Show simple item record

Legal aspects of appellation of quality, origin and tradition of groceries in the Czech Republic and in other EU countries
dc.contributor.advisorDamohorský, Milan
dc.creatorHájková, Klára
dc.date.accessioned2017-06-02T06:33:51Z
dc.date.available2017-06-02T06:33:51Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/82873
dc.description.abstractv českém jazyce Tato práce vytváří ucelený přehled označení kvality potravin na českém trhu potravin a to jak označení ryze českých, tak i označení upravených právem Evropské Unie a dále popisuje jejich vznik, způsob užívání a kontrolní systém. Snaží se rozebrat jejich právní úpravu na úrovni mezinárodního, evropského a českého práva a vysledovat jejich aspekty zejména z hlediska práva průmyslového vlastnictví a práva potravinářského a zemědělského. Tuto právní úpravu poté srovnává s právní úpravou Rakouska a analyzuje rozdíly a analogie v těchto právních úpravách a rovněž hodnotí společenský kontext obou úprav. Smysl práce je rovněž objasnit pojem kvalita tak, jak je vnímán u jednotlivých označení a opět na základě tohoto hlediska rozdělit označení kvality do několika kategorií.cs_CZ
dc.description.abstractin English This thesis creates a complex overview of quality marks used on food in the Czech food market both strictly Czech and originated in the EU legislation as well as decribes the procedure of their creation, legal forms of use and control system. It discusses their legal basis in international law, European law and Czech law and their legal aspects mainly in industrial property law and food and agriculture law. It then compares and contrasts the legal base with the Austrian legislation and analyzes the differences and simmilarities in these two countries and also evaluates its social context. The aim of this thesis is also to clarify the term 'quality'as understood by each of the quality marks and hence on to devide these marks into different categories.en_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Právnická fakultacs_CZ
dc.subjectoznačení kvality označení původu ochranná známkacs_CZ
dc.subjectmark of quality mark of origin trademarken_US
dc.titlePrávní aspekty označení kvality, původu a tradice potravin v České republice a dalších zemích EUcs_CZ
dc.typediplomová prácecs_CZ
dcterms.created2016
dcterms.dateAccepted2016-06-27
dc.description.departmentDepartment of Environmental Lawen_US
dc.description.departmentKatedra práva životního prostředícs_CZ
dc.description.facultyPrávnická fakultacs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Lawen_US
dc.identifier.repId160754
dc.title.translatedLegal aspects of appellation of quality, origin and tradition of groceries in the Czech Republic and in other EU countriesen_US
dc.contributor.refereeFranková, Martina
dc.identifier.aleph002094380
thesis.degree.nameMgr.
thesis.degree.levelmagisterskécs_CZ
thesis.degree.disciplinePrávocs_CZ
thesis.degree.disciplineLawen_US
thesis.degree.programPrávo a právní vědacs_CZ
thesis.degree.programLaw and Jurisprudenceen_US
uk.thesis.typediplomová prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csPrávnická fakulta::Katedra práva životního prostředícs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFaculty of Law::Department of Environmental Lawen_US
uk.faculty-name.csPrávnická fakultacs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Lawen_US
uk.faculty-abbr.csPFcs_CZ
uk.degree-discipline.csPrávocs_CZ
uk.degree-discipline.enLawen_US
uk.degree-program.csPrávo a právní vědacs_CZ
uk.degree-program.enLaw and Jurisprudenceen_US
thesis.grade.csVýborněcs_CZ
thesis.grade.enExcellenten_US
uk.abstract.csv českém jazyce Tato práce vytváří ucelený přehled označení kvality potravin na českém trhu potravin a to jak označení ryze českých, tak i označení upravených právem Evropské Unie a dále popisuje jejich vznik, způsob užívání a kontrolní systém. Snaží se rozebrat jejich právní úpravu na úrovni mezinárodního, evropského a českého práva a vysledovat jejich aspekty zejména z hlediska práva průmyslového vlastnictví a práva potravinářského a zemědělského. Tuto právní úpravu poté srovnává s právní úpravou Rakouska a analyzuje rozdíly a analogie v těchto právních úpravách a rovněž hodnotí společenský kontext obou úprav. Smysl práce je rovněž objasnit pojem kvalita tak, jak je vnímán u jednotlivých označení a opět na základě tohoto hlediska rozdělit označení kvality do několika kategorií.cs_CZ
uk.abstract.enin English This thesis creates a complex overview of quality marks used on food in the Czech food market both strictly Czech and originated in the EU legislation as well as decribes the procedure of their creation, legal forms of use and control system. It discusses their legal basis in international law, European law and Czech law and their legal aspects mainly in industrial property law and food and agriculture law. It then compares and contrasts the legal base with the Austrian legislation and analyzes the differences and simmilarities in these two countries and also evaluates its social context. The aim of this thesis is also to clarify the term 'quality'as understood by each of the quality marks and hence on to devide these marks into different categories.en_US
uk.file-availabilityV
uk.publication.placePrahacs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, Právnická fakulta, Katedra práva životního prostředícs_CZ
dc.identifier.lisID990020943800106986


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV