Informovanost středoškoláků o nutriční hodnotě tuků
Students' Awareness about the Nutritional Value of Fats
bakalářská práce (OBHÁJENO)
Zobrazit/ otevřít
Trvalý odkaz
http://hdl.handle.net/20.500.11956/50577Identifikátory
SIS: 117860
Kolekce
- Kvalifikační práce [19148]
Autor
Vedoucí práce
Oponent práce
Vodáková, Jitka
Fakulta / součást
Pedagogická fakulta
Obor
Chemie se zaměřením na vzdělávání - Výchova ke zdraví se zaměřením na vzdělávání
Katedra / ústav / klinika
Katedra pedagogiky
Datum obhajoby
9. 1. 2012
Nakladatel
Univerzita Karlova, Pedagogická fakultaJazyk
Čeština
Známka
Výborně
Klíčová slova (česky)
Tuky, výživa, margariny, mastné kyseliny, cholesterolKlíčová slova (anglicky)
Fats, nutrition, margarine, fatty acids, cholesterolBakalářská práce se zabývá tuky z pohledu výživy, kde jsou tuky chápány jako jedna ze základních živin ve výživě člověka. Konkrétně se zabývá charakteristikou tuků, chemickým složením, jejich technologickým zpracováním a významem ve stravování člověka. Prvním cílem této práce bylo vytvořit literární přehled o tucích ve výživě. Druhým cílem této práce bylo objasnit, do jaké míry mají vybraní středoškoláci přehled o tucích a jaké mají znalosti, které následně mohou využít ve svém běžném životě při výběru pokrmů a přípravě stravy. K tomuto účelu bylo provedeno dotazníkové šetření mezi vybranými studenty středoškolského vzdělávání a jeho výsledky jsou diskutovány v závěru této práce. Klíčová slova Tuky, výživa, margariny, mastné kyseliny, znalosti, středoškolské vzdělávání
Bachelor theses is concerned with the fats in terms of nutrition, where fats are regarded as one of the basic nutrients in human nutrition. Specifically, is concerned with the characteristics of fats, chemical composition, technological processing and the importance of diet in humans. The first objective of this theses was to create a literary overview of the fats in the diet. The second objective of this theses was to clarify the extent to which selected high school students an overview of fats and chat they have the knowledge, which in turn can use in your everyday life when choosing foods and preparing meals. For this purpose was performed a questionnaire survey among selected students of secondary education and its results are discussed in the conclusion of this theses. Keywords Fats, nutrition, margarine, fatty acids, knowledge, education