Hledat
Zobrazují se záznamy 1-1 z 1
Epidemiologické a klinické aspekty potravinové alergie
Epidemiological and Clinical Aspects of Food Allergy
Dizertační práce (OBHÁJENO)
Vedoucí práce: Panzner, Petr
Datum publikování: 2021
Datum obhajoby: 15. 06. 2021
Fakulta / součást: Lékařská fakulta v Plzni / Faculty of Medicine in Pilsen
Abstrakt: Prevalence potravinové alergie v posledních dvou desetiletích výrazně stoupla. Její výskyt se mezi lety 1999 a 2011 zdvojnásobil. V současnosti postihuje 6-8 % dětí a 3-6 % dospělých v Evropě a okolo 10 % v USA. Potravinová ...
The prevalence of food allergy is rising rapidly in last two decades. It almost doubled between 1999 and 2011. It currently occurs in 6-8 % of children and 3-6 % of adults in Europe, and about 10 % in the US. Food allergy ...
The prevalence of food allergy is rising rapidly in last two decades. It almost doubled between 1999 and 2011. It currently occurs in 6-8 % of children and 3-6 % of adults in Europe, and about 10 % in the US. Food allergy ...