Zobrazit minimální záznam

Eating Habits in 50's and 60's yars of 20th Century in the Benešov Region
dc.contributor.advisorŠtěpánová, Irena
dc.creatorHozová, Markéta
dc.date.accessioned2017-05-27T21:30:46Z
dc.date.available2017-05-27T21:30:46Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/73122
dc.description.abstractDiplomová práce se zabývá stravovacími návyky na Benešovsku v 50. a 60. letech 20. století. Práce analyzuje výsledky terénního výzkumu, který byl uskutečněn pomocí kvalitativních metod. Výsledky výzkumu pak byly porovnány s teoretickými východisky současné i dobové literatury a pramenů. Cílem práce bylo ilustrovat situaci na malém městě v porovnání s venkovem. Byla porovnávána strava ve všední a sváteční dny a také její proměny v důsledku migrace. Jádrem textu byl popis základních potravin, jejich získávání (nakupování, samozásobitelství,…), zpracování a četnost jejich konzumace.cs_CZ
dc.description.abstractThe diploma thesis deals with eating habits in Benešov Region in 50's and 60's of 20th Century. The thesis analyses results of a field research, which was realized by using kvalitative methods. The Results were compared with theoretical basis of contemporary and earlier literature and sources. The aim of this thesis was to illustrate situation in a small town and compare it with the countryside. Ordinary food was compared with festive food and its changes in consequence of migration. The root of the thesis was description of staple food, its gaining (shopping, self-suppling, …), processing and frequency of its consumption.en_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Filozofická fakultacs_CZ
dc.subjectstravacs_CZ
dc.subjectstravovací návykycs_CZ
dc.subjectBenešovskocs_CZ
dc.subjectvšední stravacs_CZ
dc.subjectsváteční stravacs_CZ
dc.subjectjídelní kulturacs_CZ
dc.subject20. stoletícs_CZ
dc.subjectfooden_US
dc.subjecteating habitsen_US
dc.subjectBenešov Regionen_US
dc.subjectordinary fooden_US
dc.subjectfestive fooden_US
dc.subjecteating cultureen_US
dc.subject20th centuryen_US
dc.titleStravovací návyky na Benešovsku v 50. a 60. letech 20. stoletícs_CZ
dc.typediplomová prácecs_CZ
dcterms.created2014
dcterms.dateAccepted2014-09-10
dc.description.departmentInstitute of Ethnologyen_US
dc.description.departmentÚstav etnologiecs_CZ
dc.description.facultyFilozofická fakultacs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Artsen_US
dc.identifier.repId125439
dc.title.translatedEating Habits in 50's and 60's yars of 20th Century in the Benešov Regionen_US
dc.contributor.refereeHejzlarová, Tereza
dc.identifier.aleph001852005
thesis.degree.nameMgr.
thesis.degree.levelnavazující magisterskécs_CZ
thesis.degree.disciplineEtnologiecs_CZ
thesis.degree.disciplineEthnologyen_US
thesis.degree.programHistorické vědycs_CZ
thesis.degree.programHistoryen_US
uk.thesis.typediplomová prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csFilozofická fakulta::Ústav etnologiecs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFaculty of Arts::Institute of Ethnologyen_US
uk.faculty-name.csFilozofická fakultacs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Artsen_US
uk.faculty-abbr.csFFcs_CZ
uk.degree-discipline.csEtnologiecs_CZ
uk.degree-discipline.enEthnologyen_US
uk.degree-program.csHistorické vědycs_CZ
uk.degree-program.enHistoryen_US
thesis.grade.csVýborněcs_CZ
thesis.grade.enExcellenten_US
uk.abstract.csDiplomová práce se zabývá stravovacími návyky na Benešovsku v 50. a 60. letech 20. století. Práce analyzuje výsledky terénního výzkumu, který byl uskutečněn pomocí kvalitativních metod. Výsledky výzkumu pak byly porovnány s teoretickými východisky současné i dobové literatury a pramenů. Cílem práce bylo ilustrovat situaci na malém městě v porovnání s venkovem. Byla porovnávána strava ve všední a sváteční dny a také její proměny v důsledku migrace. Jádrem textu byl popis základních potravin, jejich získávání (nakupování, samozásobitelství,…), zpracování a četnost jejich konzumace.cs_CZ
uk.abstract.enThe diploma thesis deals with eating habits in Benešov Region in 50's and 60's of 20th Century. The thesis analyses results of a field research, which was realized by using kvalitative methods. The Results were compared with theoretical basis of contemporary and earlier literature and sources. The aim of this thesis was to illustrate situation in a small town and compare it with the countryside. Ordinary food was compared with festive food and its changes in consequence of migration. The root of the thesis was description of staple food, its gaining (shopping, self-suppling, …), processing and frequency of its consumption.en_US
uk.file-availabilityV
uk.publication.placePrahacs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, Filozofická fakulta, Ústav etnologiecs_CZ
dc.identifier.lisID990018520050106986


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV