVšeobecná sestracs_CZ
thesis.degree.disciplineGeneral Nurseen_US
thesis.degree.programOšetřovatelstvícs_CZ
thesis.degree.programNursingen_US
uk.thesis.typebakalářská prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-cs1. lékařská fakulta::Ústav teorie a praxe ošetřovatelství 1. LF UK v Prazecs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFirst Faculty of Medicine::Institute of Theory and Practice of Nursing First Faculty of Medicine Charles University in Pragueen_US
uk.faculty-name.cs1. lékařská fakultacs_CZ
uk.faculty-name.enFirst Faculty of Medicineen_US
uk.faculty-abbr.cs1.LFcs_CZ
uk.degree-discipline.csVšeobecná sestracs_CZ
uk.degree-discipline.enGeneral Nurseen_US
uk.degree-program.csOšetřovatelstvícs_CZ
uk.degree-program.enNursingen_US
thesis.grade.csNeprospělcs_CZ
thesis.grade.enFailen_US
uk.abstract.csv českém jazyce: Tato bakalářská práce se zabývá stravovacím a pitným režimem všeobecných sester na vybraných pracovištích. Osloveny byly všeobecné sestry pracující v třísměnném provozu. Cílem této práce bylo zmapovat stravovací a pitný režim všeobecných sester ve směnném provozu, zjistit jejich stravovací podmínky, vliv stravovacích návyků na jejich zdraví a do jaké míry jsou spokojeny se svým stravovacím režimem. Výzkum byl uskutečněn v rámci Ústřední vojenské nemocnice v Praze. Sběr dat byl realizován pomocí nestandardizovaného anonymního dotazníku vlastní konstrukce. Hlavní vlastnosti získaných dat popisuje deskriptivní statistika a pro lepší přehlednost jsou matematické údaje uvedeny v grafech a tabulkách. Z výsledků bylo zjištěno, že stravovací režim všeobecných sester je nepravidlený. Více než polovina sester snídá až na oddělení. Více než polovina respondetů uvedla, že nemá čas na pravidelný oběd. Podobné množství sester večeří až na noční směně. Téměř polovina sester ze zkoumaného souboru má možnost přestávky na jídlo podle zákoníku práce. Všeobecné sestry ze zkoumaného vzorku se nejčastěji stravují v místním stravovacím zařízení a tekutiny si na směnu nosí. Více než polovina sester je buď úplně nebo částečně nespokojena se svým dosavadním stravovacím režimem. Sestry mají z větší části...cs_CZ
uk.abstract.env anglickém jazyce: This bachelor thesis is focused on Nutrion and drinking regime of nurses on selected wards. The chosen target group were nurses working on three-shift operation. The aim of this thesis was to analyze nutrion and drinking regime of nurses on three shift operation, to find out their dietary condition and see if there is any influence of eating habits on their health. My aim was also to find out what are the nurses opinions on their own eating regime. This reasearch was realized in The Military University hospital at Prague. To collect the data the unstandardized anonymous questionnaire has been used. The main characteristics of the obtained data were described by descriptive statistics. For the better clarity are the matematical information presented in the graphs and tables. It was found from the final results of this thesis that the nutrition regime of the nurses is irregular. More than half of the nurses which were addressed are having a breakfast on the ward. More than half of the respondents chose that they have no time for regular lunch. A similar amount respondents have a dinner on their night shift. Almoust half of the nurses from the surveyed group has the option of luch break under the labor Code. The nurses mainly visit the local hospital restaurant for their meal and...en_US
uk.file-availabilityV
uk.publication.placePrahacs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, 1. lékařská fakulta, Ústav teorie a praxe ošetřovatelství 1. LF UK v Prazecs_CZ
dc.identifier.lisID990021021800106986


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV