Show simple item record

Personal Data Protection in Labour Law Relationships
dc.contributor.advisorMorávek, Jakub
dc.creatorLangerová, Michaela
dc.date.accessioned2017-05-31T23:07:37Z
dc.date.available2017-05-31T23:07:37Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/74741
dc.description.abstractPředmětem této diplomové práce je ochrana osobních údajů se zaměřením na pracovněprávní vztahy. Cílem je vedle přiblížení právní úpravy ochrany osobních údajů též upozornit na úskalí, které může přinést zpracování osobních údajů zaměstnance ze strany zaměstnavatele. První a podstatně obsáhlejší část je věnována obecné úpravě, která představuje východisko pro řešení konkrétních případů zpracování v části druhé. První dvě kapitoly jsou věnovány pramenům právní úpravy ochrany soukromí a osobních údajů, a to jak v rovině zákonné a ústavněprávní, tak v rovině mezinárodní resp. unijní. V kapitole třetí se krátce zabývám Úřadem pro ochranu osobních údajů a jeho působností. Následující tři kapitoly vymezují jednotlivé pojmy a představují úpravu práv subjektu údajů na jedné straně a povinností správce či zpracovatele na straně druhé. Již v této obecné části najde čtenář několik případů zpracování osobních údajů zaměstnavatelem, které mají sloužit k objasnění ne zcela určitých pojmů a jejich definic. V poslední sedmé kapitole je záměrem zaprvé velmi obecně postihnout možné spektrum případů zpracování osobních údajů, ke kterému může dojít a dochází v pracovněprávní praxi, a zadruhé konkrétně přiblížit tři vybrané problematické příklady. První je zodpovězení otázky oprávněnosti vyžadování určitých informací...cs_CZ
dc.description.abstractThis thesis deals with personal data protection, it focuses on labour law relationships, in particular. The aim of the thesis is to analyze regulation of personal data protection; also, the paper elaborates on difficulties that could be caused by the processing of personal data of employee on the part of employer. The first section of the thesis discusses general basis which represents a solution to concrete cases that are mentioned in the second part. The first two chapters examine sources of the regulation of personal data protection on both levels - on a statutory and constitutional level and also on an international and the European Union level. The third chapter deals with the Office for Personal Data Protection and with its scope of activity, in particular. The following three chapters specify particular definitions and introduce legal regulation of the rights of a data subject on the one hand, and the obligations of a controller or a processor on the other hand. In the general part, a few examples of the processing of personal data by an employer can be found. Those examples are mentioned there to clarify unclear concepts and their definitions. The aim of the last chapter is to capture a range of possible examples of the processing of personal data, which can take place and actually does...en_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Právnická fakultacs_CZ
dc.subjectochrana osobních údajůcs_CZ
dc.subjectpracovněprávní vztahycs_CZ
dc.subjectpersonal data protectionen_US
dc.subjectlabour law relationshipsen_US
dc.titleOchrana osobních údajů v pracovněprávních vztazíchcs_CZ
dc.typediplomová prácecs_CZ
dcterms.created2016
dcterms.dateAccepted2016-06-30
dc.description.departmentDepartment of Labor Law and Social Security Lawen_US
dc.description.departmentKatedra pracovního práva a práva sociálního zabezpečenícs_CZ
dc.description.facultyPrávnická fakultacs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Lawen_US
dc.identifier.repId169329
dc.title.translatedPersonal Data Protection in Labour Law Relationshipsen_US
dc.contributor.refereeKoldinská, Kristina
dc.identifier.aleph002098576
thesis.degree.nameMgr.
thesis.degree.levelmagisterskécs_CZ
thesis.degree.disciplinePrávocs_CZ
thesis.degree.disciplineLawen_US
thesis.degree.programPrávo a právní vědacs_CZ
thesis.degree.programLaw and Jurisprudenceen_US
uk.faculty-name.csPrávnická fakultacs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Lawen_US
uk.faculty-abbr.csPFcs_CZ
uk.degree-discipline.csPrávocs_CZ
uk.degree-discipline.enLawen_US
uk.degree-program.csPrávo a právní vědacs_CZ
uk.degree-program.enLaw and Jurisprudenceen_US
thesis.grade.csVelmi dobřecs_CZ
thesis.grade.enVery gooden_US
uk.abstract.csPředmětem této diplomové práce je ochrana osobních údajů se zaměřením na pracovněprávní vztahy. Cílem je vedle přiblížení právní úpravy ochrany osobních údajů též upozornit na úskalí, které může přinést zpracování osobních údajů zaměstnance ze strany zaměstnavatele. První a podstatně obsáhlejší část je věnována obecné úpravě, která představuje východisko pro řešení konkrétních případů zpracování v části druhé. První dvě kapitoly jsou věnovány pramenům právní úpravy ochrany soukromí a osobních údajů, a to jak v rovině zákonné a ústavněprávní, tak v rovině mezinárodní resp. unijní. V kapitole třetí se krátce zabývám Úřadem pro ochranu osobních údajů a jeho působností. Následující tři kapitoly vymezují jednotlivé pojmy a představují úpravu práv subjektu údajů na jedné straně a povinností správce či zpracovatele na straně druhé. Již v této obecné části najde čtenář několik případů zpracování osobních údajů zaměstnavatelem, které mají sloužit k objasnění ne zcela určitých pojmů a jejich definic. V poslední sedmé kapitole je záměrem zaprvé velmi obecně postihnout možné spektrum případů zpracování osobních údajů, ke kterému může dojít a dochází v pracovněprávní praxi, a zadruhé konkrétně přiblížit tři vybrané problematické příklady. První je zodpovězení otázky oprávněnosti vyžadování určitých informací...cs_CZ
uk.abstract.enThis thesis deals with personal data protection, it focuses on labour law relationships, in particular. The aim of the thesis is to analyze regulation of personal data protection; also, the paper elaborates on difficulties that could be caused by the processing of personal data of employee on the part of employer. The first section of the thesis discusses general basis which represents a solution to concrete cases that are mentioned in the second part. The first two chapters examine sources of the regulation of personal data protection on both levels - on a statutory and constitutional level and also on an international and the European Union level. The third chapter deals with the Office for Personal Data Protection and with its scope of activity, in particular. The following three chapters specify particular definitions and introduce legal regulation of the rights of a data subject on the one hand, and the obligations of a controller or a processor on the other hand. In the general part, a few examples of the processing of personal data by an employer can be found. Those examples are mentioned there to clarify unclear concepts and their definitions. The aim of the last chapter is to capture a range of possible examples of the processing of personal data, which can take place and actually does...en_US
uk.file-availabilityV
uk.publication-placePrahacs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, Právnická fakulta, Katedra pracovního práva a práva sociálního zabezpečenícs_CZ


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV