Gastronomie régionale de la France d'Oil
Regional gastronomy of France d'Oïl
Regionální gastronomie Francie d'Oïl
bakalářská práce (OBHÁJENO)

Zobrazit/ otevřít
Trvalý odkaz
http://hdl.handle.net/20.500.11956/61650Identifikátory
SIS: 121659
Katalog UK: 990017788870106986
Kolekce
- Kvalifikační práce [19964]
Autor
Vedoucí práce
Oponent práce
Müllerová, Eva
Fakulta / součást
Pedagogická fakulta
Obor
Anglický jazyk se zaměřením na vzdělávání - Francouzský jazyk se zaměřením na vzdělávání
Katedra / ústav / klinika
Katedra francouzského jazyka a literatury
Datum obhajoby
28. 5. 2014
Nakladatel
Univerzita Karlova, Pedagogická fakultaJazyk
Francouzština
Známka
Výborně
Klíčová slova (česky)
gastronomie, kuchyně, region, speciality, potravina, značkaKlíčová slova (anglicky)
gastronomy, cuisine, region, specialities, alimentation, labelNázev bakalářské práce: Regionální gastronomie Francie dʼOïl Klíčová slova: gastronomie, kuchyně, region, speciality, potravina, značka Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá regionální gastronomií Francie, konkrétně části dʼOïl. V jednotlivých kapitolách jsou popsány samotné produkty, ale i speciality daných oblastí. Práce dále zkoumá gastronomii jako kulturní fenomén v životě Francouzů a jejich stravovací návyky. Vedle regionálních potravin jsou přiblíženy potravinářské značky a jejich důležitost při výběru potravin. Na základě vlastní rešerše bakalářská práce popisuje postavení francouzské gastronomie v České republice a povědomí Čechů o francouzských specialitách.
Title of the thesis: Regional gastronomy of France dʼOïl Keywords: gastronomy, cuisine, region, specialities, alimentation, label Abstract: The subject of the bachelorʼs thesis is the regional gastronomy of France. In its parts individual products and specialities typical for different regions are described. Further, the gastronomy is presented as a cultural phenomenon in lives of French people and eating habits of them are outlined. Apart from the regional products there are also food labels and their importance during shopping described in the thesis. On the basis of own research the position and acquaintance of French gastronomy in the Czech republic is studied together with conscience of Czechs about French specialities.