Stravování dětí mladšího školního věku ve vztahu k prostředí vybrané základní školy
Alimentation of the younger school-aged children in relationship with the school environment
bachelor thesis (DEFENDED)

View/ Open
Permanent link
http://hdl.handle.net/20.500.11956/51550Identifiers
Study Information System: 119153
Collections
- Kvalifikační práce [19347]
Author
Advisor
Referee
Vodáková, Jitka
Faculty / Institute
Faculty of Education
Discipline
Biology, Geology and Environmental Studies Oriented at Education - Health Education
Department
Information is unavailable
Date of defense
9. 9. 2013
Publisher
Univerzita Karlova, Pedagogická fakultaLanguage
Czech
Grade
Good
Keywords (Czech)
Výživa, dětství, mladší školní věk, zdravíKeywords (English)
Alimentation, childhood, younger school-age, healthBakalářská práce poskytuje informace o stravování dětí mladšího školního věku se zaměřením na stravování během dopoledne ve škole. Tato věková skupina má jistá výživová specifika, která je nutno dodržovat. Teoretická část práce obsahuje nejdůležitější informace o této problematice. Praktická část je věnována výzkumnému šetření na vybrané základní škole, které je zaměřeno na zjištění stravování žáků prvního stupně, vztah učitelek ke stravování žáků a celkové působení školního prostředí na stravování dětí.
This bachelor thesis provides information about the eating of the younger school-aged children with a special focus on their eating habits during the morning time at school. This age group carries certain alimentation particularities, which need to be observed. A theoretical part of the thesis contains the key information about this issue. A practical part deals with a research at a selected primary school. The research focuses on the determination of the first school pupil's alimentation, the relationship of a teacher towards the pupil's alimentation and the overall effect of the school environment on the children's eating.