Show simple item record

The Position of Pupils at Primary and Secondary Schools to Alternative Eating Habits (Vegetarian and Macrobiotic)
dc.contributor.advisorMarádová, Eva
dc.creatorKrákorová, Jana
dc.date.accessioned2017-04-03T10:08:30Z
dc.date.available2017-04-03T10:08:30Z
dc.date.issued2007
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/9367
dc.description.abstractTématem diplomové práce jsou postoje žáků základních a středních škol k alternativním výživovým směrům (vegetariánství a makrobiotice). Cílem práce je zmapovat u žáků základních a středních škol konzumaci určitých potravin, návštěvnost a konzumaci pokrmů v rychlých občerstveních, znalosti alternativních výživových směrů (vegetariánství a makrobiotiky) a postoje k nim. První část diplomové práce je zaměřena na teoretická východiska. Je rozdělena na kapitoly, které se věnují spotřebě potravin v České republice a výživovým doporučením, alternativním výživovým směrům (vegetariánství a makrobiotiku) a učivu alternativní výživové směry v kurikulárních dokumentech. Další části se věnují výzkumnému šetření a návrhům opatření.cs_CZ
dc.description.abstractThe theme of the thesis is approach of elementary and high school students to alternative food strategies (such as vegetarian and macrobiotic food). The aim of the thesis is to map out among students of elementary and high school their consumption of certain foods, attendance and food consumption at fast food restaurants, their knowledge about alternative food strategies (vegetarian and macrobiotic)and attitude to these food strategies. The fírst part of the thesis is theoretical and is divided into chapters devoted to food consumption and nutritional recommendations in the Czech Republic, to alternative food strategies (vegetarian and macrobiotic) and for subject matter of alternative food strategies in curriculum documents. Next parts of the thesis are focuse on research and precaution proposals.en_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Pedagogická fakultacs_CZ
dc.titlePostoje žáků základních a středních škol k alternativním výživovým směrům (vegetariánství a makrobiotice)cs_CZ
dc.typediplomová prácecs_CZ
dcterms.created2007
dcterms.dateAccepted2007-05-21
dc.description.departmentKatedra speciální pedagogikycs_CZ
dc.description.facultyPedagogická fakultacs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Educationen_US
dc.identifier.repId22465
dc.title.translatedThe Position of Pupils at Primary and Secondary Schools to Alternative Eating Habits (Vegetarian and Macrobiotic)en_US
dc.contributor.refereeVodáková, Jitka
dc.identifier.aleph000829150
thesis.degree.nameMgr.
thesis.degree.levelmagisterskécs_CZ
thesis.degree.disciplineUčitelství všeobecně vzdělávacích předmětů pro základní školy a střední školy biologie - rodinná výchovacs_CZ
thesis.degree.disciplineTraining Teachers of General Subjects at Lower and Higher Secondary Schools Biology - Domestic Scienceen_US
thesis.degree.programTeacher Training for Secondary Schoolsen_US
thesis.degree.programUčitelství pro střední školycs_CZ
uk.thesis.typediplomová prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csPedagogická fakulta::Katedra speciální pedagogikycs_CZ
uk.faculty-name.csPedagogická fakultacs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Educationen_US
uk.faculty-abbr.csPedFcs_CZ
uk.degree-discipline.csUčitelství všeobecně vzdělávacích předmětů pro základní školy a střední školy biologie - rodinná výchovacs_CZ
uk.degree-discipline.enTraining Teachers of General Subjects at Lower and Higher Secondary Schools Biology - Domestic Scienceen_US
uk.degree-program.csUčitelství pro střední školycs_CZ
uk.degree-program.enTeacher Training for Secondary Schoolsen_US
thesis.grade.csVýborněcs_CZ
thesis.grade.enExcellenten_US
uk.abstract.csTématem diplomové práce jsou postoje žáků základních a středních škol k alternativním výživovým směrům (vegetariánství a makrobiotice). Cílem práce je zmapovat u žáků základních a středních škol konzumaci určitých potravin, návštěvnost a konzumaci pokrmů v rychlých občerstveních, znalosti alternativních výživových směrů (vegetariánství a makrobiotiky) a postoje k nim. První část diplomové práce je zaměřena na teoretická východiska. Je rozdělena na kapitoly, které se věnují spotřebě potravin v České republice a výživovým doporučením, alternativním výživovým směrům (vegetariánství a makrobiotiku) a učivu alternativní výživové směry v kurikulárních dokumentech. Další části se věnují výzkumnému šetření a návrhům opatření.cs_CZ
uk.abstract.enThe theme of the thesis is approach of elementary and high school students to alternative food strategies (such as vegetarian and macrobiotic food). The aim of the thesis is to map out among students of elementary and high school their consumption of certain foods, attendance and food consumption at fast food restaurants, their knowledge about alternative food strategies (vegetarian and macrobiotic)and attitude to these food strategies. The fírst part of the thesis is theoretical and is divided into chapters devoted to food consumption and nutritional recommendations in the Czech Republic, to alternative food strategies (vegetarian and macrobiotic) and for subject matter of alternative food strategies in curriculum documents. Next parts of the thesis are focuse on research and precaution proposals.en_US
uk.publication.placePrahacs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, Pedagogická fakulta, Katedra speciální pedagogikycs_CZ
dc.identifier.lisID990008291500106986


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV