Gastronomie régionale de la France d'Oil
Regional gastronomy of France d'Oïl
Regionální gastronomie Francie d'Oïl
bachelor thesis (DEFENDED)
View/ Open
Permanent link
http://hdl.handle.net/20.500.11956/61650Identifiers
Study Information System: 121659
Collections
- Kvalifikační práce [18095]
Author
Advisor
Referee
Müllerová, Eva
Faculty / Institute
Faculty of Education
Discipline
English Language Oriented at Education - French Language oriented at education
Department
Information is unavailable
Date of defense
28. 5. 2014
Publisher
Univerzita Karlova, Pedagogická fakultaLanguage
French
Grade
Excellent
Keywords (Czech)
gastronomie, kuchyně, region, speciality, potravina, značkaKeywords (English)
gastronomy, cuisine, region, specialities, alimentation, labelNázev bakalářské práce: Regionální gastronomie Francie dʼOïl Klíčová slova: gastronomie, kuchyně, region, speciality, potravina, značka Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá regionální gastronomií Francie, konkrétně části dʼOïl. V jednotlivých kapitolách jsou popsány samotné produkty, ale i speciality daných oblastí. Práce dále zkoumá gastronomii jako kulturní fenomén v životě Francouzů a jejich stravovací návyky. Vedle regionálních potravin jsou přiblíženy potravinářské značky a jejich důležitost při výběru potravin. Na základě vlastní rešerše bakalářská práce popisuje postavení francouzské gastronomie v České republice a povědomí Čechů o francouzských specialitách.
Title of the thesis: Regional gastronomy of France dʼOïl Keywords: gastronomy, cuisine, region, specialities, alimentation, label Abstract: The subject of the bachelorʼs thesis is the regional gastronomy of France. In its parts individual products and specialities typical for different regions are described. Further, the gastronomy is presented as a cultural phenomenon in lives of French people and eating habits of them are outlined. Apart from the regional products there are also food labels and their importance during shopping described in the thesis. On the basis of own research the position and acquaintance of French gastronomy in the Czech republic is studied together with conscience of Czechs about French specialities.