ICT a její využívání při práci vedoucí zařízení školního stravování
ICT and its use in the work of school catering manager
bachelor thesis (DEFENDED)

View/ Open
Permanent link
http://hdl.handle.net/20.500.11956/44516Identifiers
Study Information System: 113811
Collections
- Kvalifikační práce [16246]
Author
Advisor
Referee
Svoboda, Petr
Faculty / Institute
Faculty of Education
Discipline
School Management
Department
Information is unavailable
Date of defense
29. 5. 2012
Publisher
Univerzita Karlova, Pedagogická fakultaLanguage
Czech
Grade
Excellent
Keywords (Czech)
Informační a komunikační technologie (ICT), celoživotní vzdělávání, specifický software, zařízení školního stravování, komunikaceKeywords (English)
Information and communication technology (ICT), Continuing Education, specific software, management skills, communicationBakalářská práce na téma ICT a její využívání při práci vedoucí zařízení školního stravování se v teoretické části zabývá historií, výběrem specifických programů, jejich rozvojem a získáváním odborných znalostí vedoucích zařízení školního stravování s informační komunikační technologií. Charakteristika vedoucí školního stravování vyzdvihuje její profesní růst v oblasti financování provozu školního stravování. Zpracovávání rozsáhlé administrativní agendy pomocí ICT přináší úsporu času v její manažerské pozici. ICT je nezbytným nástrojem při interní i externí komunikaci v celé oblasti stravování. Její schopnost zdokonalovat se v moderních informačních technologiích, získávat nové informace je vnímána jako celoživotní vzdělávání. Výzkumná část se zabývá strukturou respondentů, jejich spokojeností s používaným softwarem a schopností využívat internet a jiné informační technologie při své práci, což vede ke zkvalitnění služeb a přispívá k úspoře času v pracovní době vedoucí školního stravování v různých typech zařízení v České republice.
The bachelor thesis on a topic "ICT and its use at work of school catering manager" in its theoretic part deals with history, selection of specific programmes, their development and manager's acquisition of professional knowledge about information communication technology. The school catering managers' characteristic highlights their professional growth in an area of financing of school catering operation, extensive administration processing by means of ICT brings time saving in their manager position. ICT is a necessary implement for internal and external communication in the whole area of catering. Their ability to improve themselves in modern information technology, to acquire new information, is perceived as lifelong learning. The research part of the thesis is concerned with the structure of respondents, their satisfaction with applied software and ability to use internet and other information technologies at their work which leads to services improvement and contributes to time saving in school catering manager's working hours in different sorts of facilities in the Czech republic.