Show simple item record

Blending of media and marketing content on the example of Ambiente Restaurants company
dc.contributor.advisorLáb, Filip
dc.creatorČervenka, Jan
dc.date.accessioned2018-07-27T13:13:16Z
dc.date.available2018-07-27T13:13:16Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/99911
dc.description.abstractThis thesis deals with the blending of journalistic and marketing content on the example of Ambiente Restaurants, namely its corporate blog Jídlo a radost which was created in 2015 primarily for promotional purposes. The main aim of this thesis is to find out what procedures in the editorial of the Jídlo a radost blog editor uses, where the editors of the blog get information and whether their editorial routine is comparable to that in the classical publishing houses. At the same time, the work examines who the blog readers of Jídlo a radost are, how they perceive the content that Ambiente Restaurants publishes, whether the Jídlo a radost blog is for them the primary source of information about gastronomy and whether they trust the information from the blog. The practical part of this diploma thesis contains mixed research, which uses two research methods. The first is a quantitative method of questionnaire survey, in which readers of the Jídlo a radost blog readers were asked. The second is a qualitative method, namely a semi-structured interview with Ambiente Restaurant's communications manager Sarka Hamanova. Data from the research of were used to answer the five main research questions.en_US
dc.description.abstractTato diplomová práce se zabývá prolínáním žurnalistického a marketingového obsahu na příkladu společnosti Ambiente Restaurants, konkrétně jejího firemního blogu Jídlo a radost, který v roce 2015 vznikl primárně k propagačním účelům. Hlavním cílem této diplomové práce je zjistit, jaké postupy při tvorbě obsahu redakce blogu Jídlo a radost používá, odkud redaktoři blogu získávají informace a zdali je jejich redakční rutina srovnatelná s tou v klasických vydavatelských domech. Zároveň práce zkoumá, kdo čtenáři blogu Jídlo a radost jsou, jak vnímají obsah, který společnost Ambiente Restaurants publikuje, zdali je pro ně blog Jídlo a radost primárním zdrojem informací o gastronomii a zdali informacím z blogu důvěřují. Praktická část této diplomové práce obsahuje smíšený výzkum, který uplatňuje dvě výzkumné metody. První je kvantitativní metoda dotazníkového šetření, ve kterém byli dotazováni čtenáři blogu Jídlo a radost. Druhá je metoda kvalitativní, a to konkrétně polostrukturovaný rozhovor s vedoucí komunikace společnosti Ambiente Restaurants Šárkou Hamanovou. Data z výzkumu této diplomové práce byla použita pro zodpovězení pěti hlavních výzkumných otázek.cs_CZ
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Fakulta sociálních vědcs_CZ
dc.subjectobsahový marketingcs_CZ
dc.subjectžurnalistické žánrycs_CZ
dc.subjectlifestylecs_CZ
dc.subjectgastronomiecs_CZ
dc.subjectfoodiecs_CZ
dc.subjectAmbiente Restaurantscs_CZ
dc.subjectcontent marketingen_US
dc.subjectjournalistic genresen_US
dc.subjectlifestyleen_US
dc.subjectgastronomyen_US
dc.subjectfoodieen_US
dc.subjectAmbiente Restaurantsen_US
dc.titleProlínání mediálního a marketingového obsahu na příkladu společnosti Ambientecs_CZ
dc.typediplomová prácecs_CZ
dcterms.created2018
dcterms.dateAccepted2018-06-26
dc.description.departmentKatedra žurnalistikycs_CZ
dc.description.departmentDepartment of Journalismen_US
dc.description.facultyFakulta sociálních vědcs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Social Sciencesen_US
dc.identifier.repId188409
dc.title.translatedBlending of media and marketing content on the example of Ambiente Restaurants companyen_US
dc.contributor.refereeHalada, Jan
dc.identifier.aleph002193192
thesis.degree.nameMgr.
thesis.degree.levelnavazující magisterskécs_CZ
thesis.degree.disciplineJournalismen_US
thesis.degree.disciplineŽurnalistikacs_CZ
thesis.degree.programMedia and Communications Studiesen_US
thesis.degree.programMediální a komunikační studiacs_CZ
uk.faculty-name.csFakulta sociálních vědcs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Social Sciencesen_US
uk.faculty-abbr.csFSVcs_CZ
uk.degree-discipline.csŽurnalistikacs_CZ
uk.degree-discipline.enJournalismen_US
uk.degree-program.csMediální a komunikační studiacs_CZ
uk.degree-program.enMedia and Communications Studiesen_US
thesis.grade.csVelmi dobřecs_CZ
thesis.grade.enVery gooden_US
uk.abstract.csTato diplomová práce se zabývá prolínáním žurnalistického a marketingového obsahu na příkladu společnosti Ambiente Restaurants, konkrétně jejího firemního blogu Jídlo a radost, který v roce 2015 vznikl primárně k propagačním účelům. Hlavním cílem této diplomové práce je zjistit, jaké postupy při tvorbě obsahu redakce blogu Jídlo a radost používá, odkud redaktoři blogu získávají informace a zdali je jejich redakční rutina srovnatelná s tou v klasických vydavatelských domech. Zároveň práce zkoumá, kdo čtenáři blogu Jídlo a radost jsou, jak vnímají obsah, který společnost Ambiente Restaurants publikuje, zdali je pro ně blog Jídlo a radost primárním zdrojem informací o gastronomii a zdali informacím z blogu důvěřují. Praktická část této diplomové práce obsahuje smíšený výzkum, který uplatňuje dvě výzkumné metody. První je kvantitativní metoda dotazníkového šetření, ve kterém byli dotazováni čtenáři blogu Jídlo a radost. Druhá je metoda kvalitativní, a to konkrétně polostrukturovaný rozhovor s vedoucí komunikace společnosti Ambiente Restaurants Šárkou Hamanovou. Data z výzkumu této diplomové práce byla použita pro zodpovězení pěti hlavních výzkumných otázek.cs_CZ
uk.abstract.enThis thesis deals with the blending of journalistic and marketing content on the example of Ambiente Restaurants, namely its corporate blog Jídlo a radost which was created in 2015 primarily for promotional purposes. The main aim of this thesis is to find out what procedures in the editorial of the Jídlo a radost blog editor uses, where the editors of the blog get information and whether their editorial routine is comparable to that in the classical publishing houses. At the same time, the work examines who the blog readers of Jídlo a radost are, how they perceive the content that Ambiente Restaurants publishes, whether the Jídlo a radost blog is for them the primary source of information about gastronomy and whether they trust the information from the blog. The practical part of this diploma thesis contains mixed research, which uses two research methods. The first is a quantitative method of questionnaire survey, in which readers of the Jídlo a radost blog readers were asked. The second is a qualitative method, namely a semi-structured interview with Ambiente Restaurant's communications manager Sarka Hamanova. Data from the research of were used to answer the five main research questions.en_US
uk.file-availabilityV
uk.publication-placePrahacs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, Fakulta sociálních věd, Katedra žurnalistikycs_CZ
thesis.grade.codeC


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV