Zobrazit minimální záznam

Importance of natural antinutritional and toxic substances in food
dc.contributor.advisorKinkorová, Ivana
dc.creatorHruša, Adam
dc.date.accessioned2020-09-24T09:56:30Z
dc.date.available2020-09-24T09:56:30Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/120461
dc.description.abstractBakalářská práce se zabývá významem přírodních antinutričních a toxický látek. Cílem této práce je poskytnout ucelený pohled na dané téma a dále blíže specifikovat mnou vybranou skupinu látek se zaměřením na jejich možné účinky na zdraví běžné populace a na zdraví sportovce. Jedná se o teoretickou práci, která byla zpracována pomocí metody literární rešerše. Klíčová slova: antinutrienty, antinutriční látky, rostlinná strava, potenciální zdravotní benefity, nepříznivé zdravotní účinky, inhibitory proteáz, fytoestrogenycs_CZ
dc.description.abstractThe bachelor thesis deals with the importance of natural antinutritive and toxic substances. The aim of this work is to provide a comprehensive view of the topic and further specify the selected group of substances with a focus on their possible effects on the health of the general population and the health of athletes. This is a theoretical type of thesis, which was processed using the method of literary research. Key words: antinutrients, anti-nutritional factors, plant foods, potential health benefits, adverse health effect, proteas inhibitors, phytoestrogensen_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Fakulta tělesné výchovy a sportucs_CZ
dc.subjectsložky stravycs_CZ
dc.subjectantinutriční látkycs_CZ
dc.subjecttoxické látkycs_CZ
dc.subjectzdravícs_CZ
dc.subjectdiet componentsen_US
dc.subjectantinutritional substancesen_US
dc.subjecttoxic substancesen_US
dc.subjecthealthen_US
dc.titleVýznam přírodních antinutričních a toxických látek v potravináchcs_CZ
dc.typebakalářská prácecs_CZ
dcterms.created2020
dcterms.dateAccepted2020-09-03
dc.description.departmentBiomedicínská laboratořcs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Physical Education and Sporten_US
dc.description.facultyFakulta tělesné výchovy a sportucs_CZ
dc.identifier.repId214935
dc.title.translatedImportance of natural antinutritional and toxic substances in fooden_US
dc.contributor.refereeŠteffl, Michal
thesis.degree.nameBc.
thesis.degree.levelbakalářskécs_CZ
thesis.degree.disciplinePhysical Education and Sporten_US
thesis.degree.disciplineTělesná výchova a sportcs_CZ
thesis.degree.programPhysical Education and Sporten_US
thesis.degree.programTělesná výchova a sportcs_CZ
uk.thesis.typebakalářská prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csFakulta tělesné výchovy a sportu::Biomedicínská laboratořcs_CZ
uk.faculty-name.csFakulta tělesné výchovy a sportucs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Physical Education and Sporten_US
uk.faculty-abbr.csFTVScs_CZ
uk.degree-discipline.csTělesná výchova a sportcs_CZ
uk.degree-discipline.enPhysical Education and Sporten_US
uk.degree-program.csTělesná výchova a sportcs_CZ
uk.degree-program.enPhysical Education and Sporten_US
thesis.grade.csVýborněcs_CZ
thesis.grade.enExcellenten_US
uk.abstract.csBakalářská práce se zabývá významem přírodních antinutričních a toxický látek. Cílem této práce je poskytnout ucelený pohled na dané téma a dále blíže specifikovat mnou vybranou skupinu látek se zaměřením na jejich možné účinky na zdraví běžné populace a na zdraví sportovce. Jedná se o teoretickou práci, která byla zpracována pomocí metody literární rešerše. Klíčová slova: antinutrienty, antinutriční látky, rostlinná strava, potenciální zdravotní benefity, nepříznivé zdravotní účinky, inhibitory proteáz, fytoestrogenycs_CZ
uk.abstract.enThe bachelor thesis deals with the importance of natural antinutritive and toxic substances. The aim of this work is to provide a comprehensive view of the topic and further specify the selected group of substances with a focus on their possible effects on the health of the general population and the health of athletes. This is a theoretical type of thesis, which was processed using the method of literary research. Key words: antinutrients, anti-nutritional factors, plant foods, potential health benefits, adverse health effect, proteas inhibitors, phytoestrogensen_US
uk.file-availabilityV
uk.grantorUniverzita Karlova, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Biomedicínská laboratořcs_CZ
thesis.grade.code1
uk.publication-placePrahacs_CZ


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV