Show simple item record

Nutrition Habits of the Pupils of Primary Schools
dc.contributor.advisorEhler, Edvard
dc.creatorMikolášková, Edita
dc.date.accessioned2017-05-26T22:11:30Z
dc.date.available2017-05-26T22:11:30Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/65971
dc.description.abstractStravovací návyky žáků 1. a 2. stupně základních škol Abstrakt v ČJ Práce shrnuje výsledky testování 204 žáků 1. a 2. stupně ze dvou základních škol, Praha a Brno. 128 dívek a 76 chlapců. 1. stupeň byl zastoupen 4. a 5. třídami - 80 žáky, tedy 39 procenty, 2. stupeň byl zastoupen 124 žáky, tedy 61 procent. Cílem studie bylo zjistit, jaké jsou stravovací návyky žáků a jak se mění v průběhu školní docházky. Výsledky mého šetření nám ukazují některé pozitiva a to ve stravovacích návycích a v životosprávě. Děvčata z Prahy i Brna se nejčastěji stravují 5krát denně, na 1. stupni ve větším procentu, chlapci z Brna se také nejčastěji stravují 5krát denně, chlapci z Prahy udávají, že 4krát denně. Většina dětí snídá, děti na 1. stupni častěji než na druhém. Ke snídani si dávají nejčastěji cereálie či slané pečivo, skoro všichni svačí a ke svačině si nosí většinou obložené slané pečivo z domova. Děti chodí na oběd do školní jídelny, jedí mléčné výrobky, denně konzumují ovoce a zeleninu dvakrát až čtyřikrát, nejčastějším nápojem je voda, ale i to, že jedí ryby a také se věnují nějakému sportu či cvičí. Na druhé straně výsledky poukazují na některá negativa jak ve stravovacích návycích, tak v možnostech současné doby a stylu dnešního života a sice na nákup různých sladkostí, párků v rohlíku a sladkých nápojů ve školním...cs_CZ
dc.description.abstractEating habits of junior and senior school students Abstract AJ The Work summarizes the result of the testing of 204 pupils at two primary schools in Prague and Brno at both levels - junior and senior. 128 girls and 76 boys were tested. The junior level was represented by pupils attending 4th and 5th year of the school (39% of all pupils) and the second level was represented by 124 pupils (61% of the sample) The aim of the study was to find out the nutrition habits of pupils and its development during the school attendance. The results of my survey show us some positives in eating habits and lifestyle. Girls from both, Prague and Brno, are most often eating 5 times a day, at the junior level of the primary school. Boys from Brno also eat 5 times a day, the boys from Prague indicate eating 4 times a day. Most children are breakfasting, children at the junior level more than the children at the senior level. For breakfast they eat mostly cereals or bagel, almost everyone's having a snack and usually wears a paneled savory pastries from home. Children go to lunch in the school canteen, eat dairy products. They also daily, two to four times, consume fruits and vegetables and eat fish. The children do most often drink water, and play some sport or training. On the other hand, the results point to some negatives...en_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Pedagogická fakultacs_CZ
dc.subjectvýživacs_CZ
dc.subjectžákcs_CZ
dc.subjectzdravícs_CZ
dc.subjectnutritionen_US
dc.subjectpupilen_US
dc.subjecthealthen_US
dc.titleStravovací návyky žáků 1. a 2. stupně ZŠcs_CZ
dc.typediplomová prácecs_CZ
dcterms.created2014
dcterms.dateAccepted2014-05-26
dc.description.departmentKatedra biologie a environmentálních studiícs_CZ
dc.description.facultyPedagogická fakultacs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Educationen_US
dc.identifier.repId134009
dc.title.translatedNutrition Habits of the Pupils of Primary Schoolsen_US
dc.contributor.refereeVančata, Václav
dc.identifier.aleph001778271
thesis.degree.nameMgr.
thesis.degree.levelnavazující magisterskécs_CZ
thesis.degree.disciplineUčitelství všeobecně vzdělávacích předmětů pro základní školy a střední školy - biologiecs_CZ
thesis.degree.disciplineTraining Teachers of General Subjects at Lower and Higher Secondary Schools - Biologyen_US
thesis.degree.programUčitelství pro střední školycs_CZ
thesis.degree.programTeacher Training for Secondary Schoolsen_US
uk.faculty-name.csPedagogická fakultacs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Educationen_US
uk.faculty-abbr.csPedFcs_CZ
uk.degree-discipline.csUčitelství všeobecně vzdělávacích předmětů pro základní školy a střední školy - biologiecs_CZ
uk.degree-discipline.enTraining Teachers of General Subjects at Lower and Higher Secondary Schools - Biologyen_US
uk.degree-program.csUčitelství pro střední školycs_CZ
uk.degree-program.enTeacher Training for Secondary Schoolsen_US
thesis.grade.csNeprospělcs_CZ
thesis.grade.enFailen_US
uk.abstract.csStravovací návyky žáků 1. a 2. stupně základních škol Abstrakt v ČJ Práce shrnuje výsledky testování 204 žáků 1. a 2. stupně ze dvou základních škol, Praha a Brno. 128 dívek a 76 chlapců. 1. stupeň byl zastoupen 4. a 5. třídami - 80 žáky, tedy 39 procenty, 2. stupeň byl zastoupen 124 žáky, tedy 61 procent. Cílem studie bylo zjistit, jaké jsou stravovací návyky žáků a jak se mění v průběhu školní docházky. Výsledky mého šetření nám ukazují některé pozitiva a to ve stravovacích návycích a v životosprávě. Děvčata z Prahy i Brna se nejčastěji stravují 5krát denně, na 1. stupni ve větším procentu, chlapci z Brna se také nejčastěji stravují 5krát denně, chlapci z Prahy udávají, že 4krát denně. Většina dětí snídá, děti na 1. stupni častěji než na druhém. Ke snídani si dávají nejčastěji cereálie či slané pečivo, skoro všichni svačí a ke svačině si nosí většinou obložené slané pečivo z domova. Děti chodí na oběd do školní jídelny, jedí mléčné výrobky, denně konzumují ovoce a zeleninu dvakrát až čtyřikrát, nejčastějším nápojem je voda, ale i to, že jedí ryby a také se věnují nějakému sportu či cvičí. Na druhé straně výsledky poukazují na některá negativa jak ve stravovacích návycích, tak v možnostech současné doby a stylu dnešního života a sice na nákup různých sladkostí, párků v rohlíku a sladkých nápojů ve školním...cs_CZ
uk.abstract.enEating habits of junior and senior school students Abstract AJ The Work summarizes the result of the testing of 204 pupils at two primary schools in Prague and Brno at both levels - junior and senior. 128 girls and 76 boys were tested. The junior level was represented by pupils attending 4th and 5th year of the school (39% of all pupils) and the second level was represented by 124 pupils (61% of the sample) The aim of the study was to find out the nutrition habits of pupils and its development during the school attendance. The results of my survey show us some positives in eating habits and lifestyle. Girls from both, Prague and Brno, are most often eating 5 times a day, at the junior level of the primary school. Boys from Brno also eat 5 times a day, the boys from Prague indicate eating 4 times a day. Most children are breakfasting, children at the junior level more than the children at the senior level. For breakfast they eat mostly cereals or bagel, almost everyone's having a snack and usually wears a paneled savory pastries from home. Children go to lunch in the school canteen, eat dairy products. They also daily, two to four times, consume fruits and vegetables and eat fish. The children do most often drink water, and play some sport or training. On the other hand, the results point to some negatives...en_US
uk.file-availabilityV
uk.publication-placePrahacs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, Pedagogická fakulta, Katedra biologie a environmentálních studiícs_CZ


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV