Persvazivní komunikace potravinářských firem v edukativní oblasti
Persuasive Communication of Food Companies in Educative Sphere
bachelor thesis (DEFENDED)
View/ Open
Permanent link
http://hdl.handle.net/20.500.11956/68754Identifiers
Study Information System: 138867
Collections
- Kvalifikační práce [18180]
Author
Advisor
Referee
Klimeš, David
Faculty / Institute
Faculty of Social Sciences
Discipline
Marketing Communications and Public Relations
Department
Department of Marketing Communication and Public Relations
Date of defense
16. 6. 2014
Publisher
Univerzita Karlova, Fakulta sociálních vědLanguage
Czech
Grade
Excellent
Keywords (Czech)
Persvazivní komunikace, reklama ve škole, Vitana, komunikační aktivity, učebniceKeywords (English)
Persuasive communication, commercial advertising in schools, Vitana, communication activities, textbookBakalářská práce na téma Persvazivní komunikace potravinářských firem v edukativní oblasti se zabývá komunikačními aktivitami, které vyvíjejí potravinářské firmy na studenty středních odborných škol a učilišť, budoucí profesionály v oblasti gastronomie. Cílem práce je prozkoumat persvazivní techniky a prostředky, které firmy používají k ovlivňování v edukativní oblasti. Součástí výzkumu je deskriptivní analýza komunikace na tyto cílové skupiny. Důraz je kladen na jazykovou analýzu, která je třeba pro dešifrování marketingových sdělení, které jsou umístěny ve školních materiálech a prostorách školy. Nastíněna je i situace problematiky reklamních sdělení ve školních učebnicích na obecné rovině. Součástí práce je také vyjádření zaměstnankyně Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, autorky učebnice Technologie přípravy pokrmů a profesionálních šéfkuchařů.
This bachelor thesis Persuasive Communication of Food Companies in Educative Sphere presents communication activities, which food companies exert on students of culinary schools, the future professionals of gastronomy. The aim is to describe persuasive techniques, which food companies use to influence students. The project contains descriptive analysis of language form used in commercials in textbooks for students. The issue of commercials in textbook is also included and described in general. The project contains statement of a Ministry of Education, Youth and Sports employee, author of one of the textbooks, and professional chefs.