Zobrazit minimální záznam

Influence of the job position on the way of eating and the possibilities of educating employees in the selected region
dc.contributor.advisorMarádová, Eva
dc.creatorJirkovská, Markéta
dc.date.accessioned2019-02-19T11:58:01Z
dc.date.available2019-02-19T11:58:01Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/98166
dc.description.abstractDiplomová práce se zabývá problematikou stravování zaměstnanců, třech vybraných pracovišť, s ohledem na pracovní pozici, způsob stravování a dále také případné zdravotní problémy, které souvisejí s výkonem jejich práce. Cílem diplomové práce je zjistit, jestli existuje vliv pracovního prostředí na stravování zaměstnanců, dále také jak se stravovací návyky během pracovní doby odrážejí na jejich zdravotním stavu. Teoretická část se zabývá problematikou zdraví, programem Zdraví 2020 a dále také postupy jak své zdraví chránit a předcházet tím vzniku nemocem. Praktická část analyzuje a vyhodnocuje data získaná metodou dotazníkového šetření mezi třemi vybranými pracovišti Z dotazníkového šetření je patrné, že pozice ovlivňuje nejenom způsob stravování, ale i případné zdravotní problémy. KLÍČOVÁ SLOVA zdraví, program Zdraví 2020, ochrana zdraví, zaměstnanci, dotazníková šetření, chronická onemocnění, vztahy na pracovišti, stravovánícs_CZ
dc.description.abstractThe diploma thesis deals with the issue of catering of employees, three selected workplaces, with regard to the job position, the way of meals and also the possible health problems related to the performance of their work. The aim of this diploma thesis is to find out whether there is an influence of the working environment on employees' meals, as well as how eating habits reflect their health status during working hours. The theoretical part deals with health issues, the Health 2020 program and also with procedures to protect and prevent disease. The practical part analyzes and evaluates the data obtained through the questionnaire survey among the three selected workplaces. It is clear from the questionnaire survey that the position affects not only the way of eating, but also the possible health problems. KEYWORDS Health, Health 2020 Program, Health Protection, Employees, Questionnaire Surveys, Chronic Diseases, Workplace Relations, Cateringen_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Pedagogická fakultacs_CZ
dc.subjectzdravícs_CZ
dc.subjectprogram Zdraví 2020cs_CZ
dc.subjectochrana zdravícs_CZ
dc.subjectzaměstnancics_CZ
dc.subjectdotazníková šetřenícs_CZ
dc.subjectchronická onemocněnícs_CZ
dc.subjectvztahy na pracovištics_CZ
dc.subjectstravovánícs_CZ
dc.subjecthealthen_US
dc.subjectHealth 2020 programen_US
dc.subjecthealth protectionen_US
dc.subjectemployeesen_US
dc.subjectquestionnaire surveysen_US
dc.subjectchronic diseasesen_US
dc.subjectworkplace relationsen_US
dc.subjectcateringen_US
dc.titleVliv pracovní pozice na způsob stravování a možnosti edukace zaměstnanců ve vybraném regionucs_CZ
dc.typediplomová prácecs_CZ
dcterms.created2018
dcterms.dateAccepted2018-05-21
dc.description.departmentKatedra speciální pedagogikycs_CZ
dc.description.facultyPedagogická fakultacs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Educationen_US
dc.identifier.repId187961
dc.title.translatedInfluence of the job position on the way of eating and the possibilities of educating employees in the selected regionen_US
dc.contributor.refereeKovaříková, Miroslava
dc.identifier.aleph002189389
thesis.degree.nameMgr.
thesis.degree.levelnavazující magisterskécs_CZ
thesis.degree.disciplineTraining Teachers of General Subjects at Lower and Higher Secondary Schools Chemistry - Health Educationen_US
thesis.degree.disciplineUčitelství všeobecně vzdělávacích předmětů pro základní školy a střední školy chemie - výchova ke zdravícs_CZ
thesis.degree.programTeacher Training for Secondary Schoolsen_US
thesis.degree.programUčitelství pro střední školycs_CZ
uk.thesis.typediplomová prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csPedagogická fakulta::Katedra speciální pedagogikycs_CZ
uk.faculty-name.csPedagogická fakultacs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Educationen_US
uk.faculty-abbr.csPedFcs_CZ
uk.degree-discipline.csUčitelství všeobecně vzdělávacích předmětů pro základní školy a střední školy chemie - výchova ke zdravícs_CZ
uk.degree-discipline.enTraining Teachers of General Subjects at Lower and Higher Secondary Schools Chemistry - Health Educationen_US
uk.degree-program.csUčitelství pro střední školycs_CZ
uk.degree-program.enTeacher Training for Secondary Schoolsen_US
thesis.grade.csVýborněcs_CZ
thesis.grade.enExcellenten_US
uk.abstract.csDiplomová práce se zabývá problematikou stravování zaměstnanců, třech vybraných pracovišť, s ohledem na pracovní pozici, způsob stravování a dále také případné zdravotní problémy, které souvisejí s výkonem jejich práce. Cílem diplomové práce je zjistit, jestli existuje vliv pracovního prostředí na stravování zaměstnanců, dále také jak se stravovací návyky během pracovní doby odrážejí na jejich zdravotním stavu. Teoretická část se zabývá problematikou zdraví, programem Zdraví 2020 a dále také postupy jak své zdraví chránit a předcházet tím vzniku nemocem. Praktická část analyzuje a vyhodnocuje data získaná metodou dotazníkového šetření mezi třemi vybranými pracovišti Z dotazníkového šetření je patrné, že pozice ovlivňuje nejenom způsob stravování, ale i případné zdravotní problémy. KLÍČOVÁ SLOVA zdraví, program Zdraví 2020, ochrana zdraví, zaměstnanci, dotazníková šetření, chronická onemocnění, vztahy na pracovišti, stravovánícs_CZ
uk.abstract.enThe diploma thesis deals with the issue of catering of employees, three selected workplaces, with regard to the job position, the way of meals and also the possible health problems related to the performance of their work. The aim of this diploma thesis is to find out whether there is an influence of the working environment on employees' meals, as well as how eating habits reflect their health status during working hours. The theoretical part deals with health issues, the Health 2020 program and also with procedures to protect and prevent disease. The practical part analyzes and evaluates the data obtained through the questionnaire survey among the three selected workplaces. It is clear from the questionnaire survey that the position affects not only the way of eating, but also the possible health problems. KEYWORDS Health, Health 2020 Program, Health Protection, Employees, Questionnaire Surveys, Chronic Diseases, Workplace Relations, Cateringen_US
uk.file-availabilityV
uk.publication.placePrahacs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, Pedagogická fakulta, Katedra speciální pedagogikycs_CZ
thesis.grade.code1
dc.identifier.lisID990021893890106986


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV