Zobrazit minimální záznam

French gastronomy as a cultural phenomenon
dc.contributor.advisorKalfiřtová, Eva
dc.creatorSchwarzová, Erika
dc.date.accessioned2017-05-16T12:37:35Z
dc.date.available2017-05-16T12:37:35Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/56746
dc.description.abstractNázev bakalářské práce: Francouzská gastronomie jako kulturní fenomén. Klíčová slova: Gastronomie, kultura, Provence, historie, kvalita stravování, stolování, gastronomická literatura, sociokulturní problematika, Avignon, UNESCO, kulturní dědictví, významné osobnosti. Abstrakt: Práce nabízí přehled o francouzské gastronomii z pohledu společenského a kulturního fenoménu. První část se soustředí na historii francouzské kuchyně od středověku do konce devatenáctého století s důrazem na vývoj gastronomické literatury a specifika jednotlivých období. Druhá část se zabývá současnou situací francouzské gastronomie, tedy restauracemi, gastronomickými soutěžemi a kuchařskými osobnostmi. Třetí část práce se zaměřuje na regionální kuchyni Provence, to znamená na její suroviny, postupy a tradice. Bakalářská práce má za cíl představit francouzskou gastronomii a zařadit jí do širšího kulturního rámce, tak aby byl zdůrazněn její význam pro francouzskou společnost.cs_CZ
dc.description.abstractTitle of the thesis: French gastronomy as a cultural phenomenon. Key words: Gastronomy, culture, Provence, history, quality of food, dining, gastronomic literature, social and cultural problems, Avignon, UNESCO, cultural heritige, culinary personalities. Abstract: This bachelor thesis proposes a summary of French gastronomy as a social and cultural phenomenon. The first part focuses on the history of French gastronomy from the Middle Ages to the end of 19th century with emphasis on the development of gastronomical literature and particularities of every period. The second part deals with contemporary situation of French gastronomy, with gastronomical constests and gastronomical celebrities. The third part presents the regional cusine of Provence, which means its ingredients, methods and traditions. The aim of the thesis is to present French gastronomy and to put it into the cultural framework with the accent on its importance for the French society.en_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Pedagogická fakultacs_CZ
dc.subjectGastronomiecs_CZ
dc.subjectkulturacs_CZ
dc.subjectProvencecs_CZ
dc.subjecthistoriecs_CZ
dc.subjectkvalita stravovánícs_CZ
dc.subjectstolovánícs_CZ
dc.subjectgastronomická literatura,socio-kulturní problémycs_CZ
dc.subjectAvignoncs_CZ
dc.subjectUNESCOcs_CZ
dc.subjectkulturní dědictvícs_CZ
dc.subjectkulinární osobnostics_CZ
dc.subjectGastronomyen_US
dc.subjectcultureen_US
dc.subjectProvenceen_US
dc.subjecthistoryen_US
dc.subjectquality of fooden_US
dc.subjectdiningen_US
dc.subjectgastronomic literatureen_US
dc.subjectsocial and cultural problemsen_US
dc.subjectAvignon,UNESCOen_US
dc.subjectcultural heritigeen_US
dc.subjectculinary personalitiesen_US
dc.titleFrancouzská gastronomie jako kulturní fenoméncs_CZ
dc.typebakalářská prácecs_CZ
dcterms.created2013
dcterms.dateAccepted2013-09-09
dc.description.departmentKatedra francouzského jazyka a literaturycs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Educationen_US
dc.description.facultyPedagogická fakultacs_CZ
dc.identifier.repId107894
dc.title.translatedFrench gastronomy as a cultural phenomenonen_US
dc.contributor.refereeMüllerová, Eva
dc.identifier.aleph001625582
thesis.degree.nameBc.
thesis.degree.levelbakalářskécs_CZ
thesis.degree.disciplineFrench Language oriented at education - Social Sciences Oriented at Educationen_US
thesis.degree.disciplineFrancouzský jazyk se zaměřením na vzdělávání - Základy společenských věd se zaměřením na vzdělávánícs_CZ
thesis.degree.programSpecializace v pedagogicecs_CZ
thesis.degree.programSpecialization in Educationen_US
uk.thesis.typebakalářská prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csPedagogická fakulta::Katedra francouzského jazyka a literaturycs_CZ
uk.faculty-name.csPedagogická fakultacs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Educationen_US
uk.faculty-abbr.csPedFcs_CZ
uk.degree-discipline.csFrancouzský jazyk se zaměřením na vzdělávání - Základy společenských věd se zaměřením na vzdělávánícs_CZ
uk.degree-discipline.enFrench Language oriented at education - Social Sciences Oriented at Educationen_US
uk.degree-program.csSpecializace v pedagogicecs_CZ
uk.degree-program.enSpecialization in Educationen_US
thesis.grade.csDobřecs_CZ
thesis.grade.enGooden_US
uk.abstract.csNázev bakalářské práce: Francouzská gastronomie jako kulturní fenomén. Klíčová slova: Gastronomie, kultura, Provence, historie, kvalita stravování, stolování, gastronomická literatura, sociokulturní problematika, Avignon, UNESCO, kulturní dědictví, významné osobnosti. Abstrakt: Práce nabízí přehled o francouzské gastronomii z pohledu společenského a kulturního fenoménu. První část se soustředí na historii francouzské kuchyně od středověku do konce devatenáctého století s důrazem na vývoj gastronomické literatury a specifika jednotlivých období. Druhá část se zabývá současnou situací francouzské gastronomie, tedy restauracemi, gastronomickými soutěžemi a kuchařskými osobnostmi. Třetí část práce se zaměřuje na regionální kuchyni Provence, to znamená na její suroviny, postupy a tradice. Bakalářská práce má za cíl představit francouzskou gastronomii a zařadit jí do širšího kulturního rámce, tak aby byl zdůrazněn její význam pro francouzskou společnost.cs_CZ
uk.abstract.enTitle of the thesis: French gastronomy as a cultural phenomenon. Key words: Gastronomy, culture, Provence, history, quality of food, dining, gastronomic literature, social and cultural problems, Avignon, UNESCO, cultural heritige, culinary personalities. Abstract: This bachelor thesis proposes a summary of French gastronomy as a social and cultural phenomenon. The first part focuses on the history of French gastronomy from the Middle Ages to the end of 19th century with emphasis on the development of gastronomical literature and particularities of every period. The second part deals with contemporary situation of French gastronomy, with gastronomical constests and gastronomical celebrities. The third part presents the regional cusine of Provence, which means its ingredients, methods and traditions. The aim of the thesis is to present French gastronomy and to put it into the cultural framework with the accent on its importance for the French society.en_US
uk.file-availabilityV
uk.publication.placePrahacs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, Pedagogická fakulta, Katedra francouzského jazyka a literaturycs_CZ
dc.identifier.lisID990016255820106986


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV