Zobrazit minimální záznam

Eating habits of the nurses in shifts operation
dc.contributor.advisorKholová, Petra
dc.creatorŠtěpinová, Pavla
dc.date.accessioned2017-10-02T08:00:01Z
dc.date.available2017-10-02T08:00:01Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/90812
dc.description.abstractThe aim of the bachelo's thesis was to get an overview of the eating habits of the nurses in shifts operation. In the practical part deals with topics of subjects healthy food, stress, nursing work of environment, burnout syndrome. The empirici part of the work was carried out of a in the form questionnaires surfy on based on an anonymous questionnaire.The questionnaire surfy was conducted at the Hradec Králové University hospital in standart types department and intencive care unit and nurses were approached. The results were processed using graphs and tables. And tables using the decriptive statistics method. The result is BMI findings in borderline and overweight values, focusing nurses on eating mostly Czech cuisines, and only half of their nurses able to consume 500g of vegetables and fruits a day. It was also found that nurses adhere to the drinking regime and drink mostly water. Health care gens are trying to care for their eating habits. Keys words Eating habits - nurses - stress - healthy food - nutritionen_US
dc.description.abstractCílem bakalářské práce bylo získat přehled o stravovacích zvycích zdravotních sester ve směnném provozu. V teoretické části jsou zpracována témata zdravé stravování, stres, pracovní prostředí zdravotní sestry, syndrom vyhoření. Empirická část práce probíhala ve formě dotazníkové šetření, na podkladě anonymního dotazníku. Dotazníkové šetření proběhlo ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové na odděleních standardního typu a JIP a osloveny byly zdravotní sestry. Výsledky byly zpracovány pomocí grafů a tabulek. Metodou deskriptivní statistiky. Výsledkem je zjištění BMI v hodnotách hraničních a směřujících k nadváze, zaměřenosti zdravotních sester na konzumaci převážně české kuchyně a pouze polovina odpovídajících sester je schopna zkonzumovat 500 g zeleniny a ovoce denně. Dále bylo zjištěno, že sestry dodržují pitný režim a pijí převážně vodu. Zdravotní sestry mají snahu pečovat o svoje stravovací návyky. Klíčová slova Stravovací zvyky - zdravotní sestry - stres - zdravé stravování - výživacs_CZ
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, 1. lékařská fakultacs_CZ
dc.subjectEating habits - nurses - stress - healthy food - nutritionen_US
dc.subjectStravovací zvyky - zdravotní sestry - stres - zdravé stravování - výživacs_CZ
dc.titleStravovací zvyky u zdravotních sester ve směnném provozucs_CZ
dc.typebakalářská prácecs_CZ
dcterms.created2017
dcterms.dateAccepted2017-09-11
dc.description.department3rd Medical Department - Clinical Department of Endocrinology and Metabolismen_US
dc.description.departmentIII. interní klinika - klinika endokrinologie a metabolismu 1.LF a VFN v Prazecs_CZ
dc.description.facultyFirst Faculty of Medicineen_US
dc.description.faculty1. lékařská fakultacs_CZ
dc.identifier.repId184816
dc.title.translatedEating habits of the nurses in shifts operationen_US
dc.contributor.refereeBláha, Vladimír
thesis.degree.nameBc.
thesis.degree.levelbakalářskécs_CZ
thesis.degree.disciplineNutritional Therapyen_US
thesis.degree.disciplineNutriční terapeutcs_CZ
thesis.degree.programSpecializace ve zdravotnictvícs_CZ
thesis.degree.programSpecializations in Health Serviceen_US
uk.thesis.typebakalářská prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-cs1. lékařská fakulta::III. interní klinika - klinika endokrinologie a metabolismu 1.LF a VFN v Prazecs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFirst Faculty of Medicine::3rd Medical Department - Clinical Department of Endocrinology and Metabolismen_US
uk.faculty-name.cs1. lékařská fakultacs_CZ
uk.faculty-name.enFirst Faculty of Medicineen_US
uk.faculty-abbr.cs1.LFcs_CZ
uk.degree-discipline.csNutriční terapeutcs_CZ
uk.degree-discipline.enNutritional Therapyen_US
uk.degree-program.csSpecializace ve zdravotnictvícs_CZ
uk.degree-program.enSpecializations in Health Serviceen_US
thesis.grade.csVýborněcs_CZ
thesis.grade.enExcellenten_US
uk.abstract.csCílem bakalářské práce bylo získat přehled o stravovacích zvycích zdravotních sester ve směnném provozu. V teoretické části jsou zpracována témata zdravé stravování, stres, pracovní prostředí zdravotní sestry, syndrom vyhoření. Empirická část práce probíhala ve formě dotazníkové šetření, na podkladě anonymního dotazníku. Dotazníkové šetření proběhlo ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové na odděleních standardního typu a JIP a osloveny byly zdravotní sestry. Výsledky byly zpracovány pomocí grafů a tabulek. Metodou deskriptivní statistiky. Výsledkem je zjištění BMI v hodnotách hraničních a směřujících k nadváze, zaměřenosti zdravotních sester na konzumaci převážně české kuchyně a pouze polovina odpovídajících sester je schopna zkonzumovat 500 g zeleniny a ovoce denně. Dále bylo zjištěno, že sestry dodržují pitný režim a pijí převážně vodu. Zdravotní sestry mají snahu pečovat o svoje stravovací návyky. Klíčová slova Stravovací zvyky - zdravotní sestry - stres - zdravé stravování - výživacs_CZ
uk.abstract.enThe aim of the bachelo's thesis was to get an overview of the eating habits of the nurses in shifts operation. In the practical part deals with topics of subjects healthy food, stress, nursing work of environment, burnout syndrome. The empirici part of the work was carried out of a in the form questionnaires surfy on based on an anonymous questionnaire.The questionnaire surfy was conducted at the Hradec Králové University hospital in standart types department and intencive care unit and nurses were approached. The results were processed using graphs and tables. And tables using the decriptive statistics method. The result is BMI findings in borderline and overweight values, focusing nurses on eating mostly Czech cuisines, and only half of their nurses able to consume 500g of vegetables and fruits a day. It was also found that nurses adhere to the drinking regime and drink mostly water. Health care gens are trying to care for their eating habits. Keys words Eating habits - nurses - stress - healthy food - nutritionen_US
uk.file-availabilityV
uk.publication.placePrahacs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, 1. lékařská fakulta, III. interní klinika - klinika endokrinologie a metabolismu 1.LF a VFN v Prazecs_CZ


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV