Potravinové právo v České republice před a po vstupu do Evropské unie
Food law in the Czech Republic before and after joining the European Union
diplomová práce (OBHÁJENO)
Zobrazit/ otevřít
Trvalý odkaz
http://hdl.handle.net/20.500.11956/65719Identifikátory
SIS: 149501
Kolekce
- Kvalifikační práce [13833]
Autor
Vedoucí práce
Oponent práce
Humlíčková, Petra
Fakulta / součást
Právnická fakulta
Obor
Právo
Katedra / ústav / klinika
Katedra práva životního prostředí
Datum obhajoby
26. 2. 2015
Nakladatel
Univerzita Karlova, Právnická fakultaJazyk
Čeština
Známka
Výborně
Klíčová slova (česky)
Potravinové právo Bezpečnost potravin Hygiena potravinKlíčová slova (anglicky)
Food law Food safety Food hygieneDiplomová práce: Potravinové právo v České republice před a po vstupu do Evropské unie Tato diplomová práce se zabývá srovnáním právní úpravy potravinového práva v České republice před a po jejím vstupu do Evropské unie, přičemž se v této souvislosti zaměřuje na oblast bezpečnosti a hygieny potravin a institucionálního zajištění. Cílem této práce je jednak poskytnout úvod do problematiky, pojmů, pramenů a základních zásad potravinového práva a následně porovnat nejdůležitější změny v uvedených oblastech v České republice před a po vstupu do Evropské unie. V závěru diplomové práce je vyhodnocen celkový dopad takto identifikovaných změn a to především s ohledem na kvalitu a úroveň systému zajištění bezpečnosti a hygieny potravin v České republice po jejím vstupu do Evropské unie.
Thesis: Food law in the Czech Republic before and after joining the European Union This thesis deals with the comparison of food legislation in the Czech Republic before and after joining the European Union, while it predominantly focuses on the area of food safety and food hygiene, as well as on the institutional backup. The aim of this thesis is to provide an introduction to food legislation, its concepts, legal sources and basic principles and subsequently to perform a comparison of the most important changes in the respective areas in the Czech Republic before and after joining the European Union. In its conclusion, the thesis evaluates the overall impact of the identified changes, especially with regards to the level and quality of the system securing food safety and food hygiene in the Czech Republic after joining the European Union.