Zobrazit minimální záznam

The Use of Selected Social Sites in Marketing of Prague Restaurants
dc.contributor.advisorKoudelková, Petra
dc.creatorGregorová, Leona
dc.date.accessioned2017-06-01T09:54:30Z
dc.date.available2017-06-01T09:54:30Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/77790
dc.description.abstractPředložená práce se věnuje fenoménu sociálních sítí a možnostem jejich využití v marketingu restauračních zařízení. Zaměřuje se na popis možností, které jednotlivé sociální sítě Facebook, Twitter a Instagram pro propagaci restaurací nabízí. Hlavní částí této práce je kvantitativní výzkum vzorku pražských restaurací. Cílem analýzy je zjištění, jak dalece je tento fenomén mezi nimi rozšířen, jaké sítě používají a jak efektivně. Při řešení byly použity metody deskripce, komparace a kvantitativní obsahové analýzy. Provedeným výzkumem bylo zjištěno, že tento fenomén je mezi restauracemi rozšířen pouze v případě Facebooku, jež ale většina nedokáže efektivně spravovat. Přínosem této práce je poté návrhová část, ve které jsou popsány kroky k efektivní komunikaci na sociálních sítích.cs_CZ
dc.description.abstractBachelor thesis deals with the phenomenon of social sites and their use in restaurant marketing. It focuses on the description of opportunities, which individual social sites Facebook, Twitter and Instagram offer for the restaurant promotion. The main part of this work is quantitative research amongst Prague restaurants. The goal of the analysis is to find out, how is the phenomenon spread amongst them, which sites they use and how effectively. There were used methods of description, comparison and quantitative content analysis in the work. Research found out that this phenomenon is spread only in the case of Facebook, which most of the restaurants can't manage effectively. Main contribution of this work is proposal part, where are described steps to effective communication on social sites.en_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Fakulta sociálních vědcs_CZ
dc.subjectmarketingcs_CZ
dc.subjectrestauracecs_CZ
dc.subjectgastronomiecs_CZ
dc.subjectsociální sítěcs_CZ
dc.subjectsociální médiacs_CZ
dc.subjectFacebookcs_CZ
dc.subjectTwittercs_CZ
dc.subjectInstagramcs_CZ
dc.subjectmarketingen_US
dc.subjectrestaurantsen_US
dc.subjectgastronomyen_US
dc.subjectsocial sitesen_US
dc.subjectsocial mediaen_US
dc.subjectFacebooken_US
dc.subjectTwitteren_US
dc.subjectInstagramen_US
dc.titleVyužití vybraných sociálních sítí v marketingu pražských restauračních zařízenícs_CZ
dc.typebakalářská prácecs_CZ
dcterms.created2016
dcterms.dateAccepted2016-06-14
dc.description.departmentDepartment of Marketing Communication and Public Relationsen_US
dc.description.departmentKatedra marketingové komunikace a public relationscs_CZ
dc.description.facultyFakulta sociálních vědcs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Social Sciencesen_US
dc.identifier.repId166472
dc.title.translatedThe Use of Selected Social Sites in Marketing of Prague Restaurantsen_US
dc.contributor.refereeKlabíková Rábová, Tereza
dc.identifier.aleph002092770
thesis.degree.nameBc.
thesis.degree.levelbakalářskécs_CZ
thesis.degree.disciplineMarketingová komunikace a public relationscs_CZ
thesis.degree.disciplineMarketing Communications and Public Relationsen_US
thesis.degree.programMediální a komunikační studiacs_CZ
thesis.degree.programMedia and Communications Studiesen_US
uk.thesis.typebakalářská prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csFakulta sociálních věd::Katedra marketingové komunikace a public relationscs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFaculty of Social Sciences::Department of Marketing Communication and Public Relationsen_US
uk.faculty-name.csFakulta sociálních vědcs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Social Sciencesen_US
uk.faculty-abbr.csFSVcs_CZ
uk.degree-discipline.csMarketingová komunikace a public relationscs_CZ
uk.degree-discipline.enMarketing Communications and Public Relationsen_US
uk.degree-program.csMediální a komunikační studiacs_CZ
uk.degree-program.enMedia and Communications Studiesen_US
thesis.grade.csVýborněcs_CZ
thesis.grade.enExcellenten_US
uk.abstract.csPředložená práce se věnuje fenoménu sociálních sítí a možnostem jejich využití v marketingu restauračních zařízení. Zaměřuje se na popis možností, které jednotlivé sociální sítě Facebook, Twitter a Instagram pro propagaci restaurací nabízí. Hlavní částí této práce je kvantitativní výzkum vzorku pražských restaurací. Cílem analýzy je zjištění, jak dalece je tento fenomén mezi nimi rozšířen, jaké sítě používají a jak efektivně. Při řešení byly použity metody deskripce, komparace a kvantitativní obsahové analýzy. Provedeným výzkumem bylo zjištěno, že tento fenomén je mezi restauracemi rozšířen pouze v případě Facebooku, jež ale většina nedokáže efektivně spravovat. Přínosem této práce je poté návrhová část, ve které jsou popsány kroky k efektivní komunikaci na sociálních sítích.cs_CZ
uk.abstract.enBachelor thesis deals with the phenomenon of social sites and their use in restaurant marketing. It focuses on the description of opportunities, which individual social sites Facebook, Twitter and Instagram offer for the restaurant promotion. The main part of this work is quantitative research amongst Prague restaurants. The goal of the analysis is to find out, how is the phenomenon spread amongst them, which sites they use and how effectively. There were used methods of description, comparison and quantitative content analysis in the work. Research found out that this phenomenon is spread only in the case of Facebook, which most of the restaurants can't manage effectively. Main contribution of this work is proposal part, where are described steps to effective communication on social sites.en_US
uk.file-availabilityV
uk.publication.placePrahacs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, Fakulta sociálních věd, Katedra marketingové komunikace a public relationscs_CZ
dc.identifier.lisID990020927700106986


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV