Zobrazit minimální záznam

Current trends in social marketing of the food sector
dc.contributor.advisorShavit, Anna
dc.creatorSemrádová, Eliška
dc.date.accessioned2017-07-20T10:25:22Z
dc.date.available2017-07-20T10:25:22Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/86400
dc.description.abstractBakalářská práce s názvem Současné trendy sociálního marketingu v oblasti jídla se věnuje využití tématu plýtvání jídlem v komunikačních aktivitách obchodních řetězců s potravinami na českém trhu. Práce si klade za cíl zjistit, co je motivací obchodních řetězců k osvojení praktik, kterými zamezují plýtvání jídlem, a co je naopak překážkou v této oblasti. Záměrem práce je také tyto aktivity zanalyzovat a zařadit do marketingové teorie. V teoretické části práce byl věnován prostor pojmům sociální marketing a společenská odpovědnost firem se zaměřením na trh s potravinami. Dále práce popisuje celkové pozadí sociálního problému plýtvání jídlem a zabývá se důvody vstupu tématu do veřejné diskuze. Následuje analýza domácího trhu obchodních řetězců zaměřených na prodej potravin. Praktická část je založena na dotazníkovém šetření zkoumajícím postoj obchodních řetězců k tématu plýtvání jídlem. Interpretovány jsou odpovědi zástupců vysokého managementu sedmi obchodních řetězců působících na domácím trhu.cs_CZ
dc.description.abstractThe Bachelor Thesis, titled Current trends in social marketing of the food sector, deals with the usage of food waste as a topic in the communication activities of grocery retailers in the Czech market. The thesis aims to find out what the motivation of the retail chain companies is to adopt practices that reduce the food waste. On the contrary, the thesis also looks at what the barriers in this matter are. The objective is also to analyse these activities and to assign them to marketing theory. The theoretical part of the thesis works with the terms social marketing and corporate social responsibility, occurring in the food industry. The paper describes the reasons why the problem of food waste became a public discussion. The next part is dealing with the analysis of the domestic market with the food retailer chains. The practical part is based on a survey examining an approach of the food retailer chains to the topic of food waste. The answers of the seven representatives of food retailed chains management in the Czech market are interpreted.en_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Fakulta sociálních vědcs_CZ
dc.subjectObchodní řetězceen_US
dc.subjectplýtvání jídlemen_US
dc.subjectsupermarketen_US
dc.subjectsociální marketingen_US
dc.subjectvýzkumen_US
dc.subjectjídloen_US
dc.subjectspolečenská odpovědnost firemen_US
dc.subjectObchodní řetězcecs_CZ
dc.subjectplýtvání jídlemcs_CZ
dc.subjectsupermarketcs_CZ
dc.subjectsociální marketingcs_CZ
dc.subjectvýzkumcs_CZ
dc.subjectjídlocs_CZ
dc.subjectspolečenská odpovědnost firemcs_CZ
dc.titleSoučasné trendy sociálního marketingu v oblasti jídlacs_CZ
dc.typebakalářská prácecs_CZ
dcterms.created2017
dcterms.dateAccepted2017-06-21
dc.description.departmentDepartment of Marketing Communication and Public Relationsen_US
dc.description.departmentKatedra marketingové komunikace a public relationscs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Social Sciencesen_US
dc.description.facultyFakulta sociálních vědcs_CZ
dc.identifier.repId179900
dc.title.translatedCurrent trends in social marketing of the food sectoren_US
dc.contributor.refereeZezulková, Markéta
thesis.degree.nameBc.
thesis.degree.levelbakalářskécs_CZ
thesis.degree.disciplineMarketing Communications and Public Relationsen_US
thesis.degree.disciplineMarketingová komunikace a public relationscs_CZ
thesis.degree.programMedia and Communications Studiesen_US
thesis.degree.programMediální a komunikační studiacs_CZ
uk.thesis.typebakalářská prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csFakulta sociálních věd::Katedra marketingové komunikace a public relationscs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFaculty of Social Sciences::Department of Marketing Communication and Public Relationsen_US
uk.faculty-name.csFakulta sociálních vědcs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Social Sciencesen_US
uk.faculty-abbr.csFSVcs_CZ
uk.degree-discipline.csMarketingová komunikace a public relationscs_CZ
uk.degree-discipline.enMarketing Communications and Public Relationsen_US
uk.degree-program.csMediální a komunikační studiacs_CZ
uk.degree-program.enMedia and Communications Studiesen_US
thesis.grade.csVýborněcs_CZ
thesis.grade.enExcellenten_US
uk.abstract.csBakalářská práce s názvem Současné trendy sociálního marketingu v oblasti jídla se věnuje využití tématu plýtvání jídlem v komunikačních aktivitách obchodních řetězců s potravinami na českém trhu. Práce si klade za cíl zjistit, co je motivací obchodních řetězců k osvojení praktik, kterými zamezují plýtvání jídlem, a co je naopak překážkou v této oblasti. Záměrem práce je také tyto aktivity zanalyzovat a zařadit do marketingové teorie. V teoretické části práce byl věnován prostor pojmům sociální marketing a společenská odpovědnost firem se zaměřením na trh s potravinami. Dále práce popisuje celkové pozadí sociálního problému plýtvání jídlem a zabývá se důvody vstupu tématu do veřejné diskuze. Následuje analýza domácího trhu obchodních řetězců zaměřených na prodej potravin. Praktická část je založena na dotazníkovém šetření zkoumajícím postoj obchodních řetězců k tématu plýtvání jídlem. Interpretovány jsou odpovědi zástupců vysokého managementu sedmi obchodních řetězců působících na domácím trhu.cs_CZ
uk.abstract.enThe Bachelor Thesis, titled Current trends in social marketing of the food sector, deals with the usage of food waste as a topic in the communication activities of grocery retailers in the Czech market. The thesis aims to find out what the motivation of the retail chain companies is to adopt practices that reduce the food waste. On the contrary, the thesis also looks at what the barriers in this matter are. The objective is also to analyse these activities and to assign them to marketing theory. The theoretical part of the thesis works with the terms social marketing and corporate social responsibility, occurring in the food industry. The paper describes the reasons why the problem of food waste became a public discussion. The next part is dealing with the analysis of the domestic market with the food retailer chains. The practical part is based on a survey examining an approach of the food retailer chains to the topic of food waste. The answers of the seven representatives of food retailed chains management in the Czech market are interpreted.en_US
uk.file-availabilityV
uk.publication.placePrahacs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, Fakulta sociálních věd, Katedra marketingové komunikace a public relationscs_CZ


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV