Show simple item record

Personal data protection while carrying on business
dc.contributor.advisorKryska, David
dc.creatorHricová, Kateřina
dc.date.accessioned2017-06-02T04:02:59Z
dc.date.available2017-06-02T04:02:59Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/82211
dc.description.abstractOchrana osobních údajů je pouze jednou z mnoha úzkých oblastí správního práva. V měřítku každodenního života jsou však osobní údaje a jejich ochrana poměrně širokým okruhem, který si zaslouží naši pozornost a na poli práva je možné se mu rozsáhle věnovat. Tato práce se zabývá již konkrétně ochranou osobních údajů, ke které dochází při jejich zpracování. Nejprve vymezuje právo na soukromí a pojem osobní údaj jako takový, dále se podrobně zabývá základními povinnostmi, které jsou pro zpracování osobních údajů stanoveny zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, včetně náležitostí předání osobních údajů do zahraničí, a to s ohledem na aktuální vývoj v záležitosti zásad Safe Harbor, tedy pravidel pro předání osobních údajů do Spojených států amerických. Kromě toho, že jsou osobní údaje jedinečným nástrojem odlišitelnosti jedné fyzické osoby od druhé, jsou dnes již také velmi cenným a užitečným nástrojem ve světě obchodu. Nejčastěji tedy dochází k jejich zpracování podnikatelem při výkonu jeho činnosti. V závěru této práce jsou tedy vybrány konkrétní situace, kdy podnikatelé zpracovávají osobní údaje svých zákazníků a dalších osob, se kterými při výkonu své činnosti přicházejí do styku, a jsou vysvětlena základní pravidla, jak by správné zpracování osobních údajů v dané situaci mělo vypadat s...cs_CZ
dc.description.abstractPersonal data protection is only one of many specific fields of administrative law. In everyday life, personal data and their protection are quite wide area that deserves our full attention and it's possible to study it extensively. This diploma thesis deals specifically with personal data protection while processing them. First of all, it defines the right to privacy and the term personal data. Further, it deals with basic legal requirements concerning personal data processing based on Act no. 101/2000 Coll., on the protection of personal data, including transfer of personal data to other countries and its recent development in Safe Harbor principles that are rules for transfer of personal data into United States of America. Besides personal data being a unique tool to distinguish individuals from each other, they are a very useful and valuable tool in business too. Therefore the most common way of personal data processing is while carrying on a business. At the end of this thesis, some specific situations were chosen to demonstrate how entrepreneurs process personal data of their customers and other persons they come into contact with. Then the basic obligations of data processing are analyzed with respect to real situations.en_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Právnická fakultacs_CZ
dc.subjectochrana osobních údajůcs_CZ
dc.subjectzpracování osobních údajůcs_CZ
dc.subjectpodnikánícs_CZ
dc.subjectpersonal data protectionen_US
dc.subjectpersonal data processingen_US
dc.subjectbusinessen_US
dc.titleOchrana osobních údajů při podnikánícs_CZ
dc.typediplomová prácecs_CZ
dcterms.created2016
dcterms.dateAccepted2016-09-26
dc.description.departmentDepartment of Administrative Law and Administrative Scienceen_US
dc.description.departmentKatedra správního práva a správní vědycs_CZ
dc.description.facultyPrávnická fakultacs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Lawen_US
dc.identifier.repId166672
dc.title.translatedPersonal data protection while carrying on businessen_US
dc.contributor.refereeMillerová, Ivana
dc.identifier.aleph002113676
thesis.degree.nameMgr.
thesis.degree.levelmagisterskécs_CZ
thesis.degree.disciplinePrávocs_CZ
thesis.degree.disciplineLawen_US
thesis.degree.programPrávo a právní vědacs_CZ
thesis.degree.programLaw and Jurisprudenceen_US
uk.thesis.typediplomová prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csPrávnická fakulta::Katedra správního práva a správní vědycs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFaculty of Law::Department of Administrative Law and Administrative Scienceen_US
uk.faculty-name.csPrávnická fakultacs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Lawen_US
uk.faculty-abbr.csPFcs_CZ
uk.degree-discipline.csPrávocs_CZ
uk.degree-discipline.enLawen_US
uk.degree-program.csPrávo a právní vědacs_CZ
uk.degree-program.enLaw and Jurisprudenceen_US
thesis.grade.csDobřecs_CZ
thesis.grade.enGooden_US
uk.abstract.csOchrana osobních údajů je pouze jednou z mnoha úzkých oblastí správního práva. V měřítku každodenního života jsou však osobní údaje a jejich ochrana poměrně širokým okruhem, který si zaslouží naši pozornost a na poli práva je možné se mu rozsáhle věnovat. Tato práce se zabývá již konkrétně ochranou osobních údajů, ke které dochází při jejich zpracování. Nejprve vymezuje právo na soukromí a pojem osobní údaj jako takový, dále se podrobně zabývá základními povinnostmi, které jsou pro zpracování osobních údajů stanoveny zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, včetně náležitostí předání osobních údajů do zahraničí, a to s ohledem na aktuální vývoj v záležitosti zásad Safe Harbor, tedy pravidel pro předání osobních údajů do Spojených států amerických. Kromě toho, že jsou osobní údaje jedinečným nástrojem odlišitelnosti jedné fyzické osoby od druhé, jsou dnes již také velmi cenným a užitečným nástrojem ve světě obchodu. Nejčastěji tedy dochází k jejich zpracování podnikatelem při výkonu jeho činnosti. V závěru této práce jsou tedy vybrány konkrétní situace, kdy podnikatelé zpracovávají osobní údaje svých zákazníků a dalších osob, se kterými při výkonu své činnosti přicházejí do styku, a jsou vysvětlena základní pravidla, jak by správné zpracování osobních údajů v dané situaci mělo vypadat s...cs_CZ
uk.abstract.enPersonal data protection is only one of many specific fields of administrative law. In everyday life, personal data and their protection are quite wide area that deserves our full attention and it's possible to study it extensively. This diploma thesis deals specifically with personal data protection while processing them. First of all, it defines the right to privacy and the term personal data. Further, it deals with basic legal requirements concerning personal data processing based on Act no. 101/2000 Coll., on the protection of personal data, including transfer of personal data to other countries and its recent development in Safe Harbor principles that are rules for transfer of personal data into United States of America. Besides personal data being a unique tool to distinguish individuals from each other, they are a very useful and valuable tool in business too. Therefore the most common way of personal data processing is while carrying on a business. At the end of this thesis, some specific situations were chosen to demonstrate how entrepreneurs process personal data of their customers and other persons they come into contact with. Then the basic obligations of data processing are analyzed with respect to real situations.en_US
uk.file-availabilityV
uk.publication.placePrahacs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, Právnická fakulta, Katedra správního práva a správní vědycs_CZ
dc.identifier.lisID990021136760106986


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV