Zobrazit minimální záznam

Study of flow and consolidation behaviour of lactose.
dc.contributor.advisorŠklubalová, Zdeňka
dc.creatorKýhosová, Kristýna
dc.date.accessioned2017-06-23T09:53:58Z
dc.date.available2017-06-23T09:53:58Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/85459
dc.description.abstractUniverzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové Katedra: Katedra farmaceutické technologie Školitel: doc. PharmDr. Zdeňka Šklubalová, Ph.D Posluchač: Kristýna Kýhosová Název diplomové práce: Studium sypného a konsolidačního chování laktosy V této práci bylo studováno sypné a konsolidační chování tří druhů laktosy, které se liší metodou výroby (krystalizace, mletí, sprejové sušení). Distribuce velikosti částic byla charakterizována pomocí sítové analýzy. Byla hodnocena sypná a setřesná hustota, sypný úhel, rychlost sypání otvorem násypky a pravá hustota pomocí heliového pyknometru. Ze získaných hodnot byla určena porozita prášku. Pro hodnocení průběhu konsolidace byl použit exponenciální matematický model, který umožnil výpočet hodnoty N1/2 vyjadřující počet sklepnutí nutných k redukci objemu vrstvy prášku na polovinu. Zjištěné hodnoty pro laktosy byly v rozmezí 3-5,8.cs_CZ
dc.description.abstractCharles University, Faculty of Pharmacy in Hradec Králové Department of: Department of Pharmaceutical Technology Consultant: doc. PharmDr. Zdeňka Šklubalová, Ph.D Student: Kristýna Kýhosová Title of Thesis: Study of flow and consolidation behaviour of lactose This diploma thesis studies flow and consolidation behaviour of three types of lactose, which differed in the methode of manufacture (crystalization, milling, spray drying). Particle size distribution was characterized by the sieve analysis. The bulk and tapped density, the angle of repose, the flow rate through an orifice of the hopper and true density measured by helium pycnometer were evaluated. The volume changes of powder bed and porosity during consolidation in the relationship on gravitational tapping were studied. To describe the consolidation process, the exponentional mathematical model was used, which made possible to calculate N1/2, that shows the number of taps needed to reach one half of the powder volume reduction. The values noted for lactose were in the range of 3-5.8.en_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Královécs_CZ
dc.subjectpráškycs_CZ
dc.subjectsypnostcs_CZ
dc.subjectfraktalitacs_CZ
dc.subjectpowderen_US
dc.subjectflowabilityen_US
dc.subjectfractalsen_US
dc.titleStudium sypného a konsolidačního chování laktosy.cs_CZ
dc.typediplomová prácecs_CZ
dcterms.created2017
dcterms.dateAccepted2017-06-02
dc.description.departmentDepartment of Pharmaceutical Technologyen_US
dc.description.departmentKatedra farmaceutické technologiecs_CZ
dc.description.facultyFarmaceutická fakulta v Hradci Královécs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Pharmacy in Hradec Královéen_US
dc.identifier.repId168641
dc.title.translatedStudy of flow and consolidation behaviour of lactose.en_US
dc.contributor.refereeMužíková, Jitka
thesis.degree.nameMgr.
thesis.degree.levelmagisterskécs_CZ
thesis.degree.disciplineFarmaciecs_CZ
thesis.degree.disciplinePharmacyen_US
thesis.degree.programPharmacyen_US
thesis.degree.programFarmaciecs_CZ
uk.thesis.typediplomová prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csFarmaceutická fakulta v Hradci Králové::Katedra farmaceutické technologiecs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFaculty of Pharmacy in Hradec Králové::Department of Pharmaceutical Technologyen_US
uk.faculty-name.csFarmaceutická fakulta v Hradci Královécs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Pharmacy in Hradec Královéen_US
uk.faculty-abbr.csFaFcs_CZ
uk.degree-discipline.csFarmaciecs_CZ
uk.degree-discipline.enPharmacyen_US
uk.degree-program.csFarmaciecs_CZ
uk.degree-program.enPharmacyen_US
thesis.grade.csVelmi dobřecs_CZ
thesis.grade.enVery gooden_US
uk.abstract.csUniverzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové Katedra: Katedra farmaceutické technologie Školitel: doc. PharmDr. Zdeňka Šklubalová, Ph.D Posluchač: Kristýna Kýhosová Název diplomové práce: Studium sypného a konsolidačního chování laktosy V této práci bylo studováno sypné a konsolidační chování tří druhů laktosy, které se liší metodou výroby (krystalizace, mletí, sprejové sušení). Distribuce velikosti částic byla charakterizována pomocí sítové analýzy. Byla hodnocena sypná a setřesná hustota, sypný úhel, rychlost sypání otvorem násypky a pravá hustota pomocí heliového pyknometru. Ze získaných hodnot byla určena porozita prášku. Pro hodnocení průběhu konsolidace byl použit exponenciální matematický model, který umožnil výpočet hodnoty N1/2 vyjadřující počet sklepnutí nutných k redukci objemu vrstvy prášku na polovinu. Zjištěné hodnoty pro laktosy byly v rozmezí 3-5,8.cs_CZ
uk.abstract.enCharles University, Faculty of Pharmacy in Hradec Králové Department of: Department of Pharmaceutical Technology Consultant: doc. PharmDr. Zdeňka Šklubalová, Ph.D Student: Kristýna Kýhosová Title of Thesis: Study of flow and consolidation behaviour of lactose This diploma thesis studies flow and consolidation behaviour of three types of lactose, which differed in the methode of manufacture (crystalization, milling, spray drying). Particle size distribution was characterized by the sieve analysis. The bulk and tapped density, the angle of repose, the flow rate through an orifice of the hopper and true density measured by helium pycnometer were evaluated. The volume changes of powder bed and porosity during consolidation in the relationship on gravitational tapping were studied. To describe the consolidation process, the exponentional mathematical model was used, which made possible to calculate N1/2, that shows the number of taps needed to reach one half of the powder volume reduction. The values noted for lactose were in the range of 3-5.8.en_US
uk.file-availabilityV
uk.publication.placeHradec Královécs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové, Katedra farmaceutické technologiecs_CZ


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV