Prevence abnormalit příjmu potravy ve výuce
Prevention of eating Disorders in Education
bachelor thesis (DEFENDED)
View/ Open
Permanent link
http://hdl.handle.net/20.500.11956/98705Identifiers
Study Information System: 198690
Collections
- Kvalifikační práce [19113]
Author
Advisor
Referee
Poupová, Jana
Faculty / Institute
Faculty of Science
Discipline
Biology Oriented at Education - Geography Oriented at Education
Department
Department of Teaching and Didactics of Biology
Date of defense
7. 6. 2018
Publisher
Univerzita Karlova, Přírodovědecká fakultaLanguage
Czech
Grade
Very good
Keywords (Czech)
abnormality příjmu potravy, výuka, prevence, dospívajícíKeywords (English)
eating disorders, education, prevention, adolescentsPrevence abnormalit příjmu potravy ve výuce Eliška Čermáková Abstrakt (ČJ) Tato práce se zabývá abnormalitami příjmu potravy, jejich vznikem a faktory, které ovlivňují rozvoj nemoci u člověka. Snaží se získat přehled o informacích, které jsou o tématu prezentovány ve školách, ať už prostřednictvím studijních materiálů, či během prevence. Zjišťuje, jakým způsobem je prevence v Česku prováděna, jak lze dostat informace o problému abnormalit příjmu potravy mezi lidi a co tomu naopak brání. Cílem práce je odhalit nové, nevyužité směry, jak lze zabránit dalšímu šíření nemocí spojených s nezdravou výživou a špatným životním stylem.
Prevention of eating disorders in education Eliška Čermáková Abstrakt (EN) This study is focused on nutrition abnormalities, its formation and the factors that influence development of diseases. It tries to get an overview of the information about subject, its prezentation in the school enviroment through study materials, or during prevention programs. It helps to find out the way of prevention of nutrition abnormalities in Czech Republic, how to spred information about the right and wrong nutrition atitude among people and what prevents realization of such thing. The purpose of this work is to find new posibilities, how to prevent the spread of diseases associated with unhealthy nutrition and improper lifestyle.