Zobrazit minimální záznam

Nutrition of overweight and obese peole - generation differences
dc.contributor.advisorSvačina, Štěpán
dc.creatorEgemová, Olga
dc.date.accessioned2019-02-25T11:32:10Z
dc.date.available2019-02-25T11:32:10Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/105140
dc.description.abstractThe bachelor thesis deals with the problems of obesity and overweight. The theoretical part includes the classification of obesity and overweight, the division of factors of origin, complications of obesity, eating disorders, and the treatment of obesity including physical activity. A section of the theoretical part considers the eating habits of different generations, and trends in eating especially among children. Furthermore, the bachelor thesis deals with the principles of healthy eating. In conclusion, there are summarized possibilities for the prevention of obesity and overweight in children and adults. In the practical part, on the basis of a questionnaire survey, the eating habits of overweight and obese trainees from different generations are evaluated and compared. Graphically, the consumption of meat, fruit and vegetables, dairy products, beverage types, as well as eating habits and physical activity are illustrated and evaluated. The evaluation is based on the quantitative questionnaire processing of two age categories in groups of obese and overweight people attending STOB group exercises and group exercises in Prague 4 Branik. The aim of the bachelor thesis is to compare the eating habits of overweight and obese individuals belonging to different generations and to draw the readers'...en_US
dc.description.abstractBakalářská práce se zabývá problematikou obezity a nadváhy. Teoretická část zahrnuje klasifikaci obezity a nadváhy, rozčlenění faktorů vzniku, komplikací obezity, poruchy příjmu potravy a léčbu obezity včetně pohybové aktivity. Součástí teoretické části jsou i jídelní zvyklosti různých generací, trendy ve stravování především u dětí. V bakalářské práci se dotýkám se i zásad zdravého stravování. Závěrem jsou shrnuty možnosti prevence obezity a nadváhy u dětí a dospělých. V praktické části jsou na základě dotazníkového šetření vyhodnoceny a porovnávány stravovací zvyklosti obézních cvičících a cvičících s nadváhou mezi různými generacemi. Graficky jsou znázorněny a vyhodnoceny spotřeby mas, ovoce a zeleniny, mléčných výrobků, typy nápojů a dále i jídelní zvyklosti a fyzická aktivita. Hodnocení vychází z kvantitativního zpracování dotazníků u dvou věkových kategorií ve skupinkách cvičících obézních a osob s nadváhou docházejících na skupinová cvičení společnosti STOB a na skupinová cvičení na Praze 4 Braník. Cílem bakalářské práce je porovnání stravovacích zvyklostí a jídelního chování u cvičících osob s nadváhou a obézních jedinců náležejících do různých generací a na základě toho poukázat na nedostatky, ale i pozitiva ve výživě těchto generací. Výsledky šetření byly zpracovány do grafů a tabulek. Na...cs_CZ
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, 1. lékařská fakultacs_CZ
dc.subjectobezitacs_CZ
dc.subjectnadváhacs_CZ
dc.subjectrizikový faktorcs_CZ
dc.subjectstravovací zvyklostics_CZ
dc.subjectgenerační rozdílcs_CZ
dc.subjectkomplikace obezitycs_CZ
dc.subjectpohybová aktivitacs_CZ
dc.subjectobesityen_US
dc.subjectoverweighten_US
dc.subjectrisk factoren_US
dc.subjecteating habitsen_US
dc.subjectgeneration differenceen_US
dc.subjectcomplications of obesityen_US
dc.subjectphysical activityen_US
dc.titleStrava cvičících osob s nadváhou a obezitou - generační rozdílycs_CZ
dc.typebakalářská prácecs_CZ
dcterms.created2019
dcterms.dateAccepted2019-02-04
dc.description.department3rd Medical Department - Clinical Department of Endocrinology and Metabolismen_US
dc.description.departmentIII. interní klinika - klinika endokrinologie a metabolismu 1.LF a VFN v Prazecs_CZ
dc.description.faculty1. lékařská fakultacs_CZ
dc.description.facultyFirst Faculty of Medicineen_US
dc.identifier.repId184820
dc.title.translatedNutrition of overweight and obese peole - generation differencesen_US
dc.contributor.refereeKašlíková, Jiřina
thesis.degree.nameBc.
thesis.degree.levelbakalářskécs_CZ
thesis.degree.disciplineNutritional Therapyen_US
thesis.degree.disciplineNutriční terapeutcs_CZ
thesis.degree.programSpecializations in Health Serviceen_US
thesis.degree.programSpecializace ve zdravotnictvícs_CZ
uk.thesis.typebakalářská prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-cs1. lékařská fakulta::III. interní klinika - klinika endokrinologie a metabolismu 1.LF a VFN v Prazecs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFirst Faculty of Medicine::3rd Medical Department - Clinical Department of Endocrinology and Metabolismen_US
uk.faculty-name.cs1. lékařská fakultacs_CZ
uk.faculty-name.enFirst Faculty of Medicineen_US
uk.faculty-abbr.cs1.LFcs_CZ
uk.degree-discipline.csNutriční terapeutcs_CZ
uk.degree-discipline.enNutritional Therapyen_US
uk.degree-program.csSpecializace ve zdravotnictvícs_CZ
uk.degree-program.enSpecializations in Health Serviceen_US
thesis.grade.csVýborněcs_CZ
thesis.grade.enExcellenten_US
uk.abstract.csBakalářská práce se zabývá problematikou obezity a nadváhy. Teoretická část zahrnuje klasifikaci obezity a nadváhy, rozčlenění faktorů vzniku, komplikací obezity, poruchy příjmu potravy a léčbu obezity včetně pohybové aktivity. Součástí teoretické části jsou i jídelní zvyklosti různých generací, trendy ve stravování především u dětí. V bakalářské práci se dotýkám se i zásad zdravého stravování. Závěrem jsou shrnuty možnosti prevence obezity a nadváhy u dětí a dospělých. V praktické části jsou na základě dotazníkového šetření vyhodnoceny a porovnávány stravovací zvyklosti obézních cvičících a cvičících s nadváhou mezi různými generacemi. Graficky jsou znázorněny a vyhodnoceny spotřeby mas, ovoce a zeleniny, mléčných výrobků, typy nápojů a dále i jídelní zvyklosti a fyzická aktivita. Hodnocení vychází z kvantitativního zpracování dotazníků u dvou věkových kategorií ve skupinkách cvičících obézních a osob s nadváhou docházejících na skupinová cvičení společnosti STOB a na skupinová cvičení na Praze 4 Braník. Cílem bakalářské práce je porovnání stravovacích zvyklostí a jídelního chování u cvičících osob s nadváhou a obézních jedinců náležejících do různých generací a na základě toho poukázat na nedostatky, ale i pozitiva ve výživě těchto generací. Výsledky šetření byly zpracovány do grafů a tabulek. Na...cs_CZ
uk.abstract.enThe bachelor thesis deals with the problems of obesity and overweight. The theoretical part includes the classification of obesity and overweight, the division of factors of origin, complications of obesity, eating disorders, and the treatment of obesity including physical activity. A section of the theoretical part considers the eating habits of different generations, and trends in eating especially among children. Furthermore, the bachelor thesis deals with the principles of healthy eating. In conclusion, there are summarized possibilities for the prevention of obesity and overweight in children and adults. In the practical part, on the basis of a questionnaire survey, the eating habits of overweight and obese trainees from different generations are evaluated and compared. Graphically, the consumption of meat, fruit and vegetables, dairy products, beverage types, as well as eating habits and physical activity are illustrated and evaluated. The evaluation is based on the quantitative questionnaire processing of two age categories in groups of obese and overweight people attending STOB group exercises and group exercises in Prague 4 Branik. The aim of the bachelor thesis is to compare the eating habits of overweight and obese individuals belonging to different generations and to draw the readers'...en_US
uk.file-availabilityV
uk.publication.placePrahacs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, 1. lékařská fakulta, III. interní klinika - klinika endokrinologie a metabolismu 1.LF a VFN v Prazecs_CZ
thesis.grade.code1


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV