Zobrazit minimální záznam

Pupils' reduction diet at choosing primary school
dc.contributor.advisorVáchová, Alena
dc.creatorVrátná, Petra
dc.date.accessioned2017-10-19T09:49:42Z
dc.date.available2017-10-19T09:49:42Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/83590
dc.description.abstractThe diploma thesis aims the attention on reduction diets at pupils at choosing school. The teoretical part describe the development of the pubety age, the accurate regime according to the pupils' proces, the types of reduction diets, the alternative food and the following motion aktivity. The thesis deals with the illneses, which can be caused by reduction diets, which are kept quite often. At the end of the teoretical part it is manchened the under topic the reduction diet, which is involved in the part Health Education and PE of the topic according to the the Framework Education Programme and the School Education Programme ZŠ Dobiášova. The issue that conception of educational lesson aim on reduction diets, alternative way of eating and the illneses, that can be caused by reduction diets The practical part of thesis contains the amount of pupils in second level of primary school (6. - 9. grade) who keep or kept reduction diet at choosing liberecká school, afterwads there were the conversations with the choosing pupils which lead solving, why pupils want to be on diet and what is the reason to be on diet. To gain the information is used the quantitative approach of questionnaire survey and then the structured conversation that is led with choosing pupils, then there is created the preparation of...en_US
dc.description.abstractDiplomová práce je cílena na držení redukčních diet u žáků druhého stupně vybrané školy. Teoretická část popisuje pubertální věk, správnou životosprávu vzhledem k vývoji žáků, typy redukčních diet, alternativní stravu a následnou pohybovou aktivitu. Zabývá se rovněž i nemocemi, které mohou být vyvolané častým držením redukčních diet. V závěrečné části jsou zmíněné vzdělávací oblast Výchova ke zdraví a Tělesná výchova v Rámcovém vzdělávacím programy a Školním vzdělávacím programu ZŠ Dobiášova. Praktická stránka práce obsahuje zjištění počtu žáků druhého stupně (6. - 9. ročníků) na vybrané liberecké škole, kteří drží nebo drželi redukčních diety, následné rozhovory s žáky vedoucí k objasnění, proč a za jakých okolností žáci chtěli nebo chtějí držet redukční diety. K získání informací jsou použity kvantitativní metoda dotazníkového šetření, strukturovaný rozhovor vedený s vybranými žáky a následně vytvoření přípravy hodiny s tématem redukční diety. Výzkumná praktická část přináší pozoruhodné informace, které se týkají velkého množství žáků držících redukční diety.cs_CZ
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Pedagogická fakultacs_CZ
dc.subjectReduction dieten_US
dc.subjectpupilsen_US
dc.subjectbalance fooden_US
dc.subjectexercice activitiesen_US
dc.subjectpubertyen_US
dc.subjectsicknessen_US
dc.subjecttreadmenten_US
dc.subjectfamilyen_US
dc.subjectschoolen_US
dc.subjectRedukční dietacs_CZ
dc.subjectžácics_CZ
dc.subjectvyvážená stravacs_CZ
dc.subjectpohybová aktivitacs_CZ
dc.subjectpubertacs_CZ
dc.subjectnemocics_CZ
dc.subjectléčbacs_CZ
dc.subjectrodinacs_CZ
dc.subjectškolacs_CZ
dc.titleDrženích redukčních diet u žáků druhého stupně na vybrané základní školecs_CZ
dc.typediplomová prácecs_CZ
dcterms.created2017
dcterms.dateAccepted2017-05-22
dc.description.departmentKatedra pedagogikycs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Educationen_US
dc.description.facultyPedagogická fakultacs_CZ
dc.identifier.repId175554
dc.title.translatedPupils' reduction diet at choosing primary schoolen_US
dc.contributor.refereeHanušová, Jaroslava
dc.identifier.aleph002138628
thesis.degree.nameMgr.
thesis.degree.levelnavazující magisterskécs_CZ
thesis.degree.disciplineUčitelství všeobecně vzdělávacích předmětů pro základní školy a střední školy pedagogika - výchova ke zdravícs_CZ
thesis.degree.disciplineTraining Teachers of General Subjects at Lower and Higher Secondary Schools Pedagogy - Health Educationen_US
thesis.degree.programUčitelství pro střední školycs_CZ
thesis.degree.programSecondary School Teacher Educationen_US
uk.thesis.typediplomová prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csPedagogická fakulta::Katedra pedagogikycs_CZ
uk.faculty-name.csPedagogická fakultacs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Educationen_US
uk.faculty-abbr.csPedFcs_CZ
uk.degree-discipline.csUčitelství všeobecně vzdělávacích předmětů pro základní školy a střední školy pedagogika - výchova ke zdravícs_CZ
uk.degree-discipline.enTraining Teachers of General Subjects at Lower and Higher Secondary Schools Pedagogy - Health Educationen_US
uk.degree-program.csUčitelství pro střední školycs_CZ
uk.degree-program.enSecondary School Teacher Educationen_US
thesis.grade.csVelmi dobřecs_CZ
thesis.grade.enVery gooden_US
uk.abstract.csDiplomová práce je cílena na držení redukčních diet u žáků druhého stupně vybrané školy. Teoretická část popisuje pubertální věk, správnou životosprávu vzhledem k vývoji žáků, typy redukčních diet, alternativní stravu a následnou pohybovou aktivitu. Zabývá se rovněž i nemocemi, které mohou být vyvolané častým držením redukčních diet. V závěrečné části jsou zmíněné vzdělávací oblast Výchova ke zdraví a Tělesná výchova v Rámcovém vzdělávacím programy a Školním vzdělávacím programu ZŠ Dobiášova. Praktická stránka práce obsahuje zjištění počtu žáků druhého stupně (6. - 9. ročníků) na vybrané liberecké škole, kteří drží nebo drželi redukčních diety, následné rozhovory s žáky vedoucí k objasnění, proč a za jakých okolností žáci chtěli nebo chtějí držet redukční diety. K získání informací jsou použity kvantitativní metoda dotazníkového šetření, strukturovaný rozhovor vedený s vybranými žáky a následně vytvoření přípravy hodiny s tématem redukční diety. Výzkumná praktická část přináší pozoruhodné informace, které se týkají velkého množství žáků držících redukční diety.cs_CZ
uk.abstract.enThe diploma thesis aims the attention on reduction diets at pupils at choosing school. The teoretical part describe the development of the pubety age, the accurate regime according to the pupils' proces, the types of reduction diets, the alternative food and the following motion aktivity. The thesis deals with the illneses, which can be caused by reduction diets, which are kept quite often. At the end of the teoretical part it is manchened the under topic the reduction diet, which is involved in the part Health Education and PE of the topic according to the the Framework Education Programme and the School Education Programme ZŠ Dobiášova. The issue that conception of educational lesson aim on reduction diets, alternative way of eating and the illneses, that can be caused by reduction diets The practical part of thesis contains the amount of pupils in second level of primary school (6. - 9. grade) who keep or kept reduction diet at choosing liberecká school, afterwads there were the conversations with the choosing pupils which lead solving, why pupils want to be on diet and what is the reason to be on diet. To gain the information is used the quantitative approach of questionnaire survey and then the structured conversation that is led with choosing pupils, then there is created the preparation of...en_US
uk.file-availabilityV
uk.publication.placePrahacs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, Pedagogická fakulta, Katedra pedagogikycs_CZ
dc.identifier.lisID990021386280106986


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV