Zobrazit minimální záznam

Gender Differences in the Approach to caterring Basic School Pupils
dc.contributor.advisorMarádová, Eva
dc.creatorBrabcová, Věra
dc.date.accessioned2017-06-01T14:15:58Z
dc.date.available2017-06-01T14:15:58Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/78920
dc.description.abstractNázev: Česky: Genderové rozdíly v přístupu ke stravování u žáků staršího školního věku Autor: Věra Brabcová Katedra: Pedagogiky Vedoucí práce: PaedDr. Eva Marádová, CSc. ANOTACE: Cílem bakalářské práce, která je rozdělena na dvě části, je zjistit, zda existují rozdílné přístupy ke stravování u žáků II. stupně základní školy. Práce porovnává chlapce a dívky ve věku 11 - 16 let. Teoretická část se zabývá faktory, jež ovlivňují stravování, definuje období staršího školního věku, sleduje výživová doporučení v tomto období a popisuje oblasti, kde genderové rozdíly lze vysledovat. Objasňuje pojmy, které souvisí s touto problematikou a také je zde popsána důležitost dodržování stravovacích návyků od dětství v souvislosti s poruchami příjmu potravy a obezitou v dalším životě jedince. Empirická část mapuje, zda žáci II. stupně základní školy mají znalosti o správném stravování a jídelníčku. Cílem práce je vysledovat, zda již v tomto období existují rozdíly v přístupu k životnímu stylu u děvčat a chlapců. Data byla získána dotazníkovým šetřením u jedinců vybraných základních škol 6. -9. ročníku. klíčová slova: stravování, jídelní návyky, zdravá strava, poruchy výživy, starší školní věkcs_CZ
dc.description.abstractTitle: English: Gender Differences in the Approach to caterring Basic School Pupils Author: Věra Brabcová Department: Pedagogy Supervisor: PaedDr. Eva Marádová, CSc. ANNOTATION: The objective of the Bachelor Thesis, divided into two parts, is to find out whether there are any differences in the approach to catering; the discussed group of diners are basic school pupils of the second stage (Czech education system). The work compares the attitude of boys and girls at the age of 11 - 16. The theoretical part focuses on factors which tend to influence catering; it also defines 'senior basic school' stage; furthermore, it is aimed at nutrition recommendations typical for the discussed age; and, it describes areas where there are some gender differences. Moreover, the work also concentrates on the terminology dealing with this issue and it tries to emphasise the importance of good eating habits of youngsters and its link with eating disorders and obesity when they become older. The empirical part focuses on the basic school pupils (mentioned above) and their knowledge of good eating habits and a healthy diet. The outcome of the thesis is to find out whether there are any differences in the life style approach of boys and girls. The data was collected by a questionnaire, handed out at several Czech basic schools....en_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Pedagogická fakultacs_CZ
dc.subjectstravovánícs_CZ
dc.subjectjídelní návykycs_CZ
dc.subjectzdravá stravacs_CZ
dc.subjectporuchy výživycs_CZ
dc.subjectstarší školní věkcs_CZ
dc.subjectcateringen_US
dc.subjecteating habitsen_US
dc.subjecthealthy dieten_US
dc.subjecteating disordersen_US
dc.subjectyoungstersen_US
dc.titleGenderové rozdíly v přístupu ke stravování u žáků staršího školního věkucs_CZ
dc.typebakalářská prácecs_CZ
dcterms.created2015
dcterms.dateAccepted2015-09-08
dc.description.departmentKatedra pedagogikycs_CZ
dc.description.facultyPedagogická fakultacs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Educationen_US
dc.identifier.repId163382
dc.title.translatedGender Differences in the Approach to caterring Basic School Pupilsen_US
dc.contributor.refereeKočí, Jana
dc.identifier.aleph002025750
thesis.degree.nameBc.
thesis.degree.levelbakalářskécs_CZ
thesis.degree.disciplineBiologie, geologie a environmentalistika se zaměřením na vzdělávání - Výchova ke zdraví se zaměřením na vzdělávánícs_CZ
thesis.degree.disciplineBiology, Geology and Environmental Studies Oriented at Education - Health Educationen_US
thesis.degree.programSpecializace v pedagogicecs_CZ
thesis.degree.programSpecialization in Educationen_US
uk.thesis.typebakalářská prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csPedagogická fakulta::Katedra pedagogikycs_CZ
uk.faculty-name.csPedagogická fakultacs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Educationen_US
uk.faculty-abbr.csPedFcs_CZ
uk.degree-discipline.csBiologie, geologie a environmentalistika se zaměřením na vzdělávání - Výchova ke zdraví se zaměřením na vzdělávánícs_CZ
uk.degree-discipline.enBiology, Geology and Environmental Studies Oriented at Education - Health Educationen_US
uk.degree-program.csSpecializace v pedagogicecs_CZ
uk.degree-program.enSpecialization in Educationen_US
thesis.grade.csVelmi dobřecs_CZ
thesis.grade.enVery gooden_US
uk.abstract.csNázev: Česky: Genderové rozdíly v přístupu ke stravování u žáků staršího školního věku Autor: Věra Brabcová Katedra: Pedagogiky Vedoucí práce: PaedDr. Eva Marádová, CSc. ANOTACE: Cílem bakalářské práce, která je rozdělena na dvě části, je zjistit, zda existují rozdílné přístupy ke stravování u žáků II. stupně základní školy. Práce porovnává chlapce a dívky ve věku 11 - 16 let. Teoretická část se zabývá faktory, jež ovlivňují stravování, definuje období staršího školního věku, sleduje výživová doporučení v tomto období a popisuje oblasti, kde genderové rozdíly lze vysledovat. Objasňuje pojmy, které souvisí s touto problematikou a také je zde popsána důležitost dodržování stravovacích návyků od dětství v souvislosti s poruchami příjmu potravy a obezitou v dalším životě jedince. Empirická část mapuje, zda žáci II. stupně základní školy mají znalosti o správném stravování a jídelníčku. Cílem práce je vysledovat, zda již v tomto období existují rozdíly v přístupu k životnímu stylu u děvčat a chlapců. Data byla získána dotazníkovým šetřením u jedinců vybraných základních škol 6. -9. ročníku. klíčová slova: stravování, jídelní návyky, zdravá strava, poruchy výživy, starší školní věkcs_CZ
uk.abstract.enTitle: English: Gender Differences in the Approach to caterring Basic School Pupils Author: Věra Brabcová Department: Pedagogy Supervisor: PaedDr. Eva Marádová, CSc. ANNOTATION: The objective of the Bachelor Thesis, divided into two parts, is to find out whether there are any differences in the approach to catering; the discussed group of diners are basic school pupils of the second stage (Czech education system). The work compares the attitude of boys and girls at the age of 11 - 16. The theoretical part focuses on factors which tend to influence catering; it also defines 'senior basic school' stage; furthermore, it is aimed at nutrition recommendations typical for the discussed age; and, it describes areas where there are some gender differences. Moreover, the work also concentrates on the terminology dealing with this issue and it tries to emphasise the importance of good eating habits of youngsters and its link with eating disorders and obesity when they become older. The empirical part focuses on the basic school pupils (mentioned above) and their knowledge of good eating habits and a healthy diet. The outcome of the thesis is to find out whether there are any differences in the life style approach of boys and girls. The data was collected by a questionnaire, handed out at several Czech basic schools....en_US
uk.file-availabilityV
uk.publication.placePrahacs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, Pedagogická fakulta, Katedra pedagogikycs_CZ
dc.identifier.lisID990020257500106986


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV