Hledat
Zobrazují se záznamy 1-10 z 43
Nutriční znalosti pacientů po bariatrické operaci
Nutritional knowledge of patients after bariatric surgery
Diplomová práce (OBHÁJENO)
Vedoucí práce: Mottlová, Alena
Datum publikování: 2017
Datum obhajoby: 22. 06. 2017
Fakulta / součást: 1. lékařská fakulta / First Faculty of Medicine
Abstrakt: Bariatrická chirurgie je v současnosti považována za nejúčinnější metodu léčby vážnějších forem obezity a jejích komplikací. Jelikož jsou bariatrické operace úzce spojené s problematikou výživy, je nutné klást důraz na ...
The bariatric surgery is regarded as the most effective treatment method of dangerous forms of obesity. Since the bariatric surgery is closely related to nutrition, it is thus necessary to emphasize the importance of good ...
The bariatric surgery is regarded as the most effective treatment method of dangerous forms of obesity. Since the bariatric surgery is closely related to nutrition, it is thus necessary to emphasize the importance of good ...
Vysoce průmyslově zpracované potraviny a jejich vliv na zdraví
Ultra - processed foods and their impact on health
Bakalářská práce (OBHÁJENO)
Vedoucí práce: Dostálová, Jana
Datum publikování: 2020
Datum obhajoby: 18. 06. 2020
Fakulta / součást: 1. lékařská fakulta / First Faculty of Medicine
Abstrakt: This bachelor thesis deals with ultra-processed foods and their impact on health. The thesis is divided into two parts. In the first theoretical, there is summarized information about ultra- processed foods, health risk ...
Tato bakalářská práce se zabývá vysoce průmyslově zpracovanými potravinami a jejich vlivem na zdraví. Práce je rozdělena na dvě části. V první teoretické, jsou sumarizované informace o vysoce průmyslově zpracovaných ...
Tato bakalářská práce se zabývá vysoce průmyslově zpracovanými potravinami a jejich vlivem na zdraví. Práce je rozdělena na dvě části. V první teoretické, jsou sumarizované informace o vysoce průmyslově zpracovaných ...
Informovanost těhotných žen o vhodné stravě během gravidity a kojení
Awareness of pregnant women about appropriate diet during pregnancy and lactation
Diplomová práce (OBHÁJENO)
Vedoucí práce: Svačina, Štěpán
Datum publikování: 2018
Datum obhajoby: 14. 06. 2018
Fakulta / součást: 1. lékařská fakulta / First Faculty of Medicine
Abstrakt: Tato diplomová práce se zabývá informovaností těhotných žen o vhodné stravě během gravidity a kojení. Práce je rozčleněna na část teoretickou a praktickou. Teoretická část shrnuje poznatky o prekoncepční výživě, důležitých ...
This diploma thesis deals with the general knowledge of pregnant women about appropriate diet during pregnancy and breastfeeding. The thesis is divided into the theoretical and practical part. The theoretical part summarizes ...
This diploma thesis deals with the general knowledge of pregnant women about appropriate diet during pregnancy and breastfeeding. The thesis is divided into the theoretical and practical part. The theoretical part summarizes ...
Příjem vápníku ve stravě u zdravotnických pracovníků VFN
Calcium intake in the diet of VFN medical staff
Bakalářská práce (OBHÁJENO)
Vedoucí práce: Raška, Ivan
Datum publikování: 2016
Datum obhajoby: 06. 06. 2016
Fakulta / součást: 1. lékařská fakulta / First Faculty of Medicine
Abstrakt: Tato bakalářská práce pojednává o vápníku, jako jedné z nejdůležitějších mikroživin v našem organismu. V teoretické části jsou popsané základní funkce vápníku v lidském organismu, jeho metabolismus a nejvýznamnější zdroje ...
This thesis deals with calcium as one of the most important micronutrients in our body. The theoretical part describes the basic functions of calcium in the human body and its metabolism. Further it concerns significant ...
This thesis deals with calcium as one of the most important micronutrients in our body. The theoretical part describes the basic functions of calcium in the human body and its metabolism. Further it concerns significant ...
Výživa dětí s celiakií
Nutrition for children suffering from coeliac disease
Bakalářská práce (OBHÁJENO)
Vedoucí práce: Nevoral, Jiří
Datum publikování: 2018
Datum obhajoby: 11. 06. 2018
Fakulta / součást: 1. lékařská fakulta / First Faculty of Medicine
Abstrakt: Celiakie je systémové autoimunitní onemocnění vyvolané lepkem vyskytující se u geneticky vnímavých jedinců. Klinické projevy celiakie se v posledních desetiletích změnily, jsou rozmanitější a začínají později. Ubylo dětí ...
Coeliac disease is a systemic autoimmune disease caused by gluten occurring in genetically susceptible individuals. Clinical manifestations of coeliac disease have changed over past decades. It became more diverse and ...
Coeliac disease is a systemic autoimmune disease caused by gluten occurring in genetically susceptible individuals. Clinical manifestations of coeliac disease have changed over past decades. It became more diverse and ...
Vliv soli na zdraví a její příjem v ČR
The influence of salt on health and salt consumption in the Czech Republic
Bakalářská práce (OBHÁJENO)
Vedoucí práce: Dostálová, Jana
Datum publikování: 2020
Datum obhajoby: 22. 06. 2020
Fakulta / součást: 1. lékařská fakulta / First Faculty of Medicine
Abstrakt: The salt intake in the Czech Republic is almost three times higher than the daily recommended amount. The excessive consumption of salt has impacts on health and wellbeing in many ways. It causes or affects the course of ...
Doporučení pro denní příjem soli jsou v České republice překročena téměř trojnásobně. Nadměrná konzumace soli přitom ovlivňuje zdraví mnoha způsoby. Zapříčiňuje vznik nebo ovlivňuje průběh u onemocnění jako arteriální ...
Doporučení pro denní příjem soli jsou v České republice překročena téměř trojnásobně. Nadměrná konzumace soli přitom ovlivňuje zdraví mnoha způsoby. Zapříčiňuje vznik nebo ovlivňuje průběh u onemocnění jako arteriální ...
Rizikové faktory aterogeneze a porovnání stravovacích návyků českých a německých pacientů s manifestovanou aterosklerozou
Risk factors of atherogenesis and comparsion of nutritious habits of czech and german patients with manifestation of atherosclerosis
Bakalářská práce (OBHÁJENO)
Vedoucí práce: Tuka, Vladimír
Datum publikování: 2017
Datum obhajoby: 11. 09. 2017
Fakulta / součást: 1. lékařská fakulta / First Faculty of Medicine
Abstrakt: Kardiovaskulární onemocnění představují ve vyspělých zemích navzdory neustále se zlepšující úrovni lékařské péče a časnějšímu záchytu aterosklerotického postižení cév stále nejčastější příčinu mortality. Obsahem teoretické ...
Aplikace screeningu nutričního rizika u hospitalizovaných dětských pacientů
Application of nutritional risk screening of hospitalized pediatric patients
Diplomová práce (OBHÁJENO)
Vedoucí práce: Tláskal, Petr
Datum publikování: 2018
Datum obhajoby: 19. 06. 2018
Fakulta / součást: 1. lékařská fakulta / First Faculty of Medicine
Abstrakt: Teoretická část studie shrnuje poznatky, které umožňují hodnotit týkající se hodnocení růstu a vývoje dětí (antropometrická vyšetření, stanovení biologického věku a určení nutričního stavu). Další kapitola teoretické části ...
The thesis summarizes present knowledge about assessment of growth and development in childhood (antropometric assessment, assessment of biological age and assesment of nutritional status). Nutrition in childhood and ...
The thesis summarizes present knowledge about assessment of growth and development in childhood (antropometric assessment, assessment of biological age and assesment of nutritional status). Nutrition in childhood and ...
Výživa seniorů ve vybraných zařízeních sociálních služeb Královéhradeckého kraje
Nutrition of seniors in selected facilities of the social services of the Hradec Kralove Region
Diplomová práce (OBHÁJENO)
Vedoucí práce: Sobotka, Luboš
Datum publikování: 2018
Datum obhajoby: 28. 08. 2018
Fakulta / součást: 1. lékařská fakulta / First Faculty of Medicine
Abstrakt: The thesis deals with seniors' diet in selected social services facilities of the Kralovehradecky region. The main aim of this project is to establish what kind of diet from a quantitative and qualitative point of view is ...
Diplomová práce pojednává o výživě seniorů ve vybraných zařízeních sociálních služeb Královéhradeckého kraje. Cílem práce je zjistit, jaká strava je klientům sociálních služeb podávaná, jak po stránce kvalitativní, tak po ...
Diplomová práce pojednává o výživě seniorů ve vybraných zařízeních sociálních služeb Královéhradeckého kraje. Cílem práce je zjistit, jaká strava je klientům sociálních služeb podávaná, jak po stránce kvalitativní, tak po ...
Nízkosacharidová strava v prevenci a léčbě chronických onemocnění
Low-carbohydrate diet in prevention and treatment of chronic diseases
Bakalářská práce (OBHÁJENO)
Vedoucí práce: Krejčí, Hana
Datum publikování: 2019
Datum obhajoby: 10. 06. 2019
Fakulta / součást: 1. lékařská fakulta / First Faculty of Medicine
Abstrakt: Nízkosacharidová strava, jejímž charakteristickým znakem je snížení příjmu sacharidů oproti běžným doporučením, nabývá v poslední době na popularitě a je také předmětem bádání v řadě vědeckých studií. V teoretické části ...
A low-carbohydrate diet, which is characterised by carbohydrate intake reduction below usually recommended level, has recently been gaining in popularity, as it has also been a topic of a number of scientific studies. In ...
A low-carbohydrate diet, which is characterised by carbohydrate intake reduction below usually recommended level, has recently been gaining in popularity, as it has also been a topic of a number of scientific studies. In ...