Show simple item record

ICT and its use in the work of school catering manager
dc.contributor.advisorMarková, Jana
dc.creatorOuředníková, Božena
dc.date.accessioned2017-05-07T13:32:26Z
dc.date.available2017-05-07T13:32:26Z
dc.date.issued2012
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/44516
dc.description.abstractBakalářská práce na téma ICT a její využívání při práci vedoucí zařízení školního stravování se v teoretické části zabývá historií, výběrem specifických programů, jejich rozvojem a získáváním odborných znalostí vedoucích zařízení školního stravování s informační komunikační technologií. Charakteristika vedoucí školního stravování vyzdvihuje její profesní růst v oblasti financování provozu školního stravování. Zpracovávání rozsáhlé administrativní agendy pomocí ICT přináší úsporu času v její manažerské pozici. ICT je nezbytným nástrojem při interní i externí komunikaci v celé oblasti stravování. Její schopnost zdokonalovat se v moderních informačních technologiích, získávat nové informace je vnímána jako celoživotní vzdělávání. Výzkumná část se zabývá strukturou respondentů, jejich spokojeností s používaným softwarem a schopností využívat internet a jiné informační technologie při své práci, což vede ke zkvalitnění služeb a přispívá k úspoře času v pracovní době vedoucí školního stravování v různých typech zařízení v České republice.cs_CZ
dc.description.abstractThe bachelor thesis on a topic "ICT and its use at work of school catering manager" in its theoretic part deals with history, selection of specific programmes, their development and manager's acquisition of professional knowledge about information communication technology. The school catering managers' characteristic highlights their professional growth in an area of financing of school catering operation, extensive administration processing by means of ICT brings time saving in their manager position. ICT is a necessary implement for internal and external communication in the whole area of catering. Their ability to improve themselves in modern information technology, to acquire new information, is perceived as lifelong learning. The research part of the thesis is concerned with the structure of respondents, their satisfaction with applied software and ability to use internet and other information technologies at their work which leads to services improvement and contributes to time saving in school catering manager's working hours in different sorts of facilities in the Czech republic.en_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Pedagogická fakultacs_CZ
dc.subjectInformační a komunikační technologie (ICT)cs_CZ
dc.subjectceloživotní vzdělávánícs_CZ
dc.subjectspecifický softwarecs_CZ
dc.subjectzařízení školního stravovánícs_CZ
dc.subjectkomunikacecs_CZ
dc.subjectInformation and communication technology (ICT)en_US
dc.subjectContinuing Educationen_US
dc.subjectspecific softwareen_US
dc.subjectmanagement skillsen_US
dc.subjectcommunicationen_US
dc.titleICT a její využívání při práci vedoucí zařízení školního stravovánícs_CZ
dc.typebakalářská prácecs_CZ
dcterms.created2012
dcterms.dateAccepted2012-05-29
dc.description.departmentCentrum školského managementucs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Educationen_US
dc.description.facultyPedagogická fakultacs_CZ
dc.identifier.repId113811
dc.title.translatedICT and its use in the work of school catering manageren_US
dc.contributor.refereeSvoboda, Petr
dc.identifier.aleph001469380
thesis.degree.nameBc.
thesis.degree.levelbakalářskécs_CZ
thesis.degree.disciplineSchool Managementen_US
thesis.degree.disciplineŠkolský managementcs_CZ
thesis.degree.programSpecialization in Educationen_US
thesis.degree.programSpecializace v pedagogicecs_CZ
uk.faculty-name.csPedagogická fakultacs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Educationen_US
uk.faculty-abbr.csPedFcs_CZ
uk.degree-discipline.csŠkolský managementcs_CZ
uk.degree-discipline.enSchool Managementen_US
uk.degree-program.csSpecializace v pedagogicecs_CZ
uk.degree-program.enSpecialization in Educationen_US
thesis.grade.csVýborněcs_CZ
thesis.grade.enExcellenten_US
uk.abstract.csBakalářská práce na téma ICT a její využívání při práci vedoucí zařízení školního stravování se v teoretické části zabývá historií, výběrem specifických programů, jejich rozvojem a získáváním odborných znalostí vedoucích zařízení školního stravování s informační komunikační technologií. Charakteristika vedoucí školního stravování vyzdvihuje její profesní růst v oblasti financování provozu školního stravování. Zpracovávání rozsáhlé administrativní agendy pomocí ICT přináší úsporu času v její manažerské pozici. ICT je nezbytným nástrojem při interní i externí komunikaci v celé oblasti stravování. Její schopnost zdokonalovat se v moderních informačních technologiích, získávat nové informace je vnímána jako celoživotní vzdělávání. Výzkumná část se zabývá strukturou respondentů, jejich spokojeností s používaným softwarem a schopností využívat internet a jiné informační technologie při své práci, což vede ke zkvalitnění služeb a přispívá k úspoře času v pracovní době vedoucí školního stravování v různých typech zařízení v České republice.cs_CZ
uk.abstract.enThe bachelor thesis on a topic "ICT and its use at work of school catering manager" in its theoretic part deals with history, selection of specific programmes, their development and manager's acquisition of professional knowledge about information communication technology. The school catering managers' characteristic highlights their professional growth in an area of financing of school catering operation, extensive administration processing by means of ICT brings time saving in their manager position. ICT is a necessary implement for internal and external communication in the whole area of catering. Their ability to improve themselves in modern information technology, to acquire new information, is perceived as lifelong learning. The research part of the thesis is concerned with the structure of respondents, their satisfaction with applied software and ability to use internet and other information technologies at their work which leads to services improvement and contributes to time saving in school catering manager's working hours in different sorts of facilities in the Czech republic.en_US
uk.publication-placePrahacs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, Pedagogická fakulta, Centrum školského managementucs_CZ


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV