Organická chemie v experimentech
Organic Chemistry in Experiments
diplomová práce (OBHÁJENO)
Zobrazit/ otevřít
Trvalý odkaz
http://hdl.handle.net/20.500.11956/55639Identifikátory
SIS: 66583
Katalog UK: 990016278520106986
Kolekce
- Kvalifikační práce [21470]
Autor
Vedoucí práce
Oponent práce
Šulcová, Renata
Fakulta / součást
Přírodovědecká fakulta
Obor
Učitelství chemie pro střední školy - Učitelství biologie pro střední školy
Katedra / ústav / klinika
Katedra učitelství a didaktiky chemie
Datum obhajoby
17. 9. 2013
Nakladatel
Univerzita Karlova, Přírodovědecká fakultaJazyk
Čeština
Známka
Velmi dobře
Klíčová slova (česky)
molekulární gastronomie, výuka chemie, chemické pokusy, ovocný kaviár, mozzarellové ravioly, pokusy s vajíčkem, zmrzlina, tekutý dusíkKlíčová slova (anglicky)
molecular gastronomy, chemical education, chemical experiments, fruit caviar, mozzarella ravioli, experiments with eggs, ice cream, liquid nitrogenDiplomová práce se zabývá zpracováním v dnešní době bouřlivě se rozvíjejícího kulinářského směru - molekulární gastronomií a využitím těchto poznatků při výuce chemie na základních i středních školách formou pokusů. Všechny pokusy byly ověřeny a provedeny v domácím prostředí, zdokumentovány a vysvětleny.
The thesis deals with molecular gastronomy as an expanding culinary direction and is focused on the use in chemistry teaching in primary and secondary education. There are described home experiments which were verified, documented and explained.
