Hledat
Zobrazují se záznamy 1-4 z 4
Analýza lipidů novorozeneckého mázku chromatografickými metodami a hmotnostní spektrometrií
Analysis of vernix caseosa lipids by chromatografic methods and mass spectrometry
Rigorózní práce (UZNÁNO)
Datum publikování: 2016
Datum obhajoby: 08. 12. 2016
Fakulta / součást: Přírodovědecká fakulta / Faculty of Science
Abstrakt: (CZ) Mázek (vernix caseosa) je bílý sýrovitý krém na povrchu těla novorozence, který je produkován kůží plodu v posledním trimestru těhotenství a chrání jej před vnějšími vlivy v době před porodem a novorozence v prvních ...
(EN) Vernix caseosa is a white creamy substance that covers the skin of a newborn. It is produced during the third trimester by the skin of the baby and remains there until the age of one or even two weeks. It is uniquely ...
(EN) Vernix caseosa is a white creamy substance that covers the skin of a newborn. It is produced during the third trimester by the skin of the baby and remains there until the age of one or even two weeks. It is uniquely ...
Analýza lipidů novorozeneckého mázku chromatografickými metodami a hmotnostní spektrometrií
Analysis of vernix caseosa lipids by chromatografic methods and mass spectrometry
Dizertační práce (OBHÁJENO)
Vedoucí práce: Cvačka, Josef
Datum publikování: 2016
Datum obhajoby: 06. 09. 2016
Fakulta / součást: Přírodovědecká fakulta / Faculty of Science
Abstrakt: (CZ) Mázek (vernix caseosa) je bílý sýrovitý krém na povrchu těla novorozence, který je produkován kůží plodu v posledním trimestru těhotenství a chrání jej před vnějšími vlivy v době před porodem a novorozence v prvních ...
(EN) Vernix caseosa is a white creamy substance that covers the skin of a newborn. It is produced during the third trimester by the skin of the baby and remains there until the age of one or even two weeks. It is uniquely ...
(EN) Vernix caseosa is a white creamy substance that covers the skin of a newborn. It is produced during the third trimester by the skin of the baby and remains there until the age of one or even two weeks. It is uniquely ...
Charakterizace lipidů se čtyřmi esterovými vazbami v novorozeneckém mázku pomocí HPLC/MS
Characterization of lipids with four ester bonds in vernix caseosa by HPLC / MS
Diplomová práce (OBHÁJENO)
Vedoucí práce: Cvačka, Josef
Datum publikování: 2019
Datum obhajoby: 02. 09. 2019
Fakulta / součást: Přírodovědecká fakulta / Faculty of Science
Abstrakt: Diplomová práce se věnuje analýze triacylglycerolových estolidů (TG-est) pomocí HPLC/MS. Tyto lipidy obsahují čtyři esterové vazby. Vyskytují se v některých rostlinných olejích a u savců slouží jako zásobní forma metabolicky ...
Diploma thesis is devoted to the analysis of triacylglycerol estolides (TG-est) by HPLC/MS. These lipids contain four ester bonds. TG-est are part of some vegetable oils and in mammals function as a storage form of ...
Diploma thesis is devoted to the analysis of triacylglycerol estolides (TG-est) by HPLC/MS. These lipids contain four ester bonds. TG-est are part of some vegetable oils and in mammals function as a storage form of ...
Vývoj hmotnostně-spektrometrických metod pro strukturní analýzu mastných kyselin a estolidů
Development of mass spectrometric methods for structural analysis of fatty acids and estolides
Dizertační práce (OBHÁJENO)
Vedoucí práce: Cvačka, Josef
Datum publikování: 2024
Datum obhajoby: 22. 03. 2024
Fakulta / součást: Přírodovědecká fakulta / Faculty of Science
Abstrakt: (EN) This doctoral thesis summarizes the use of modern mass spectrometric methods for the structural identification of fatty acids and triacylglycerol estolides (TG-EST) and their subsequent characterization in the lipidome ...
(CZ) Tato disertační práce shrnuje použití moderních hmotnostně-spektrometrických metod pro strukturní identifikaci mastných kyselin a estolidů triacylglycerolů (TG-EST) a jejich následnou charakterizaci v lipidomu ...
(CZ) Tato disertační práce shrnuje použití moderních hmotnostně-spektrometrických metod pro strukturní identifikaci mastných kyselin a estolidů triacylglycerolů (TG-EST) a jejich následnou charakterizaci v lipidomu ...