Zobrazit minimální záznam

Assessment of tolerance and acceptance of sipping in geriatric patients
dc.contributor.advisorSobotka, Ondřej
dc.creatorGaisl, Stanislav
dc.date.accessioned2024-07-12T06:35:40Z
dc.date.available2024-07-12T06:35:40Z
dc.date.issued2024
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/191691
dc.description.abstractAuthor: Stanislav Gaisl Name of institution: Charles University Faculty of Medicine in Hradec Králové, Department of Non-medical Studies Thesis title: Assessment of tolerance and acceptance of sipping in geriatric patients Thesis supervisor: MUDr. Ondřej Sobotka, PhD. Number of pages: 74 Number of attachements: 7 Year of defense: 2024 Keywords: sipping, geriatric patient, taste, tolerance, eating disorders, nutritional status The bachelor thesis investigates taste tolerance and acceptance of sipping nutrition in geriatric patients. The thesis consists of theoretical and practical parts. The theoretical part deals with nutrition, nutritional supplements, eating disorders in old age and the assessment of nutritional status by the attending medical staff. In the practical part, the responses of the interviewees are recorded, where patients were interviewed and answered about their personal experiences and feelings with specific nutritional supplements. Along with the patients' responses, we also collected the answers from the questionnaire survey for the nursing staff, which covered the specific amount and objective manifestations of the patients during the research. The practical part was carried out by means of three types of anonymous questionnaire surveys, with two received by the patient, one at...en_US
dc.description.abstractAutor: Stanislav Gaisl Instituce Ústav nelékařských studií LF UK v Hradci Králové Název práce: Hodnocení tolerance a přijetí sippingu u geriatrických pacientů Vedoucí práce: MUDr. Ondřej Sobotka, PhD. Počet stran: 74 Počet příloh: 7 Rok obhajoby: 2024 Klíčová slova: sipping, geriatrický pacient, chuť, tolerance, poruchy příjmu potravy, nutriční stav Bakalářská práce zkoumá chuťovou toleranci a akceptování sippingu u geriatrických pacientů. Práce je složená z teoretické a praktické části. Teoretická část se zabývá výživou, výživovými doplňky, poruchami příjmu potravy ve stáří a hodnocením nutričního stavu ošetřujícím zdravotnickým personálem. V praktické části jsou zaznamenány odpovědi dotazovaných respondentů, kde byli dotazováni pacienti, kteří zodpovídali své osobní zkušenosti a pocity s konkrétními výživovými doplňky. Spolu odpověďmi pacientů jsme shromáždily i odpovědi z dotazníkového šetření pro ošetřující personál, který se týkal konkrétního množství a objektivních projevů pacientů během výzkumu. Praktická část byla realizována pomocí tří druhů anonymních dotazníkových šetření, kdy dvě obdržel pacient, jeden na konci každého zkoumaného týdne a jeden závěrečný dotazník na konci celého pětitýdenního výzkumu. Poslední dotazník obdržel ošetřující zdravotnický personál, ve kterém zaznamenal...cs_CZ
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Lékařská fakulta v Hradci Královécs_CZ
dc.titleHodnocení tolerance a přijetí sippingu u geriatrických pacientůcs_CZ
dc.typebakalářská prácecs_CZ
dcterms.created2024
dcterms.dateAccepted2024-06-11
dc.description.departmentDepartment of Non - Medical Studiesen_US
dc.description.departmentÚstav nelékařských studiícs_CZ
dc.description.facultyLékařská fakulta v Hradci Královécs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Medicine in Hradec Královéen_US
dc.identifier.repId261600
dc.title.translatedAssessment of tolerance and acceptance of sipping in geriatric patientsen_US
dc.contributor.refereeFreibauerová, Sarah
thesis.degree.nameBc.
thesis.degree.levelbakalářskécs_CZ
thesis.degree.disciplineVšeobecné ošetřovatelstvícs_CZ
thesis.degree.disciplineGeneral Nursingen_US
thesis.degree.programGeneral Nursingen_US
thesis.degree.programVšeobecné ošetřovatelstvícs_CZ
uk.thesis.typebakalářská prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csLékařská fakulta v Hradci Králové::Ústav nelékařských studiícs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFaculty of Medicine in Hradec Králové::Department of Non - Medical Studiesen_US
uk.faculty-name.csLékařská fakulta v Hradci Královécs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Medicine in Hradec Královéen_US
uk.faculty-abbr.csLFHKcs_CZ
uk.degree-discipline.csVšeobecné ošetřovatelstvícs_CZ
uk.degree-discipline.enGeneral Nursingen_US
uk.degree-program.csVšeobecné ošetřovatelstvícs_CZ
uk.degree-program.enGeneral Nursingen_US
thesis.grade.csVýborněcs_CZ
thesis.grade.enExcellenten_US
uk.abstract.csAutor: Stanislav Gaisl Instituce Ústav nelékařských studií LF UK v Hradci Králové Název práce: Hodnocení tolerance a přijetí sippingu u geriatrických pacientů Vedoucí práce: MUDr. Ondřej Sobotka, PhD. Počet stran: 74 Počet příloh: 7 Rok obhajoby: 2024 Klíčová slova: sipping, geriatrický pacient, chuť, tolerance, poruchy příjmu potravy, nutriční stav Bakalářská práce zkoumá chuťovou toleranci a akceptování sippingu u geriatrických pacientů. Práce je složená z teoretické a praktické části. Teoretická část se zabývá výživou, výživovými doplňky, poruchami příjmu potravy ve stáří a hodnocením nutričního stavu ošetřujícím zdravotnickým personálem. V praktické části jsou zaznamenány odpovědi dotazovaných respondentů, kde byli dotazováni pacienti, kteří zodpovídali své osobní zkušenosti a pocity s konkrétními výživovými doplňky. Spolu odpověďmi pacientů jsme shromáždily i odpovědi z dotazníkového šetření pro ošetřující personál, který se týkal konkrétního množství a objektivních projevů pacientů během výzkumu. Praktická část byla realizována pomocí tří druhů anonymních dotazníkových šetření, kdy dvě obdržel pacient, jeden na konci každého zkoumaného týdne a jeden závěrečný dotazník na konci celého pětitýdenního výzkumu. Poslední dotazník obdržel ošetřující zdravotnický personál, ve kterém zaznamenal...cs_CZ
uk.abstract.enAuthor: Stanislav Gaisl Name of institution: Charles University Faculty of Medicine in Hradec Králové, Department of Non-medical Studies Thesis title: Assessment of tolerance and acceptance of sipping in geriatric patients Thesis supervisor: MUDr. Ondřej Sobotka, PhD. Number of pages: 74 Number of attachements: 7 Year of defense: 2024 Keywords: sipping, geriatric patient, taste, tolerance, eating disorders, nutritional status The bachelor thesis investigates taste tolerance and acceptance of sipping nutrition in geriatric patients. The thesis consists of theoretical and practical parts. The theoretical part deals with nutrition, nutritional supplements, eating disorders in old age and the assessment of nutritional status by the attending medical staff. In the practical part, the responses of the interviewees are recorded, where patients were interviewed and answered about their personal experiences and feelings with specific nutritional supplements. Along with the patients' responses, we also collected the answers from the questionnaire survey for the nursing staff, which covered the specific amount and objective manifestations of the patients during the research. The practical part was carried out by means of three types of anonymous questionnaire surveys, with two received by the patient, one at...en_US
uk.file-availabilityV
uk.grantorUniverzita Karlova, Lékařská fakulta v Hradci Králové, Ústav nelékařských studiícs_CZ
thesis.grade.code1
uk.publication-placeHradec Královécs_CZ
uk.thesis.defenceStatusO


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV