Jídlo jako kulturně-společenský fenomén, gastronomie nejen v umění
Food as a culturally social phenomenon, gastronomy not only in the arts
bakalářská práce (OBHÁJENO)
Zobrazit/ otevřít
Trvalý odkaz
http://hdl.handle.net/20.500.11956/38480Identifikátory
SIS: 99716
Kolekce
- Kvalifikační práce [19116]
Autor
Vedoucí práce
Oponent práce
Kafková, Helena
Fakulta / součást
Pedagogická fakulta
Obor
Vychovatelství
Katedra / ústav / klinika
Ústav profesního rozvoje pracovníků ve školství
Datum obhajoby
19. 5. 2011
Nakladatel
Univerzita Karlova, Pedagogická fakultaJazyk
Čeština
Známka
Výborně
Klíčová slova (česky)
historie, estetika, společenský, stolování, jídlo, gastronomie, kulturní, symbol, rituál, uměníKlíčová slova (anglicky)
history, aesthetics, social, dining, food, gastronomy, cultural, symbol, ritual, the artsBachelor thesis "Food as a culturally social phenomenon, gastronomy not only in the arts" is concerned with a phenomenon of food in a wider context of sociocultural and artistic areas as an instrument of world's "estetics" and a human movement via the food. It contextually arranges a view into formally very rich area of basic and also "above standard" human needs. Its aim is familiarization and connection of ethic codexes during the preparation, serving and consumption of food in different cultures and in art.