dc.contributor.advisor | Koudelková, Petra | |
dc.creator | Gregorová, Leona | |
dc.date.accessioned | 2017-06-01T09:54:30Z | |
dc.date.available | 2017-06-01T09:54:30Z | |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/20.500.11956/77790 | |
dc.description.abstract | Předložená práce se věnuje fenoménu sociálních sítí a možnostem jejich využití v marketingu restauračních zařízení. Zaměřuje se na popis možností, které jednotlivé sociální sítě Facebook, Twitter a Instagram pro propagaci restaurací nabízí. Hlavní částí této práce je kvantitativní výzkum vzorku pražských restaurací. Cílem analýzy je zjištění, jak dalece je tento fenomén mezi nimi rozšířen, jaké sítě používají a jak efektivně. Při řešení byly použity metody deskripce, komparace a kvantitativní obsahové analýzy. Provedeným výzkumem bylo zjištěno, že tento fenomén je mezi restauracemi rozšířen pouze v případě Facebooku, jež ale většina nedokáže efektivně spravovat. Přínosem této práce je poté návrhová část, ve které jsou popsány kroky k efektivní komunikaci na sociálních sítích. | cs_CZ |
dc.description.abstract | Bachelor thesis deals with the phenomenon of social sites and their use in restaurant marketing. It focuses on the description of opportunities, which individual social sites Facebook, Twitter and Instagram offer for the restaurant promotion. The main part of this work is quantitative research amongst Prague restaurants. The goal of the analysis is to find out, how is the phenomenon spread amongst them, which sites they use and how effectively. There were used methods of description, comparison and quantitative content analysis in the work. Research found out that this phenomenon is spread only in the case of Facebook, which most of the restaurants can't manage effectively. Main contribution of this work is proposal part, where are described steps to effective communication on social sites. | en_US |
dc.language | Čeština | cs_CZ |
dc.language.iso | cs_CZ | |
dc.publisher | Univerzita Karlova, Fakulta sociálních věd | cs_CZ |
dc.subject | marketing | cs_CZ |
dc.subject | restaurace | cs_CZ |
dc.subject | gastronomie | cs_CZ |
dc.subject | sociální sítě | cs_CZ |
dc.subject | sociální média | cs_CZ |
dc.subject | Facebook | cs_CZ |
dc.subject | Twitter | cs_CZ |
dc.subject | Instagram | cs_CZ |
dc.subject | marketing | en_US |
dc.subject | restaurants | en_US |
dc.subject | gastronomy | en_US |
dc.subject | social sites | en_US |
dc.subject | social media | en_US |
dc.subject | Facebook | en_US |
dc.subject | Twitter | en_US |
dc.subject | Instagram | en_US |
dc.title | Využití vybraných sociálních sítí v marketingu pražských restauračních zařízení | cs_CZ |
dc.type | bakalářská práce | cs_CZ |
dcterms.created | 2016 | |
dcterms.dateAccepted | 2016-06-14 | |
dc.description.department | Department of Marketing Communication and Public Relations | en_US |
dc.description.department | Katedra marketingové komunikace a public relations | cs_CZ |
dc.description.faculty | Fakulta sociálních věd | cs_CZ |
dc.description.faculty | Faculty of Social Sciences | en_US |
dc.identifier.repId | 166472 | |
dc.title.translated | The Use of Selected Social Sites in Marketing of Prague Restaurants | en_US |
dc.contributor.referee | Klabíková Rábová, Tereza | |
dc.identifier.aleph | 002092770 | |
thesis.degree.name | Bc. | |
thesis.degree.level | bakalářské | cs_CZ |
thesis.degree.discipline | Marketingová komunikace a public relations | cs_CZ |
thesis.degree.discipline | Marketing Communications and Public Relations | en_US |
thesis.degree.program | Mediální a komunikační studia | cs_CZ |
thesis.degree.program | Media and Communications Studies | en_US |
uk.thesis.type | bakalářská práce | cs_CZ |
uk.taxonomy.organization-cs | Fakulta sociálních věd::Katedra marketingové komunikace a public relations | cs_CZ |
uk.taxonomy.organization-en | Faculty of Social Sciences::Department of Marketing Communication and Public Relations | en_US |
uk.faculty-name.cs | Fakulta sociálních věd | cs_CZ |
uk.faculty-name.en | Faculty of Social Sciences | en_US |
uk.faculty-abbr.cs | FSV | cs_CZ |
uk.degree-discipline.cs | Marketingová komunikace a public relations | cs_CZ |
uk.degree-discipline.en | Marketing Communications and Public Relations | en_US |
uk.degree-program.cs | Mediální a komunikační studia | cs_CZ |
uk.degree-program.en | Media and Communications Studies | en_US |
thesis.grade.cs | Výborně | cs_CZ |
thesis.grade.en | Excellent | en_US |
uk.abstract.cs | Předložená práce se věnuje fenoménu sociálních sítí a možnostem jejich využití v marketingu restauračních zařízení. Zaměřuje se na popis možností, které jednotlivé sociální sítě Facebook, Twitter a Instagram pro propagaci restaurací nabízí. Hlavní částí této práce je kvantitativní výzkum vzorku pražských restaurací. Cílem analýzy je zjištění, jak dalece je tento fenomén mezi nimi rozšířen, jaké sítě používají a jak efektivně. Při řešení byly použity metody deskripce, komparace a kvantitativní obsahové analýzy. Provedeným výzkumem bylo zjištěno, že tento fenomén je mezi restauracemi rozšířen pouze v případě Facebooku, jež ale většina nedokáže efektivně spravovat. Přínosem této práce je poté návrhová část, ve které jsou popsány kroky k efektivní komunikaci na sociálních sítích. | cs_CZ |
uk.abstract.en | Bachelor thesis deals with the phenomenon of social sites and their use in restaurant marketing. It focuses on the description of opportunities, which individual social sites Facebook, Twitter and Instagram offer for the restaurant promotion. The main part of this work is quantitative research amongst Prague restaurants. The goal of the analysis is to find out, how is the phenomenon spread amongst them, which sites they use and how effectively. There were used methods of description, comparison and quantitative content analysis in the work. Research found out that this phenomenon is spread only in the case of Facebook, which most of the restaurants can't manage effectively. Main contribution of this work is proposal part, where are described steps to effective communication on social sites. | en_US |
uk.file-availability | V | |
uk.publication.place | Praha | cs_CZ |
uk.grantor | Univerzita Karlova, Fakulta sociálních věd, Katedra marketingové komunikace a public relations | cs_CZ |
dc.identifier.lisID | 990020927700106986 | |