Udržitelné zemědělství a produkce biopotravin v Česku
Sustainable farming and organic production in Czechia
bakalářská práce (OBHÁJENO)
Zobrazit/ otevřít
Trvalý odkaz
http://hdl.handle.net/20.500.11956/184572Identifikátory
SIS: 253699
Kolekce
- Kvalifikační práce [21483]
Autor
Vedoucí práce
Oponent práce
Hrabák, Jiří
Fakulta / součást
Přírodovědecká fakulta
Obor
Geografie se zaměřením na vzdělávání
Katedra / ústav / klinika
Katedra sociální geografie a regionálního rozvoje
Datum obhajoby
8. 9. 2023
Nakladatel
Univerzita Karlova, Přírodovědecká fakultaJazyk
Čeština
Známka
Velmi dobře
Klíčová slova (česky)
ekologické zemědělství, produkce biopotravin, ČeskoKlíčová slova (anglicky)
organic agriculture, organic food production, CzechiaPředkládaná práce pojednává o ekologickém zemědělství, produkci biopotravin a nákupním chování na farmářských trzích. Cílem bakalářské práce je přispět k analýze ekologického zemědělství porovnáním nabídky a poptávky po biopotravinách na farmářských trzích v Berouně a Brandýse nad Labem. Cíl práce je naplněn pomocí rešerše literatury a dotazníkového šetření na farmářských trzích ve zmíněných městech. K dotazníkovému šetření bylo formulováno 5 výzkumných otázek. Tyto otázky byly vyhodnoceny na základě odpovědí respondentů v kapitole o závěru výzkumu. Klíčová slova Ekologické zemědělství, biopotraviny, udržitelnost, životní prostředí, farmářské trhy, nákupní chování
The presented thesis deals with organic farming, organic food production and purchasing behavior at farmers' markets. The aim of the bachelor's thesis is to contribute to the analysis of organic farming by comparing the supply and demand for organic food at the farmers' markets in Beroun and Brandýs nad Labem. The goal of the work is fulfilled with the help of a literature search and a questionnaire survey at the farmers' markets in the mentioned cities. 5 research questions were formulated for the questionnaire survey. These questions were evaluated based on the respondents' answers in the chapter on the conclusion of the research. Keywords Organic farming, organic food, sustainability, environment, farmers' markets, consumer behaviour
