Zobrazit minimální záznam

Studium regulace exprese genů podmiňujících sladovnickou kvalitu ječmene
dc.contributor.advisorSvobodová, Leona
dc.creatorHoffmannová, Viktorie
dc.date.accessioned2022-10-17T13:10:26Z
dc.date.available2022-10-17T13:10:26Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/176445
dc.description.abstractBarley (Hordeum vulgare L.) is a grain cultivated as an agricultural crop across many varying climatic areas of the world. It is mainly used for its feed and brewing industry properties. This work will focus on studying the malting process on a molecular level, which mainly includes the genes for degradative enzymes of storage proteins, starch and compounds of endosperm cell walls. We shall observe how all these components interact during malting and other processes of brewing beer. It is known that malting quality parameters are tied to several genes, whose expression is regulated. These regulatory pathways will also be included in this work.en_US
dc.description.abstractJečmen setý (Hordeum vulgare L.) je obilnina a hojně pěstovaná zemědělská plodina s rozšířením v různých klimatických oblastech světa. Využívá se zejména jako krmivo nebo ve sladovnictví. Tato práce se konkrétně zaměří na studium procesu sladování na molekulární úrovni, což zahrnuje zejména geny pro enzymy účastnící se degradace zásobních proteinů, škrobu a mimo jiné i složek tvořících stěny buněk endospermu. Práce bude sledovat, jak všechny tyto složky interagují během procesu sladování a následujících fází výroby piva. Je známo, že parametry sladovnické kvality jsou podmíněny více geny, jejichž exprese je regulována. Tyto regulační dráhy budou také zahrnuty v této práci.cs_CZ
dc.languageEnglishcs_CZ
dc.language.isoen_US
dc.publisherUniverzita Karlova, Přírodovědecká fakultacs_CZ
dc.subjectBarleyen_US
dc.subjectMalting qualityen_US
dc.subjectQTLen_US
dc.subjectGibberellic aciden_US
dc.subjectDormancyen_US
dc.subjectGerminationen_US
dc.subjectJečmencs_CZ
dc.subjectsladovnická kvalitacs_CZ
dc.subjectQTLcs_CZ
dc.subjectkyselina giberelovács_CZ
dc.subjectklíčenícs_CZ
dc.titleStudying the regulation of expression of genes involved in barley malting qualityen_US
dc.typebakalářská prácecs_CZ
dcterms.created2022
dcterms.dateAccepted2022-09-07
dc.description.departmentDepartment of Experimental Plant Biologyen_US
dc.description.departmentKatedra experimentální biologie rostlincs_CZ
dc.description.facultyPřírodovědecká fakultacs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Scienceen_US
dc.identifier.repId185687
dc.title.translatedStudium regulace exprese genů podmiňujících sladovnickou kvalitu ječmenecs_CZ
dc.contributor.refereeLipavská, Helena
thesis.degree.nameBc.
thesis.degree.levelbakalářskécs_CZ
thesis.degree.disciplineMolecular Biology and Biochemistry of Organismsen_US
thesis.degree.disciplineMolekulární biologie a biochemie organismůcs_CZ
thesis.degree.programSpecial Chemical and Biological Programmesen_US
thesis.degree.programSpeciální chemicko-biologické oborycs_CZ
uk.thesis.typebakalářská prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csPřírodovědecká fakulta::Katedra experimentální biologie rostlincs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFaculty of Science::Department of Experimental Plant Biologyen_US
uk.faculty-name.csPřírodovědecká fakultacs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Scienceen_US
uk.faculty-abbr.csPřFcs_CZ
uk.degree-discipline.csMolekulární biologie a biochemie organismůcs_CZ
uk.degree-discipline.enMolecular Biology and Biochemistry of Organismsen_US
uk.degree-program.csSpeciální chemicko-biologické oborycs_CZ
uk.degree-program.enSpecial Chemical and Biological Programmesen_US
thesis.grade.csDobřecs_CZ
thesis.grade.enGooden_US
uk.abstract.csJečmen setý (Hordeum vulgare L.) je obilnina a hojně pěstovaná zemědělská plodina s rozšířením v různých klimatických oblastech světa. Využívá se zejména jako krmivo nebo ve sladovnictví. Tato práce se konkrétně zaměří na studium procesu sladování na molekulární úrovni, což zahrnuje zejména geny pro enzymy účastnící se degradace zásobních proteinů, škrobu a mimo jiné i složek tvořících stěny buněk endospermu. Práce bude sledovat, jak všechny tyto složky interagují během procesu sladování a následujících fází výroby piva. Je známo, že parametry sladovnické kvality jsou podmíněny více geny, jejichž exprese je regulována. Tyto regulační dráhy budou také zahrnuty v této práci.cs_CZ
uk.abstract.enBarley (Hordeum vulgare L.) is a grain cultivated as an agricultural crop across many varying climatic areas of the world. It is mainly used for its feed and brewing industry properties. This work will focus on studying the malting process on a molecular level, which mainly includes the genes for degradative enzymes of storage proteins, starch and compounds of endosperm cell walls. We shall observe how all these components interact during malting and other processes of brewing beer. It is known that malting quality parameters are tied to several genes, whose expression is regulated. These regulatory pathways will also be included in this work.en_US
uk.file-availabilityV
uk.grantorUniverzita Karlova, Přírodovědecká fakulta, Katedra experimentální biologie rostlincs_CZ
thesis.grade.code3
dc.contributor.consultantCvrčková, Fatima
uk.publication-placePrahacs_CZ
uk.thesis.defenceStatusO


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV