dc.contributor.advisor | Damohorský, Milan | |
dc.creator | Hájková, Klára | |
dc.date.accessioned | 2017-06-02T06:33:51Z | |
dc.date.available | 2017-06-02T06:33:51Z | |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/20.500.11956/82873 | |
dc.description.abstract | v českém jazyce Tato práce vytváří ucelený přehled označení kvality potravin na českém trhu potravin a to jak označení ryze českých, tak i označení upravených právem Evropské Unie a dále popisuje jejich vznik, způsob užívání a kontrolní systém. Snaží se rozebrat jejich právní úpravu na úrovni mezinárodního, evropského a českého práva a vysledovat jejich aspekty zejména z hlediska práva průmyslového vlastnictví a práva potravinářského a zemědělského. Tuto právní úpravu poté srovnává s právní úpravou Rakouska a analyzuje rozdíly a analogie v těchto právních úpravách a rovněž hodnotí společenský kontext obou úprav. Smysl práce je rovněž objasnit pojem kvalita tak, jak je vnímán u jednotlivých označení a opět na základě tohoto hlediska rozdělit označení kvality do několika kategorií. | cs_CZ |
dc.description.abstract | in English This thesis creates a complex overview of quality marks used on food in the Czech food market both strictly Czech and originated in the EU legislation as well as decribes the procedure of their creation, legal forms of use and control system. It discusses their legal basis in international law, European law and Czech law and their legal aspects mainly in industrial property law and food and agriculture law. It then compares and contrasts the legal base with the Austrian legislation and analyzes the differences and simmilarities in these two countries and also evaluates its social context. The aim of this thesis is also to clarify the term 'quality'as understood by each of the quality marks and hence on to devide these marks into different categories. | en_US |
dc.language | Čeština | cs_CZ |
dc.language.iso | cs_CZ | |
dc.publisher | Univerzita Karlova, Právnická fakulta | cs_CZ |
dc.subject | označení kvality označení původu ochranná známka | cs_CZ |
dc.subject | mark of quality mark of origin trademark | en_US |
dc.title | Právní aspekty označení kvality, původu a tradice potravin v České republice a dalších zemích EU | cs_CZ |
dc.type | diplomová práce | cs_CZ |
dcterms.created | 2016 | |
dcterms.dateAccepted | 2016-06-27 | |
dc.description.department | Department of Environmental Law | en_US |
dc.description.department | Katedra práva životního prostředí | cs_CZ |
dc.description.faculty | Právnická fakulta | cs_CZ |
dc.description.faculty | Faculty of Law | en_US |
dc.identifier.repId | 160754 | |
dc.title.translated | Legal aspects of appellation of quality, origin and tradition of groceries in the Czech Republic and in other EU countries | en_US |
dc.contributor.referee | Franková, Martina | |
dc.identifier.aleph | 002094380 | |
thesis.degree.name | Mgr. | |
thesis.degree.level | magisterské | cs_CZ |
thesis.degree.discipline | Právo | cs_CZ |
thesis.degree.discipline | Law | en_US |
thesis.degree.program | Právo a právní věda | cs_CZ |
thesis.degree.program | Law and Jurisprudence | en_US |
uk.thesis.type | diplomová práce | cs_CZ |
uk.taxonomy.organization-cs | Právnická fakulta::Katedra práva životního prostředí | cs_CZ |
uk.taxonomy.organization-en | Faculty of Law::Department of Environmental Law | en_US |
uk.faculty-name.cs | Právnická fakulta | cs_CZ |
uk.faculty-name.en | Faculty of Law | en_US |
uk.faculty-abbr.cs | PF | cs_CZ |
uk.degree-discipline.cs | Právo | cs_CZ |
uk.degree-discipline.en | Law | en_US |
uk.degree-program.cs | Právo a právní věda | cs_CZ |
uk.degree-program.en | Law and Jurisprudence | en_US |
thesis.grade.cs | Výborně | cs_CZ |
thesis.grade.en | Excellent | en_US |
uk.abstract.cs | v českém jazyce Tato práce vytváří ucelený přehled označení kvality potravin na českém trhu potravin a to jak označení ryze českých, tak i označení upravených právem Evropské Unie a dále popisuje jejich vznik, způsob užívání a kontrolní systém. Snaží se rozebrat jejich právní úpravu na úrovni mezinárodního, evropského a českého práva a vysledovat jejich aspekty zejména z hlediska práva průmyslového vlastnictví a práva potravinářského a zemědělského. Tuto právní úpravu poté srovnává s právní úpravou Rakouska a analyzuje rozdíly a analogie v těchto právních úpravách a rovněž hodnotí společenský kontext obou úprav. Smysl práce je rovněž objasnit pojem kvalita tak, jak je vnímán u jednotlivých označení a opět na základě tohoto hlediska rozdělit označení kvality do několika kategorií. | cs_CZ |
uk.abstract.en | in English This thesis creates a complex overview of quality marks used on food in the Czech food market both strictly Czech and originated in the EU legislation as well as decribes the procedure of their creation, legal forms of use and control system. It discusses their legal basis in international law, European law and Czech law and their legal aspects mainly in industrial property law and food and agriculture law. It then compares and contrasts the legal base with the Austrian legislation and analyzes the differences and simmilarities in these two countries and also evaluates its social context. The aim of this thesis is also to clarify the term 'quality'as understood by each of the quality marks and hence on to devide these marks into different categories. | en_US |
uk.file-availability | V | |
uk.publication.place | Praha | cs_CZ |
uk.grantor | Univerzita Karlova, Právnická fakulta, Katedra práva životního prostředí | cs_CZ |
dc.identifier.lisID | 990020943800106986 | |